Zúfalá z náročného 3-mesačného dieťaťa

domin_ka
29. jún 2021

Ahojte žienky,
Naše dieta ma 3 mesiace a som z neho extrémne na nervy .
Cez deň ma veľké problémy so spánkom , uspavame ho aj polhodinu neustálym hojdanim kočíka čo vedie k parádnej svalovici každý deň, pripadne na fitlopte inak nezaspi . Pričom spi tak 20 minútové spanky , cumel nechce ani vidieť , neustále je nespokojný, večer zaspi len somnou v posteli a tam spi celu noc , vyžaduje veľmi často prsník, bolieva ho aj bruško ... trápi ma, že sa s ním nikam nedá ísť, v kociku ,( pokial nespi tých 20 minút) strašne plače a musíme vždy domov , najnovšie aa mu nepáči ani nosič lebo kuka na okolie čo ho samozrkme unaví a nevie zaspať ani v ňom . nedá sa s ním nikam ísť , nič robiť ... poraďte , vyrastie z toho alebo je to proste náročné dieta ? Snažím sa vymýšľať niečo čo by ma neho mohlo platiť čítam si články knihy ale skoro nič nezaberá ... chcela by som trosku žiť ten život , tešiť aa z neho viac, ale zatiaľ je to každý deň len boj a ja padám na nos ... ďakujem

mabenn
29. jún 2021

samozrejme že z toho vyrastie

dzulli1980
29. jún 2021

Veru, každý hovorí, že byť mamou je krásne ... áno, je to krásne, no veľmi, veľmi náročné ... treba vydržať, bude dobre 👍

nevenka
29. jún 2021

@domin_ka ja som mala taketo druhe dieta. Koliky malo priserne, niekde tu mozno je aj moja stara diskusia. Starsie dieta mi pri nej trpelo. A my s nimi. Prvy rok bol na psychiatriu a dalsi pol rok uz sa dalo. Ale neznasala cudzich ludi, chlapov vobec, vecne zavesena na mne. Nechcela ani moju mamu, neskor uz ano. Bude uz predskolacka a ja zistujem, ze je strasne sikovna, ale ma svoju tvrdohlavu povahu, je to zivel a vsetko robi naplno. Je uzasna. Aj ked bola mala, tak ked ju daco bolelo (to brusko), velmi to prezivala a inak ako placom a nespanim to nevedela dat najavo. Aj teraz, ked spadne a sa udrie, je to riadne predstavenie. Starsi syn si pomrnci a ideme dalej. Mas narocne, ale urcite aj velmi sikovne a temperamentne dieta. Ono je to obdobie a mozno u Vas bude kratsie. Vsetkym to prajem, nech to trva co najkratsie. Ale verim Ti. Rady ani velmi nemam, snad niekto na pomoc. U nas to bola mama. Navarit, upratat, sem tam pohojdat a nechat ma vyspat sa. To by bolo najlepsie, keby si mala takuto pomoc. My sme tiez skusali vsetko mozne a neviem, kazdy raz pomohlo nieco ine...Drzim palce.

alexandra2468
29. jún 2021

@domin_ka moja bola taka ista.
Prvych 8 mesiacov sa nekocikovala, lebo nechcela nic, len nosenie na rukach. Potom uz vedela sediet, tak sa jej v sportovom kociku zapacilo, ale aj to len tak na pol hodinu, potom postupne na hodinu.
Nikdy za zivot nespala v kociku, lebo cez den spala vzdy len na rukach. Na fitlopte sme ju uspavali cez den, aj vecer na nocny spanok a tiez spi s nami vo velkej posteli.
Furt chcela prso tiez. Cez den spavala len po 20-30minut, na rukach.
Utrpenie strasne to bolo. Nechcela byt ani vo vajicku, takze aj cesta autom bola utrpenie.

Teraz ma rok a pol. Uz neuspavame na rukach ani na fitlopte 😃 ale spi aj cez den aj v noci nalepena na mne, drzi ma za vlasy. Akonahle sa pohnem, ze idem prec, tak vstane.
Uz s nou dokazem chodit v kociku von, aj autom do 30minut od domu. Ale doteraz si vazim ten pocit “moct ist s dietatom nakupit potraviny/lieky”. Hrozne obdobie to bolo, cely den doma s deckom a cely den dieta na rukach.😩

Akoze nevyrastla zo svojej narocnosti, este stale vecer uspavame hodinu. Spi extremne malo, nechce nic robit sama, cely den mama mama mama, v autosedacke pizuka uz po 15minutach cesty, ale je to ovela lepsie nez pred tym.

Je to velmi tazke obdobie a tiez nemam rady ako na to, len treba vydrzat a hlavne to treba prijat. Treba proste akceptovat, ze to dieta teraz take je, ale hlavne je vase a je zdrave.
Toto jedine mi pomohlo zvladnut to “obdobie”.

kasokri
29. jún 2021

Prejde to... Treba vydržať aj keď viem, že je to veľmi náročné

selest
29. jún 2021

Asi ako ktore dieta. Moje prve bolo take, my sme ho nosili denne hodiny, nosic vydrzal 10 minut, nikam sme nechodili, ked bdel vrestal ako pavian cize z prechadzky po pol hodine vrieskajuc na rukach domov hned ako sa zobudil. Ked zacal chodit tak len vrieskal lebo nechcel za ruku a behal ako besny vsade hlavne tam kde nesmel, napr na cestu, do smetiakov atd. Teraz ma 3 roky a stale je to s nim tazke, vzdy ak niekam ideme jeden musi 120%davat pozor len na neho. Cize ziadna restika ci nakupy... to je vzdy utrpenie. 😅

sono2
29. jún 2021

Ak máš len jedno, tak neni o com.
Moje dcéry sú tiež bez cumla, neznášam to, a dojčim mladšiu mala dva roky.
Proste mu daj, čo si vyžaduje. Zaspávanie premen, toto ja nepochopím, že si takto niekto komplikuje život.
Normálne na prsníku v posteli
Nauč ho na kľud
Veľa mamičiek proste chce aby bolo ako oni chcú a pritom stačí počúvať dieťa a všetko bude jednoduchšie
Veď ma len tri mesiace

staskadexter
29. jún 2021

@selest Ahoj, cim si vysvetlujes toto jeho chovanie ?

euka210
29. jún 2021

@domin_ka este skoro 3 mesiace a chces zit? 🙂 u deti je to normalne, 20-30 min. spanky...pri druhom som si uz zvykla. Moj prvy bol narocny...casto dojceny, kratke spanky, ale v nosici spal v pohode, v noci spali deti pri mne. Zmeni sa, mozno ma koliky, tie mozu aj do 4mes.byt, tak je neskopojny. Kazde dieta je ine, najtazsi je prvy rok, potom pridu ine problemy.

domin_ka
autor
29. jún 2021

@euka210 nemyslela som “žiť “” akože chodiť na dovolenky 🙂 ale aspoň navarit upratať ísť na prechádzku atd... 🙂 ďakujem za povzbudenie 🙂

selest
29. jún 2021

@staskadexter neviem, dufali sme ze z toho vyrasie, momentalne cakame na termin u psychologicky☺inak je celkom sikovny a mudry ale len v tom co chce on

srferreira
29. jún 2021

Presne ako povedala @sono2 pocuvaj svoje dieta. Moj ma 4mesiace. Ked nechce spat poobede tak ho jednoducho nasilu neuspavam, ze presne o 13 musi ist na poobednajsi spanok. Ked pojde o 14 alebo o 15 tak sa nic nestane. Tiez zo zaciatku mal 30m max. Teraz dava 50min, 2x za den. Snazim sa aby bol okolo 20-21 v posteli uz a spal. Ale ked vidim ze sa mu nechce no svet sa nezruti ked zaspi o 21.30. On ked je unaveny on si dobehne spanok. Je pekne mat rutinu ano. My vecer mame. Ale poobede ja sa teda jedovat zo zaspavanim nemienim presne na cas potom sa aj babo jeduje ze nechce spat a ty z toho ze aby spal. Dnes si posunul poobednajsie spanky a vecer mi zaspal o 7.30 prvy krat! Dobieha co zameskal poobede.

staskadexter
29. jún 2021

@selest Aha 🙂 a co sa stane ak mu nieco nesplnis ?

srferreira
29. jún 2021

Ja viem my zeny to mame tazke a vytrpime si dost pri detoch. Chce to riadne pevne nervy. Ono sa to upravi neboj. Moj maly mal tyzden taky ze od 2-do 6.30 rano bol vyspaty a nie a nie spat a len sa na brusko pretacal. Uz aj psik mal dost, nevyspaty vsetci. A znova sme nabehli na nas rezim. Treba vydrzat 🍀

skumavka
29. jún 2021

@domin_ka skúsim ti poradiť, ako to robím ja a zatiaľ klop klop úspešne. Moja mala ma 4,5 mesiaca. Pokiaľ ešte nemáš, zaobstaraj si paperovu perinku, ja mam takú 80x80 cm so zapínaním na gombíky, byva aj väčšia 100x100 cm. Maleho ukladaj na tu perinku na bok, zapni ju gombíkom. Teraz je teplo, tak do perinky kľudne ho daj len v krátkom bodynku. Môže trpieť aj refluxom/skrytým refluxom, preto si do postieľky a aj do kočíka zaobstaraj klinovy vankúš a takto na vyvýšenú podložku ho ulož na tu perinku. V kociku mnohé deti spia pokojnejšie, pretože je menší/užší a babatka prave taketo stiesnenejsie priestory milujú. Naopak neradi väčšinou ležia na rovnej tvrdej otvorenej ploche. Ďalej pred každým kŕmenim daj 25 kvapiek Espumisanu-L. Po kojeni ale aj častejšie počas kojenia urob krátku pauzu a daj babo odgrgnut a znova ho priloz, keď ti uz na prsníku spí alebo skoro spí a dostatočne si odgrglo, tak ho prelož na tu perinku do kočíka ci do postieľky (jemne vyvýšenej). Ďalej-v noci neprebaluj, pokiaľ to nie je nevyhnutné, pekne sa naučí rozlišovať deň a noc. Nakoj len v prítmí, potichu, nechaj odgrgnut a ulož ako píšem vyššie.
Budem rada ak mi napíšeš ci ti tieto rady pomohli. Držím palce.

danulicek
29. jún 2021

Chápem ta, starsi syn bol taký. Poteším ta, vyrastie z toho. Nie možno zo všetkého, ale ako vždy plati, aj babatkovske obdobie je “len obdobie”. Ak mas možnost a partner pomoze, dopraj si aspoň raz za čas prechadzku sama, kúpeľ - čokoľvek, čím si oddychnes a načerpas sily. Toto je to, čo by som teraz už spravila inak, ked bol syn úplne maly. Ja som nespala rok, bola som stále v pohotovosti, bolo to veľmi náročné. Okrem kolík a veci, ktoré proste “boli”, velmi jeho nepokoj ovplyvnilo toto pravidlo (s odstupom času to tak vnímam): on nekludny, ja nervozna, on nervózny, ja ešte viac, on reval, ja som revala. On reval ešte viac, ja som bola v koncoch. A takto dookola. Akonahle som to proste prijala, prestala riešiť rady iných a proste som ho začala viac vnimat, ale aj seba, tak sa to aspoň trochu upokojilo. Teraz melie od rana do večera, vkuse, ale je to úžasný sikovny chlapec 😊 drzim ti palce

ckatka
29. jún 2021

@skumavka panebože...v tomto.teple perinku? My spíme nahi/v plienke a mame aj tak dosť....🤦‍♀️😂🌞

@domin_ka Na bruško pomáha olej Zengest alebo Tamer od Doterry. Mam vyskúšané. A nosiť v šatke aspoň občas.
Co sa uspavania týka...ja neuspavam. Sledujem dieťa a pokiaľ sam nezaspi, tak zrejme nie je unavený. A odkedy spáva so mnou v posteli (asi od 2 týždňov) tak prespi celu noc a ja tiež. Len si čas od času cucne alebo nahmatka ci som tam (ma 6m). Cez deň je viac menej na nutrilone, ale ta trocha mliečka co mam, mu na noc akurát staci. Uspavanie som zrušila už pri staršom. Proste sme si večer spolu ľahli a hotovo. Všimni si ako je to v prírode. Samica ľahne a spí. A mladé sa pridajú. Nervózna pobehujuca samica len ťažko "donúti" svoje deti spať, keď cítia nervozitu....Pokiaľ idem spať že naozaj spať, decko to cíti a spí. Pokiaľ ho idem "uspat" a chcem ísť ešte niečo robiť...on to vie a "vymýšľa" 😉 Takže ženy...choďte spať a veľa pokoja vám!

dollyzv
29. jún 2021

Nás bol na Tom podobne..vieš kde bol problém? Mala som málo mlieka 😂😂😂 každú chvíľu na prse,často plakal,nevedela som čo už s ním..raz som sa naštvala lebo sa nedal už nijak utisit a 20minut pred záverečnou som išla do Tesca kúpiť UM...stiahol skoro celú dávku a pokojné zaspal..odvtedy som ho prikrmovala,síce som aj kojila ešte nejaké 2 mesiace popri UM ale odvtedy bol kľud..a ak stále plače,pravdepodobne mu niečo bude...niečo mu vadí,niečo ho boli,niečo potrebuje..

lula313
29. jún 2021

Dcéra bola taká. Prvý polrok peklo, potom bolo lepsie, ale stále je hrozne teatralna. Inak na spanok pomaha režim, ukladať v jednu hodinu. Nenormalne to funguje, do mesiaca sa na to dieťa nastaví a potom uspis za 5 minut(samozrejme vytvárajú spánkové asociácie-kolotoč, mojkacik a pod). Držím palce, mat dieťa je strašne narocne.

kassandra25
29. jún 2021

@domin_ka no to brusko - pozor, mozno moze bezlaktozovu stravu, treba mu urobit testy, pripadne nieco ine nemoze. A ano, aj casom budem lepsie, a mozno aj svojske, narocnejsie je. A vy ste tu prenho....

miadi
30. jún 2021

Neprejde to hehehe. Tak si uzivaj aj tak. Mas zdrave zive krasne babo. Moja mala bola taka este som ju pol rok musela drzat stale mala reflux. A ked to skoncilo tak mala separacnu uzkost. Do toho vzdor.Tiez nespavec prve 3 m babatka potrebuju casto prso to sa casom zlepsi zmeni. Okolo 4-5m ti vydrzi aj 3-4h bez neho. Kasli na ludi a chod vsade kde chces. My sme chodili na vylety od 6m Aj ked v aute bola nervak tak do 2-3r potom pomohlo ze sme mali DVD player v aute V lietadle sa snou fajn cestovalo nikdy neplakala polku dlhych letov prespala. Prvy rok mi ani najest nedala ked videla ze si idem sadnut jest rev alebo na wc tak koniec sveta. Maly je naopak extra dobre dieta 😃prvu slzu vyronil v 9m niekedy je taky tichy a sebestacny ze ani Neviem ze je . Proste takeho ako on by som aj trojicky dala 🤣mala je za 3 .ale uzasna Aj ked od. 14m vzdor 😅( to este len zistis co je narocne dieta) uz mà 6r a dodnes vie plakat pre nic. Jej oblubene slovo v 2r bolo nie! ( dovtedy to davala najavo vreskotom) maly mà od roka oblubene slovo ano ( yeah ) poslucha viac ako ona. Ale kto vie ? Mozno bude mat on hroznu pubertu a ona bude dovtedy kludna 🤣ale pochybujem. Mozno je to tak namiesane dna 🧬 alebo je to porodom. Mala ho mala nekonecny 37h a prisla na svet s nasratym bojovnym pokrikom! ( aspon sa v zivote nestrati) maly mal rychly porod 4.5h a mal jemnucky hlasok neplakal Iba ako maciatko a mal neskutocne hladke vlasky ako maly zajko. No mala vonala bozsky, sme ju fetovali tyzdne. Nieco ako najkrajsi parfem, fialka vanilka a laska . Hovori sa ze ked mas prve narocne druhe bude za odmenu opak. Ale obe deti su neskutocne dary 😍nemenila by som na nich nic .Uzivaj si Aj ked je to tazke. Maly su len raz . A Hlavne sa vela smej. Moja mala bola popri vsetkom vzdy velky smejo vyrehotany od 2m. Proste mà burlive prezivanie vsetkeho. No so smiechom vsetko ide lepsie. Ale je najuzasnejsia velka sestra a maly ju zboznuje. A ja tiez .

zuzanockamt
30. jún 2021

@skumavka perinku určite nie, veď sa prehreje a narobí tomu dieťaťu a sebe plno problémov a môže to mať aj fatálny dopad

nikpa
30. jún 2021

@domin_ka ja hojdam kočík pomaly cely deň, často aj zo záchoda 😃 chodim s ním po celom byte, vesiam prádlo, varím, jem, všetko s jednou rukou lebo druhou musím šulat kočík alebo ho aspoň triasť s nohou 🙈 A to v ňom ani nespí, len aby neplakal, tiež som mávala zo začiatku svalovicu, teraz už len otlaky na dlani. Ale poteším ťa, je to len dočasné. Mám ešte 3 ročného takže to už poznám. Musíš to len vydržať a nezblaznit sa. Príde aj obdobie kedy budete normálne existovat. Zrejme mu niečo je, niečo ho trápi keď často plače a chce byť aj často na prsníku, nikdy ťa už nebude potrebovať tak ako teraz, to si uvedom.

makova333
30. jún 2021

@domin_ka dieta daj riadne vysetrit (gastro, alergo). Takto male dieta nie je nespokojne len tak bez priciny.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominika_sk
30. jún 2021

Davaš vigantol?

domin_ka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domin_ka
autor
30. jún 2021

@dominika_sk nie nedávam zdalo sa mi že bolo horšie po ňom tak dávam iné déčko 🙂

vmatuscinova
30. jún 2021

nas druhy syn bol velmi placlive babo, od 2 tyzdnov to zacalo a v jeho pripade ta nespokojnost a neuspatelnost pramenila z problemu v brusku - mal potravinove alergie a intolerancie... Nakoniec sme ho nastavili a zo dna na den bol zrazu spokojne babo... ak chces napis mi IP, venujem sa tymto nadmerne placlivym babatkam - tych aspektov je x od neurologickej nezrelosti, nespravneho nastavenia spanku a spankovych zlozvykov, refluxu, cez zle polohovanie, zvysenu drazdivost.... mozno sa mi podari pomoct aj vam