Dievcata, my mame problem s malou. Idu nam zubky, mame aj teploty, do toho este nadcha. Ale dnes cely den nespala, rano asi hodinu a cely den nic, vobbec nechcela zaspat. Teraz vecer zaspala o osmej a pospala 3 hodinky a uz vobec nespinka. Najhorsi je ten zurivy plac,, ked ju mam na rukach od zlosti my schyti vlasy a trha, ja viem, ze zubky ju musia boliet ale toto nie je normalne. Poradte prosim
hm, no vobec nepises kolko ma rokov, či mesiacov a ake vysoke ma teploty. Tak neviem či do otazky može autor pisať viackrat, ale bolo by dobre keby si to uviedla.
Suhlas inak hore ak su teploty vysoke nad 38,5 treba strriedať Nurofen a po 3 hod Paralen. ( Nurofen až od určiteho veku tak zase neviem či už može) a tak dookola kym teploty neklesnu pod 38. Inak možeš davať babatkam len Paralen každých 6 hodín čípky su naj. Tie možes aj od bolesti ak nie je aj velka teplota, nazory sa roznia ale jeden doktor ma raz presvedčil, že je to pre dieťa lepšie...hoci nemusi mať 39 teploty. Inak podla mna je to však fama a teplotu nebude mať zo zubov ale skor na zuby ( čo rast vela krat nejake ine pliagy povzbudi, tym že dieťaťu sa oslabi imunita vtedy) nasadla nejaka viroza alebo čosi ine. Prave preto neviem či vie dcerka povedať čo ju boli ak nie a je to prvy den, tak by som počkala ako sa to vyvinie a pripadne zašla k doktorke ak teploty nebudu klesať a bude mať bolesti, nebude spat ani zajtra. A aj uvidiš možno sa niečo rozbieha a bude mať viac symptomov pre ,,doktorku" a liečbu, ak by boli teploty vysoke, zober aj moč.
@lienka011 ked ma neutichajuci plac a horucku, tak chodte radsej na pohotovost .. radsej ist zbytocne nez nieco zanedbat ...
"Zavolajte lekárovi, ak má dieťa s horúčkou:
- menej ako 6 mesiacov a teplotu nad 38 °C,
- teplotu nad 39 °C,
- teplotu nad 38 °C viac ako dva dni,
- febrilné kŕče,
- nekontrolovateľný a neutíchajúci plač,
- výsev vyrážky,
- poruchy dýchania,
- vracanie alebo hnačky,
- bolesť ucha (malé dieťa: chytá si uško, vrtí hlavou zo strany na stranu, je nepokojné, pri papaní plače),
- bolesť hlavy,
- bolesť brucha,
- ťažkosti pri močení – bolesť, pálenie, zakalený moč,
- máte akékoľvek pochybnosti alebo obavy. "
toto nemyslis vazne, ze s tym ides v takomto case na konika ?
zeny, preberte sa, dajte si pauzu od konikovania a vstupte na chvilu do reality ...
chod radsej k lekarovi.....ja si myslim ze az take silne bolesti nemoze mat od zubkov...ja som bola podobne ked mala mensia par mesiacov....myslela som ze idu jej zubky,ze ma koliky...a mala cystitidu
Ty poznas najlepsie svoje dietatko. Moze byt nevyspata a tym padom sa nevie upokojit. Napisala si toho velmi malo - zurivy plac a teplotu si moze kazdy vysvetlit inak. Ja konkretne nebezim hned k lekarovi ak nie su ine sprievodne javy a do 39 ak je dieta relativne v pohode aj s teplotou nezrazam a necham telo bojovat. Moja dcerka je obcas i s teplotou aktivna a ma chut do jedla a podobne (napriklad pri 6. chorobe). No ale u vas je i nadcha tak to netreba podcenovat, fakt to moze byt nieco co sa este len rozbieha. Ako sa to medzitym vyvinulo?
Nurofen sirup...