Zrušenie cumlíka u 1,5-ročného dieťaťa

ls56
23. máj 2023

Ahojte baby prosim vas poraďte mi… pred 3 týždňami som malú odstavila od kojenia (celkom sa s tým rýchlo vyrovnala) a teraz by som chcela od cumľa. Ani nie že preto, lebo len “chcem” aby bola bez cumľa, ale ona sa vkuse budí na to ako jej vypadne cumeľ.. potom sa prehadzuje po posteli a začne pomrnkávať.. vždy keď zistí že nemá cumeľ tak začne plakať a keď si ho nájde alebo jej ho ja dám, tak už nemôže zaspať a stale sa prevaľuje… už som rozhodnutá jej ho zrušiť, lebo tretiu noc som ako zombie čo to už teraz tak preháňa🙈 tie ktoré máte skúsenosť… ako ho zrušiť? Mňa napadlo či ho nemám odstrihnúť a ukázať jej ho večer pred spaním, že cumlík už je pokazený🧐 ale potom ma zas napadlo, či nebude plakať ešte viac a nemam jej ho len zobrať-nedať-neukazovať🧐

tamtamka26
23. máj 2023

@ls56 ja som ho tiež odstrihla a keď ho pýtal, normálne som mu dala, akože sa nič nedeje. hned´ho vybral, že čo to? tak teda ďalší a všetky boli pokazené 😀 nejaký týždeň to trvalo, ale odučil sa...

judit47
23. máj 2023

Mojmu sa stratil a uz sme ho nenasli za dva dni pokoj zabudol ale horsie spal asi 4m vzfy ked da v noci zobudzal(a pouzil by cumlik) som ho preniesla k nam a umojkala…

Na druhej strane ak si jej zrusila len teraz kojenie a hned chces aj cumel-toto by som neodporucala je to velmi vela zmien na raz a ak sa aj dieta jabi ze je s tym ok beres jej dve najvzacnejsie ,,ukludnovaly,,v relativne nizkom veku. Na tvojom mieste by som 3-4t pockala nevies s cim si dieta moze tento ,,trest,,spojit a nasledky sa potom budu odstranovat dlho.

denden77
23. máj 2023

@tamtamka26 toto som skusala aj ja, mesiac zula bez najmensich problemov deravy dudel a tvarila sa, ze nic 🤣🤣🤣

ls56
autor
23. máj 2023

@judit47 no ostavila som ju 3 tyzdne dozadu,takze skoro mesiac… to je podla mna uz ok doba nie?

kornelies
23. máj 2023

@ls56 Moj osobny nazor-trosku skoro, mas cas. Netreba sa zbytocne ponahlat. Moj syn si este dlho pochutnaval na odstrihnutom cumliku a vobec mu to nevadilo. 😁

gabca025
23. máj 2023

@ls56 syn sa odstavil od kojenia koncom novembra, v decembri sme sa stahovali a cumel som zrusila az minuly tyzden. Zrusila by som ho kludne aj o dva mesiace skor, len sa nam narodilo babo a nechcela som vela zmien v kratkom obdobi. Na synovi som si vsimla, ze potrebuje dlhsi cas na uplne vstrebanie vacsej zmeny. Ty si poznas svoje dieta ako reaguje na zmeny, tak sa tym riad

zorana999
23. máj 2023

@ls56 tiež mi to príde skoro aj tu dudku mu vziať.

pimpulienka
23. máj 2023

Zahodila ho raz z postieľky, následne ho zobrala cumlíkova vila pre bábätko, ktoré ho potrebuje a bolo. Už ale nevymyslať a nedať naspäť.. mala tiež okolo 1-1,5 roka

ls56
autor
23. máj 2023

@kornelies
@gabca025
@zorana999
@pimpulienka baby ale ja by som jej ten cumel rusila neskor…lenze tie noci… nevyspi sa ona a ani ja… ona je potom taka zla cez den ze dovidenia.. rano vstane s placom a doobedie katastrofa… len si oci zmoli a je uplakana… preto mam taky chtic to urobit teraz🧐