Zviazané rúčky bábätka v spánku

miskafilipkovab
21. júl 2021

Ahojte, maly ma mesiac a pol a nemali sme problem so spankom az na tri dni za minulý tyzden. Odvtedy som nieco smozrejme googlila a dala si dokopy správanie syna. Budil sa na rúčky (asi ako kazde babatko), potom bol preunaveny a dovi dopo. Zacala som mu ich viazat ako som vodela na videu a maly spi zas ako predtym, skoro, samozrejme ze uz je viac hore a vnima uz viac... No ale otázka, dokedy mozem takto balit babo, spinka stale v zavinovacke rucky mu balim tak akoby vedla telicka, polozim naňho plienku a potiahnem popod neho. Tákze nie uplne tak ako ukazovali na videu, ale necham mu kusok taku,, volu,, alebo aby nebol ako v kazajke.ja len ze mi to pride take.no...chudak stale ked spinka je taky zviazany, je mi ho luto no spinka naozaj oeke. Dokedy je to normalne takto viazat,. Samozrejme ked je hore tak je aktivny ruckami mava natahuje sa za hrackami a ci ho to obmedzuje v motorike si zatial nemyslim.. Dakujem za názor

81anina
21. júl 2021

kludne ho bal takto kolko potrebuje ked takto lepsie spi.Mojho som tak balila do 4,5 mesiaca potom ked som videla ze sa zlosti jed mu viazem rucky tak som ho nechala na volno a spinkal dobre aj potom

tehotna40
21. júl 2021

@miskafilipkovab ahoj, mne sa mala tiež takto budila, viazala som do perinky a neskôr do zavinovačky swadle me alebo mimi perinky, spavala takto do pol roka, teraz už nechce lebo sa stavia na nohy a samozrejme jej to prekáža.

miskafilipkovab
autor
21. júl 2021

@tehotna40 nad tymito ulitka som uvažovala ale bojim sa investovat. A ja si ho tak uspavam na ruchach ze v zavinovacke s vyplnou mi je to dobre. Inac som cele tehotenstco doslova sniivala o ulitke. Nakoniec, teda zatial neviem no, asi ju nemam v plane kupit. Uvidím este ked prejdu tieto tazke zaspavacky co vraj vsetko spracúva z dna, a treba mu pomoct zaspat. Mozno ked budem ucit sameho v postielke zaspavat tak vyskusam tieto ulitky. Ale viem ze by mu bolo pohodlnejsie na toe rucky v ulitke. No mne by to neulachcilo uspavanie 😂😂

miskafilipkovab
autor
21. júl 2021

@81anina ved oni dlho nemaju ten reflex, a zas ci ho bidem vedieť odnaucit od toho, ty si mala mozno stastie a sam sa,, odnaucil,, 🤔

magdalenal
21. júl 2021

@miskafilipkovab nasa mala ulitku s vystuzou od cca 1mesiaca a tusim skoro do pol roka. Na rukach som neuspavala - nakojola som ,dala grgnut, zavinula a dala do postielky, ked som videla, ze zaspava a nevie co s rukami, zavinula som jej aj rucky. Ulitku som prestala davat ked sa mi z nej uz odkopala a povyberala, tusim okolo 6mesiacov. Mali sme aj bez vystuze ulitku. Za nas bola ulitka nenahraditelna, teraz ju pouziva aj sestra a mala 2mesacna jej krasne spinka aj 2-3hod a v noci sa budi len 1-2x.

macko1007
21. júl 2021

@miskafilipkovab uz v porodnici mi malu tak viazali…spavala tak asi do 5m a do 6m spavala v perinke taka rozviazana…ona bola malinka ked sa narodila tak by jej perinka bola dobra asi aj v 8m😂

andreatytler
22. júl 2021

@miskafilipkovab Nie je presne danny vek dokedy viazat. Urcite treba prestat vtedy ked sa zacne pretacat. Ano, moze sa stat ze sa nauci na takyto spanok. Citala som ze sa to riesi tak, ze sa zvazuje na cas len jedna rucka aby to bolo akoze postupne... ale vlastne skusenosti nemam.

riamia91
22. júl 2021

Moja prestala chcieť viazanie po 2.mesiaci, zo dňa na deň a to bola závislák, pri spánku mať zviazané ruky. Lekári sa zhodujú, že od ukončeného 3.mesiaca to už nie je fyziologické a dieťa potrebuje vnímať tie podnety aj v spánku. No sú detičky, ktoré sa chcú balit dlhšie.

marianarem
22. júl 2021

@miskafilipkovab No mozno to bude zniet hrozne, ale my sme ulitkovali/zvazovali ruky az do 8. mesiaca. Najprv ho budilo strhavanie ruk, neskor sa z polohy na chrbte automaticky pretacal na brucho a lozil po postielke. Aj ked bol unaveny, takto zaspat nedokazal (mozno by nakoniec odpadol, ale po hodine sme to vzdy vzdali). Tak sme mu aj specialne upravili postielku, aby sa tam so sputanymi ruckami nevedel otocit. Ked mal 8m, tak sa uz vedel aj tak, vtedy nebolo inej cesty nez nechat uz ruky volne. Ale medzicasom nejako dozrel a uz automaticky nelozil. Otocil sa a zaspal na brusku. Prvy den to trvalo trochu dlhsie, ale bolo vidiet postupne ukludnovanie, nie ako predtym. Dalsie dni uz to islo lahsie, takze ziadne extra narocne oducanie, proste uz bol pripraveny.

tehotna40
22. júl 2021

@miskafilipkovab v tej mimi perinke je taka pamäťová vložka, uspava sa v tom celkom dobre. Moje naivne sny o zaspavani samej malej v postieľke sa uz rozplynuli, najprv to bolo bruško, teraz zuby, stále sa uspavame na rukách alebo na hrudi a to už máme 7 mes. Ale každé dieťa je iné. Za mňa to bola dobrá investícia, neľutujem ani cent.

fiafia
22. júl 2021

@miskafilipkovab koľko potrebuje. Moja sa už do zavinovačky nezmestila ale najlepšie tak spávala tak som jej vrch balila a nohy mala na voľno 😊 pomaly sme zvykali rozbalovat zavinovačku, trvalo to no zvykla si

tomas97
14. aug 2021

@miskafilipkovab ideálne do svadby 😂 ... teraz kvôli tomu, že ho budia rúčky to je akože fajn ... to som čítal veľa krát. A potom kvôli masturbácii. Tá môže vytvoriť závislosť bez ktorej nezaspi. 😉