Zvláštnosti 9-mesačného bábätka

kattakatta
12. mar 2023

Ahojte, velmi tazko sa mi to pise. Mam 8,5 mesacne babatko ktore sa narodilo 2,5 tyzdna skor s nizkou porodnou hmotnostou. Neustale ju od zaciatku preto pozorujem. Prve mesiace sme riesili hypotonus ale od piatich mesiacov sa strasne motoricky rozbehla, teraz uz 2 mesiace stvornozkuje a zacala sa staviat. Zvlastnosti u nej pozorujem ale od 4,5 mesiaca, kedy sme riesili usne, pretoze nereagovala na absolutne ziadny zvuk. Sluch ale v poriadku. Neskoro sa zacala smiat nahlas a aj to vynimocne. V tomto fakt velky zlom prisiel asi pred mesiacom. Zo dna na den sa zacala otacat na zvuky aj za oslovenim, zacala sa viac smiat. Netrufam si povedat ci reaguje na meno alebo len na hlas. Ked sme na podlozke a hra sa tak sa malokedy pozrie. Ale inak v kociku alebo ked niekde stvornozkuje a ja ju zavolam obzrie sa. Niekedy na prvy krat, niekedy mozem povedat 20x a nic. Ale nic zatial nerozumie, nenapodobnuje, podla mna ani nezdiela pozornost. Neslabikuje, iba si krici svoje auaua, heej a podobne. Ked je na chrbte casto trepe rukami nohami. vkuse ale pozoruje co sa kde robi, stale za nami chodi, musi pri vsetkom byt. Hracky ju bavia asi tak minutu. Ak ma nieco v rukach tak si to otaca a obzera, pripadne da do ust alebo bucha s tym o zem. Posledne dni si zacala obzerat aj ruky. doma je umrncana stale za mnou chodi, musim ju neustale zabavat. Neznamena to ze zdiela so mnou hru ale ja musim nieco iniciovat alebo spievat. Ocny kontakt mi pride ze ako kedy. Ale zeby isla na mne oci nechat, to nie. Spomenula som par veci na rizikovej poradni, doktorka mi povedala ze vzhladom na porodne okolnosti moze cns dozrievat pomalsie. Tazko sa mi hodnotia jej podla mna zvlastnosti ked je to moje prve dieta. Ani neviem co od vas ocakavam, mozno nejake skusenosti. Potrebovala som to uz niekomu povedat. Dakujem za odpovede

pribinak
12. mar 2023

@kattakatta očakávaš príliš ale príliš veľa od 8,5 mesačného bábätka

Že zdieľať? To robia podstatne staršie detičky

rhodesian
12. mar 2023

Mám 9 mesačnú dcéru a chová sa úplne rovnako, narodená presne na termín bez problémov. Do 4 mesiacov diastáza , potom sa upravila.
Keď ju oslovím menom, niekedy sa otočí inokedy ma má v paži (obzvlášť ak robí niečo čo nemá 😂) furt ale ozaj furt je pri mne , ak náhodou idem na WC bez nej začne vrieskat a uteká za mnou (po 4 samozrejme).
Hračky ju nebavia, sama sa hrať nechce , neopakuje , netlieska a nerobí ani nič prevratné. Stavia sa a chodí okolo nábytku cca mesiac a pol.
Za mňa úplne normálne. Nestresuj , všetko bude v poriadku 🤗

beata_k
12. mar 2023

@kattakatta Mas uplne normalne dieta. Nepozoruj ju tak. Nebudem pisat, ze kazde dieta je ine, ale ze kazde dieta ma inu osobnost.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zorkahorka
12. mar 2023

Mne pride uplne, ale uplne v poriadku. Moc ju sleduješ

dominidi
12. mar 2023

Suhlasim s babami, mas privelke ocakavania, dcerku mas presne tam kde ma byt..moj ma 8,5 a este ani nestvornozkuje😀

kaca222
12. mar 2023

Pridávam sa k priveľkým očakávaniam, veď to je ešte malé bábätko. Za mňa popis úplne normálneho dieťatka. Prestaňte ju toľko sledovat a užívajte si spoločné chvíle ❤️

danielahamar
12. mar 2023

Ze máš veľa voľného času na vymysli, dieťa je úplne ok

aliaray1
12. mar 2023

@kattakatta je uplne normalna a ty sa daj do pohodicky. Mas vyvojovo zdrave spokojne dieta a bud stastna, ze ta vyhladava. Este dlho bude. Blabotanie je ok, ziadne hlaskovanie. Ved to je krasny posun co ma na svoj vek podla toho co si opisala. Popracuj na svojej uzkosti, viem mala si to tazke.

martul
12. mar 2023

@kattakatta má 8,5 mesiaca a už chodí? Wau.

divokykonik
12. mar 2023

Tiež som moc sledovala svoje dieťa, dokonca sme navštívili aj odborníčku a malý je úplne v poriadku, len bude introvert. Nesleduj tak to dieťa, hovorím z vlastnej skúsenosti.

nika23t
12. mar 2023

@kattakatta Veľmi ju sleduješ. Je ešte príliš malička na to, aby robila to, čo od nej očakávaš! Pýtala si sa svojho pediatra, dobre Ti povedala, a nechci od malej, aby už slabikovala alebo opakovala po Tebe. Ma toho tak strašne veľa na objavovanie a skúmanie, že jej je jedno, či na ňu niekto vola alebo jej niečo ukazuje. Daj malickej čas a dopraj ho aj sebe. Máš určite úžasnú dcerku, a aj Ty si úžasná mama. Užívaj si toto krásne obdobie a nevytváraj, ani nehľadaj problémy, kde nie sú. A podľa toho, čo popisujes, je malinka úplne normálne dieťa. Nemyslím, že by si mala mat dôvod na obavy.

paciko9
12. mar 2023

@kattakatta Zena a co by si chcela, uz aby plynule hovorila🙂. Urcite je v poriadku. Vsetko pride casom. Kamaratkina dcera v 17mesiasoch uz spajala vety, nasa je o 3mesiace mladsia a bola som rada,ze vie napodobnovat zvuky zvierat🤣. To,ze ta miestami nevnima, je uplne v pohode objavuje svet. Teraz je pre nu zaujimame nieco ine,teba ma uz opozeranu😃. Tak klud vyloz si nohy a sleduj ako napreduje hoc aj pomalsie. Kazde dieta je ine.

kattakatta
autor
12. mar 2023

@martul chodi po styroch, zatial sa iba stavia na nohy

martul
12. mar 2023

@kattakatta podľa mňa je úplne ok, ako píšu baby, teš sa, že máš zdravé a šikovné bábo a hlavne si to užívaj, ten sa sa už nevráti, sledovať ho stále a rozmýšľať čo by malo a čo by nemalo nie je ok.

petka5656
14. okt 2023

@kattakatta dobrý deň, prosím potom si dcérka prestala pozerat ručičky?

kattakatta
autor
15. okt 2023

@petka5656 dobry den ano prestala 🙂