Zrušenie cumlíka na spanie

3. júl 2022

Dobry den, mozem vas poprosit o rady ako zrusit cumel na spanie?
Mala ma v septembri nastupit do skolky, cumlik ma iba na spanie, uz som skusala dohovoranim, ze uz je velka, ze sa vie obliekat, umyvat ruky, utriek si cikanku po cikani, ze mi pomaha s varenim a ze teda uz nepotrebuje cumlik, to mi vzdy odkyve a ked pride na spanok zas automaticky pyta cumlik.

Co zabralo pri vasich detoch? Kupa nejakej hracky vymenou za cumle, nestastna nahoda a ich stratenie, alebo striktne zakazat a preckat dni, ked bude plakat a pytat?

Dakujem za rady.

e3v3a3
3. júl 2022

U nás zabralo jedine zobrať a nedať. Prvá noc bola ťažšia, ale každá ďalšia lepšia a lepšia. Po tretej ho už ani nehladal

viestta
3. júl 2022

Niekde ho rituálne zahodiť. Sú v mestách také stromy, kde sa cumlíky viažu. Ale treba byť kreatívny a nájsť spôsob, keď ho niekde samo a dobrovoľne nechá. Keď nebude dudel doma ani vy nepodlahnete, keď sa ho bude dožadovať.

diamond007
3. júl 2022

Odstrihni jej koniec cumla, potom nebude dudlaf a možno ho odmietne

marrilyn
3. júl 2022

Mne sa podarilo malemu zrusit cumlik az na 3.pokus. Viac menej zauradovala aj nahoda. On si ho vzdy chodil brat pred spanim so svojho miesta a raz tam nebol, omylom som ho polozila kusok vedla a nejak sam si povedal, ze ho asi havko zjedol (mame vnutri psa). Tak som sa toho chytila a nejak som ho presvedcila, ze musi ist do postielky bez neho. Na to, aky je to velky nervak a jak velmi bol na neho nafixovany, to islo az prekvapivo lahko. Cez obedny spanok bez neho strasne dlho zaspaval, mozno 2x sa stalo, ze sa mu ani zaspat nepodarilo. Samozrejme, ze za nim mrncal, ale drzala som sa toho jeho pribehu, ze havko zjedol. Vecer tiez dlhe zaspavanie a v noci, ak sa zobudil, tak sa obcas nevedel ukludnit. Myslim ze 3x som ho v noci este dala, ale vzala som akonahle zaspal, aby sa s nim rano nezobudil a nastastie si to rano nepamätal. Trvalo to nejak vyse tyzdna, mozno 2, kym na neho uplne zabudol. Pocas toho som musela byt s nim v posteli pocas zaspavania a donekonecna mu opakovat, ze havko zjedol a dala som mu nejaku malu hracku do ruky, nech si vytvori novy ritual pri zaspavani. Ked na neho zabudol, tak sa vsetko so spankom upravilo a vratilo do starych kolaji.
Pred tym som skusala, ze proste zoberiem a nedam, ale u nas to takto neslo, to chytil neskutocny hysak az bol cely cerveny, spoteny a nechcel si vobec lahnut.

autor
3. júl 2022

Obavam sa toho, ze budu place neuveritelne, to je jej specialita, musim sa na to jednoducho pripravit a neupustit. Manzel ten zije vo svojej rozpravke, ze ked pred 30 rokmi jeho brat chodil do skolky s cumlom, ze to bude pohoda aj teraz.
@marrilyn asi necham nasho psa vbehnut dnu a akoze zje cumel, u nas to bude trochu podobne ako u vas, budem musiet byt pri nej v posteli, hoci ako nabehlo leto obedne zaspavanie byva celkom fajn ale vecerne zaspavanie je odysea.
Myslim si ze ona ho ani realne nepotrbuje, vacsinou sa s nim hra, prehdazuje ho, x krat jej vypadne z ruk a ide si ho vziat, ked ho ma v ustach ale nedudlikuje no a v noci ak jej vypadne ani jej ho nedavam a spi zvacsa do rana.

zuzap33
3. júl 2022

A dat ho symbolicky nejakemu malemu babatku ? My sme tak urobili, starsi uz skoro 3 rocny, dal malinkemu babatku do sedacky, pohladkal. A my aky je uz velky a cumel bude mat babo...

autor
3. júl 2022

@zuzap33 toto by sme mohli vyskusat, svagrina porodila pred niekolkymi tyzdnami, mozno by to mohla byt cesta mensieho odporu, mala ma rada male deti.

kris_tin257
3. júl 2022

Jeden večer som mu ho zobrala a bolo, hádzal sa o zem reval vymáhal záchvaty plaču boli ale zvládol to druhý večer tiež skúsil a tretí večer už ani nevedel že nejaký cumel mal 😊

sue155
3. júl 2022

Môj malý ho rozkusol a vysvetlila som mu, že je cumlík pokazený a musíme ho zahodiť, nechala som mu ho zahodiť do koša a vysvetlila som mu, že druhý cumlík už nemám. Trosku mrncal, ale som mu hneď vysvetlila, že čo sme s ním urobili a prečo, aj na druhy deň a potom na to zabudol a bolo po cumlíku.

dollyzv
3. júl 2022

Nás sa v 14tich mesiacoch zbavil cumla sám..bol chorý,mal upchaté dutiny a dýchať sa mu dalo viac menej len ústami..tak si vybral radšej kyslík ako cumel 🫣 (samozrejme sme sople odsavali ale najhoršie to bolo večer kým spal) cumel už potom vôbec nechcel..ale častejsie sa v noci budil keď už bol zdravý hoci dovtedy prespával celú noc,keď ho ešte mával ,tak čo sa prebral,rukou sa natiahol po cumel a spal ďalej..keď ho odmietol pár krát už sme sa k nemu nevrátili tak sme mali potom nočné scény občas 🤣

loliki
3. júl 2022

Moji ho tiež rozhrýzli a bol nefunkčný, tak skús ho nejako narezať.

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz