Moja skoro dvojrocna dcerka je uz od narodenia uplakana. Ked bola mensia a zacala pre nieco plakat, ked si napr ublizila pritulila som ju zacala spievat a hned sa upokojila. Neskor ked uz bola pokojna som jej vysvetlila kde a preco si ublizila a podobne. Teraz ked si ublizi ma odhodi zacne ma bit, skrabat a ked uz nestacim ja zoberie hocico a tresne to o zem. Nechce sa pritulit alebo ukazat kde si ublizila. Beha po izbw vrieska a hadze veci o zem. Prestane az ked zapnem telku, spievanie a podobne prestalo davno zaberat. Je to podla vas normalne ale za tym bude vacsi problem? Rozprava krasne preto sa cudujem ze nechce ani povedat ani kde si ublizila ani nic. Dakujem za odpovede.
@marvin1234 dovracia sa comu chcem zabrabit lebo sa ledva naje
@adika21693 tak smer ABA terapeut, ktory pomoze toto spravanie upravit
@adika21693
Ja nechápem, prečo jej v takej situácii zapneš telku. Moja 2,5 ročná sa takto správa cca 4 mesiace. Reve, trucuje, gúľa sa po zemi … no scéna na Oskara proste. Poviem jej, že tu som vedľa, môže za mnou prísť keď bude chcieť, odchádzam a ignorujem. Ona po chvílke príde a chce sa aj pomojkať aj pritúliť a všetko ok. Takto sa okolo 2 rokov správali všetky moje deti, ja to nejako neriešim, všetci z toho vyrástli.
Dieta jednoducho terorizuje rodica, rodic je ten co ma nastavit hranice
@adika21693 TV hned zrus, aj keby to znamenalo tze sa povraca. Bude to trvat 1-2 dni a potom bude pokoj. TV uz vobec nezapni v stresovej situacii... ked uz bude starsia, dohodnite sa na 1-2 rozpravkach denne a nikdy viac.
Ani nas syn nema rad ked ho objimam ak sa udrie. Pride za mnou, ale ked ho objomem tak ma odstrci. Podla mna sa hneva na cely svet, vratan mna ze sa udrel a zlakol. Nenutim ho a neobjimam ak nechce. Pokojne na neho rozpravam ze je v poriadku a ze ho lubim a on po case odbehne a je po probleme.
@adika21693 naucila sa, ze tym docieli telku podla mna 🤷 tak to robi. Jedine nepustit telku a vydrzat, aj keby co robila.