Ahojte mamičky ! Moja dcéraka má zničené sebavedomie. Trápi ju že je moc chudá. Má 12 rokov, výška 158, a váži 37 kg.. Každý deň hodinku cvičí aby sa jej zväčšilo svalstvo na nahách. Prosím odpovedzte.. Koľko KG má vaša dcéra ( všetko čo som popísala aj ja ). Mala by cvičiť ? Podľa mňa aj robí dobre. Bude mať spevnenejšie telo, a v budúcnisti si MOŽNO aj nájde eýchlejšiw vzťah. Vopred ďakujem za odpovede.
@valentina90 Prepac ale to ta trápi v jej 12rokoch aby si nasla v budúcnosti rýchlejšie vzťah?? Ved ide len do puberty, môže este paradne pribrať...A chude myslis vzťahy nemaju?
Syn bude mat o mesiac 12, ma 158cm a 40kg.
@valentina90 si robis kozy vsak? V 12 rokoch ma dbat na to, aby vedela pocitat zlomky a nie vztah a nicit si sebavedomie...
Co sa tyka zvacsenia svalatva na nohachz tak takto to nefunguje. Po prve - v 12 rokoch sa neodporuca silovy sport s nicim inym ako vlastnou vahou (ziadne cinky). Bez siloveho sportu svaly nenarastu (bicyklovat a behat moze kolko chce, to ma prave opacny efekt). Okrem toho svaly nerastu pri cviceni, ale pri regeneracii. Kvalitna a vhodna strava (nie, nie brokolica, ani veganstvo) ma priamy vplyv na rast a udrziavanie svalov. Cvicit len svalstvo noh je blbost, vzdy treba cvicit cele telo. Vzdy!
@valentina90 moja ma 14r, 155cm a 36kg. Sebavedomie znicene nema. Z coho by mala mat? 🤷♀️ Ano, vacsina jej spoluziaciek ma o 20cm a 20kg viac.... ale... dobreho vela nebyva 😉 Je taka akuratna.
V 12 rokoch sa dievcata len zacinaju vyvijat, uvidis ako sa zmeni jej telo po puberte. Urcite by som cielene sa nesnazila v 12tich rokoch zasahovat do vyvoja, zabezpecila jej kvalitnu stravu, aby prijimala vsetky ziviny , sport a pohyb aky ju bavi
@valentina90 vzťah??😂😂😂😂👶👶👶
@simsalabim co hovori vasa lekarka nato ze ma tak vyraznu podvahu?
@loginexistuje co hovori nasa lekarka? Nic. Iba sleduje jej rast. Dcera vzdy bola na chvoste rastovej krivky, vzdy bola drobna... do 1. triedy sla v obleceni v.104, teda na 4 roky. Anorexiu sem neplet, toto nie je pripad mojej dcery.
@loginexistuje ak si spravne spominam,
@simsalabim pisala v podobnej teme, ze ona sama je utla na svoj vek, cize zjavne dcerka to ma v genoch....netreba hned strasit anorexiou
@valentina90 je to este dieta, moja sa zacala premieñat na zenu a zaoblovat sa az niekedy v 14-tich rokoch, dovtedy bola ako trieska, doslova jej trcali kosti, a to aj surfovala, hybala sa a jedla za styroch. Treba si s dcerkou sadnut a vysvetlit jej to, ze takyto proces je prirodzeny a jej telo sa postupne bude menit
@valentina90 no a čo, aspoň nikdy nebude mať opačný problém. Aj ja som bola celé detstvo ako palica a teraz som rada, neriešim nadváhu a diéty. Pomôž jej pozrieť sa na to z tohto pohľadu. Prichádza do veku, kedy si začína uvedomovať svoje telo. Hmotu naberie skôr vyzivnou stravou, ako cvičením. Cvicenim sa naopak o hmotu pripraví. Ešte nemá na to vek a hormóny, aby jej cvičením rástli nejak veľmi svaly.
Dovtedy radsej popracujte na jej sebadovere 😉
Ja ju chápem, mala som to v jej veku a aj dlho potom rovnako, ale keď to nejde, tak to nejde, treba aj zo zdanliveho hendikepu vyťažiť maximum a nebojovat s veternými mlynmi
Moja ma 11,5 r, 145 cm a ledva 30 kg 😉
@valentina90 moja krstná dcéra má 13 rokov, 160cm a 38kg, mala som spolužiacku, čo bola extrémne chuda, pichali jej B12, aby pribrala. Teraz je raz taká, ako ja. Nie sme všetci rovnakí, pokiaľ je zdravá, nerieš, podporuj jej zdravé sebavedomie, štíhle ženy sú predsa atraktívne.
V prvom rade ty ako matka by si ju mala podporovať a motivovať ju. Je dobré ak človek cvičí ale zas nie sa premáhať. Ešte ma dostatok času na to aby pribrala .. veľa robí aj genetika niekto pribrať nemôže. Určite treba skôr pracovať na psychike ako na postave. Toto sa s ňou môže vliecť dlhé roky. Dôverne to poznám. Tiež si ma deti doberali v škole kvôli vzhľadovej "vade" .. mať toľko rozumu čo teraz tak by som im nedovolila aby mi zničili detstvo pubertu a spôsobili depresie. Nikto ma neviedol k pozitívnemu mysleniu a preto to bolo takto. Nevadí pozbierala som sa .. treba u nej budovať mienku že je krásna taká aká je .. a že z výzoru sa smejú iba hlupáci a tí čo majú komplexy sami zo seba
@valentina90 necitala som odpoved ostatnych. Nasa ma 11 rokov, 153 cm a vahu 29, 5 kg. A naozaj ju to netrapi🤗
@valentina90 vdaka spevnejsiemu telu si najde rychlejsie vztah...snad to nemyslis vazne.Keby moje dieta denne cvicilo hodinu,tak to by som uz riesila..je posadnuta sama sebou..
@valentina90 moja dcéra má 13 rokov ,173 cm a 48 kg....ju skôr trápi výška a to,že žiadne rifle jej niesu na dĺžku dobre 🤭. Ma totiž dlhé a stihle nohy,no chcela by som mať takéto "problémy " 😊
mam síce 23 no 165 cm a 48 kg a 4 ročný vzťah :D takže nebojte sa, aj chudé ženy si vedia nájsť vzťah :D len neviem či práve to by vas malo trapiť v suvislosti s 12 ročnou dcérou 🙂
Vážne je moc chudá? Ja som v tomto veku mala 155 cm a 43 kg a bola som skôr tučnejšia. V susednej triede bolo dievča a to malo tuším 32 kíl a ona bola naozaj tenučká. Tak tvoja sa mi zdá medzi týmito extrémami, tak to nebude také zlé. A v priebehu puberty niečo naberie. Ani ta štíhla dievčina nezostala taka chudučká, v dospelosti bola normálne štíhla.
Je uplne jasne, ze tuto temu nezakladala matka 12 rocnej slecny 🙂