Prosim pomozte mi som zufala.Mam skoro 3mesacneho synceka. Dnes okolo 17tej zacal plakat,ba priam ziapat. Pootm na chvilu prestal napapal sa a zase tak to bolo asi 2hodky. Problemy s bruskom nemame,lebo prdka si kaka pravidelne,nekojim od jeho narodenia,nemohla som.Uska ma v poriadku,brusko makke,tak neviem,dala som ho do vane okupat a prestal plakat dokonca s aj usmial. Ked som ho vybrala z vane tak znova. Mame aj reflux ale doteraz plakal len chvilku pocas jedla a potom prestal. Zajtra idem doktorke a uvidime co mi povie. Sme teraz na antib. 5tyzdnov,lebo sme maly zapaleny mocovy mechur a boli sme s tym aj 8dni v nemocnici. Prosim poradte mi mate s tym niektora skusenosti?Dakujem za kazde rychle odpovede.
moja skusenost je taka ze aj ked kakal, prdkal mal mäkke brusko aj tak to bola kolika dali sme espumisan a do druheho dna bolo po problemoch
Ja mu davam infacol vyborne zabera teraz nastastie spinka ale neviem dokedy, no pohotovost mame dalej od seba nie sme z BA ale mimo nej.
@veselavrba moja malá mala v prvom polroku tri takéto epizody,kedy mi plakala 3 hodiny vkuse až do vysilenia,riešila som to návštevou pohotovosti,,,,problém bol s refluxom a následným silným pálením záhy....vždy dostala na to injekciu od bolesti a na ukludnenie ,do dvadsat minút kludne zaspala....
Ahoj, nas malicky mal zachvaty placu, ked bol hladny, u vas to asi tak nieje, ja predpokladam, ze ma asi bolesti, ja by som sla tiez na pohotovost..s mojim 2,5rocnym uz by som pockala, predsa len mi vie naznacit co sa deje, ale s takym malickym zlatickom..skuste tam najprv zavolat, mne vzdy poradili aj telefonicky.
Verim, ze budete v poriadku!!!
ok skusim co mi povedia zajtra teraz spinka zatial tak uvidime my mame zatial ten slaby reflux.
@dm dakujem uvidm ako bude do rana ked tak zavolam a uvidim co mi povedia.
Plače o 17tej zväčša znamenajú koliku. Tá povoluje napr. pri kúpaní. Bruško sa v teplej vode uvolní, preto sa upokojil.
Hej moze to byt kolika, aj ked je vykakany a poprdkava, brusko ho moze boliet aj z ATB, moze byt len nekludny. Ak nema teplotu na pohotovost by som nesla, skus ho ponosit, uviazat do satky, spievat mu, ukludnit seba aj jeho(aj ked z vlasnej skusenosti viem ze je to velmi tazke a malo co zaberie, presli sme si z vecernymi revmi a kolikami 3-4 mesiace vecer co vecer)
Vela sil a trpezlivosti 🙂
Urcite mu davaj aj probiotika ak nedavas to dost pomoze a obzvlast ak ma atb
to budú bolesti bruška,keď bol vo vodičke,tak samu bruško uvolnilo,starý babský recept,čo som robila aj ja ,do vody na mlečko mu dávaj zrniečko kmínu a nechaj prevariť a kľudne z toho zarob mliečko,to mu dávaj,ak to bude moc kruté daj espumizan ,masíruj bruško v smere hod.ručičiek,keď beriete atb treba aj probiotiká,keď nespí a nie je napapaný davaj ho často na bruško a cvič mu z nožičkami 😵
júj tri mesiace sme plakali, plakali, plakali..... každú noc do piatej rána.... nič nezaberalo , lekári nepomohli.... Naraz to ustalo a bolo po tom ....
Aj my sme mávali tieto záchvaty.. čialené.. od 17tej a až okolo 5:15 ráno zaspinakal... kočíkovala som po celom dome. cez prah dverí ako raketa len aby som ju čo najviac drncala. nepomohlo.. iba na chvíľu.. no potom sme začali bruško natierať pupíkom... pila vývar z rasce..a nakoniec sme zistili, že nám robí dobre studený vzduch.. tak vždy keď mala záhvat, tak šup do kombinézy.. otvoriť balkón a nech ju to dobre " vyštípalo".. ako zacítila chladný vzduch tak aj spinkala.. dokonca tak tvrdo že mi spinkala v overale celú noc.. 🙂 Espumisan neznášala dobre.. :( ani ten feniklový časj od Hipp.. ☹ tak som pilaja feniklový čajím.. ale tak ja som kojila.. skús studený vzduch.. terapia šokom.. 😉 držím palčeky.
pokial neuzival popri antibiotikach aj žive probiotika, tak nie je čo riešit. Aj z umeleho mlieka može boliet bruško. My sme si s tym užili prve dva roky prerevanych noci aj dni. Espumisan pomohol kratkodobo, nakoniec zmenili um mlieko na sojovy nutrilon a potom praskove ryzove a ine rastlinne nahrady a bol pokoj. Vadilo jej akekolvek kravske mlieko,aj HA.
Na infekciu mocovych ciest vyborne zabera prirodne antibiotikum Kapucinka. Len sa treba poradit o davkovani u malych deti.
No tak mame koliku:( Hruza,ale zatial asi len taku slabsiu,dakujem za kazdu radu baby a mamicky🙂 K antib.davam biogaiu ako probiotikum uz od nejakych 2mesiacoch,kedze dlhsie berieme antib.kvoli oblickam a a zapalu mocoveho mechura. Skusila som ho dat si na bruskoaby bol aj on na brusku a zabralo. Spinkal mi 4hodiny v noci potom sa napapal a spal 3hodiny tak som rada uvidim ci aj dnes budeme plakat.
my sme mavali koliku tri styri dni v tyzdni ,vacsinou vecer a aj tri hodiny vkuse,ale to ze vrieskala akoby ju z koze drali..vyskusali sme vsetky kvapky,masaze aj co vsetko som nasla a nepomohlo nic,len proste si to musela odrevat...tak sme sa nosili,kym neprestala..trvalo to cca dva-2,5 mesiaca,potom zo dna na den klud....🙂 a zaujimave ze vacsinou sa vsade pisu ze chlapci hlavne tento problem mavaju,tak u nas naopak,maly nic a Sofi to mala...ale tak kazdy ma nervovy system iny a vnima veci inak,tak asi tym to bude...niektore deticky su citlivejsie...u tychto deti,pokial nemaju problem so zaludkom a travenim,tak je to kolika nervova 😉 spracuvaju veci z celeho dna a niektore to nevedia inak ako vyrevanim 😉 takze nejake kvapky a podobne nezaberu 🙂 len ponosit,polubkat a vydrzat 🙂
deti nemam, ale poznam sa, som streser a na tvojom mieste by som nevydrzala cakat do rana...byvate daleko od pohotovosti? ja by som mozno skocila...aj keby malicky neprestal plakat, aspon pre pokoj na dusi...