Ahojte, prosím o radu mamičky, ktoré si prešli niečím podobným🙏
Mám dcérku, ktorá ma čerstvo 18 mesiacov. Mala cumlík len na spanie,inak cez deň nikdy nie. V noci ju cumlík dosť budil, vždy keď jej vypadol sa na to zobudila. Sama si ho vedela nájsť, ale už nemohla zaspať a skoro každú noc sa aj 2-3hodiny prehadzovala. Navyše tvoril sa jej predkus. Na druhý deň bola nervózna, nevyspatá. Tak som sa rozhodla jej ho zrušiť. Prvá noc bola najlepšia. Až sa mi to nezdalo. Premrnkala trošku ale nebol problém. Druhý deň cez obedný spánok poplakala asi 20minút kým zaspala, ale nezobudila sa počas 2,5hod spánku ani raz, čo bol zázrak. Večer plakala asi hodinu a napokon zaspala. Bola zvyknutá spať aj do pol 8, no zrazu už bola pred 6 hore, nervozna. Dnes cez obedný spánok úplny hysák,zaspala na mne na hrudi. Večer asi 20min znova poplakala. Stále si sadala, vymýšľala,že chce vodu,potom loptičku, bábiku, no stále niečo. Nakoniec plakala 20min a zaspala. Prosím Vás, nepotrebujem hlúpe komentáre,že je malá a nemala som jej ho brať. Potrebujem komentare od žien, ktoré majú skúsenosti a ak si prešli niečim podobným, tak koľko to trvalo a ako to prebiehalo u Vás. Ďakujem 🙏
@mima172 no nechystám sa jej ho už vrátiť, to by nerobilo dobrotu. Navyše my už nemáme ani jeden doma😀 Ako ste to prosím ťa prežili? Ako zaspávala? Aj dosť plakala? Našla si nový spôsob uspávania?
Ja som tiež malej zobrala cumlík v cca roku a pol. Týždeň bola taká placliva keď išla spať, potom ju to prešlo. Čiže zbavenie sa cumlík a trvalo cca týždeň.
Prežili sme to v podstate ťažko, ja som mala 100 chutí letieť jej kúpiť dudel, no muž má vždy "upratal" (myslím to pozitívne, v tom zmysle, že povzbudil). Áno, plakavala, prvé dni ho hľadala, ona bola veľká závisláčka. Nový spôsob uspávania ani nie, ona vtedy zaspávala tak, že sme ju dali do postieľky, pusinku, pomodlili sme sa šli preč, ona si tam ešte kecala, postielkova gymnastika, hľadanie dudla, sem-tam plač (to som vždy prišla ja alebo muž, položila ju, pomojkala a opäť odchod). Akurát ma takého mojkáča, na ktorého sa po vyhodení dudla dosť upla. Tetaz má 3 roky a radšej sa vzdám obličky akoby sme mali stratiť jej slona 😂
Nasa mala cumel stale v ustach. Raz (v 17 mesiacoch) jej spadol a nevedela ho najst, ale ziadna hysteria nebola, brala to tak, ze sa najde. Poobede zaspala bez neho, tak som jej ho zobrala a viac nedala. Vecer chvilu pomrncala a zaspala. Pocitala som s tym, ze to bude ťažšie, ale v pohode to zvladla.
Obcas ukradne cumel mladsej sestre, ale hned ho aj vrati. Pochopila, ze cumel je pre babatka a ona uz je naň stara
My sme malej zrušili dudlik, keď mala 1r 7m, čiže cca rovnako ako má tvoja. Bola riadny dudkomil. Moja rada sa ti asi nebude páčiť ale jednoducho vytrvať - vziať a nevrátit. Veľmi ťažké boli prvé 4 dni, pitom už dobre. No doteraz s úsmevom spomíname na takú milú príhodu - asi týždeň po vyhodení dudlov sme mali návštevu, kamošov s ich dvomi deťmi. Mladší mal vtedy asi pol roka a naša malá okolo neho chodila a striehla ako taký sup a celý čas mu chcela ten dudel vziať 😃