Dobrý deň dievčata, moj synček ma 3 a pol mesiaca a za posledne dva tyždne sa uplne zmenil, predtym bol pokojny, mali sme aj neaky približny režim.. Pekne spal a všetko. Odkedy mal 3 mesiace tak odmieta jest.. Napr spi 2-3hodiny v kociku (inak moc nespi len vonku) zobudi sa žužle ruky plienky hračky... Ale keď ho skúšam krmiť chyti hrozny hisak. Nechce materske ani umele mlieko ani flašku.. Nič. Iba plače. Nechce ležať hrať sa.. Max nosiť ale len chvilu.. To trva niekedy 2hodiny až sa vyčerpa, napapá a zaspi. V noci papa pekne ale uspať ho večer je horor. Koliky to nie su, tie sme už mali a podla laktačnej poradkyne mu už mam davať kašičky mrkvu atď. To mi detska zakazala a aj mne sa to zda skoro. Stalo sa vam niečo take ?? Neviem čo robim zle . Mam z toho hrozny pocit, keď kriči a neviem ho ukludniť. Dá sa to neako riešiť ????
Neviem si predstavit ze by tak vyzerala cela materska... Podla detskej je na zuby skoro
zuby skoro? chlapček od susedov v 3 mesiacoch už mal zúbok...😉
zuby sú individuálne...neter ani v roku nemala žiaden zub...😉
@evalin88 všetko sú zuby.. Haha čosi 🙂 neboj sa, vydrž, moja sa zmenila z urevana na dobre babatko v 6 týždni.. a potom prišiel 3mesiac a zo dňa na deň revy kriky.. pred spaním, pred jedením, stále rev.. posleduj si ju, kedy je unavená a kedy je hladná, ja som s malou v tejto debilnej fáze skončila v nemocnici (kvôli inému problému) a tam som si ju pekne odsledovala, režim sa úplne zmenil, na 3 spanky denne po cca 1,5 hodine čo bola hore.. teraz ma moja 5 mesiacov a už vydrží hore aj 3 hodiny, robím len tak aby bolo dobre a už nereve tak často :D
Svokra tvrdila ze zuby ale lekarka ma zrušila ze určite nie
Podľa mňa zuby, mojmu takto isli tiež, ale v 6 mesiacoch. Odmietal mi cez den jesť, len vecer a v noci sa mi podarilo ho nadojcit a chcel byť len na rukách. Na prikrmy je ešte skoro. Ja som plne dojcila a flasu som nepouzivala cize keď nechcel mlieko odsavala som a davala mu ho lyzickou (keďže mu vadilo mat zrejme kvôli zubom nieco v puse), aby nieco papal. Keď sa nejaké babo narodí so zubami, tak podľa mňa je reálne, ze sa mu môžu tlačiť aj takto skoro. Treba len vydržať, u nás to trvalo asi 4-5 dní. Babo sa mení každým dňom, treba si ho len nasledovať a postupne si urobiť rezim...😉
My sme mali dve také obdobia,pri prvom to bol začínajúci zápal ušiek a po kvapkách sa to vrátilo do normálu a druhý krát sme to mali nedávno,no to bol už len štrajk,trvalo to pár dní.Krmenie len v spánku,lebo ináč nič nejedla.Pevné nervy,prejde to 🙂
@martinals este sa zmenilo ze po kupani chyti hysak a nevieme preco.. Predtym si to uzival aj som ho masirovala kremikovala a vsetko a cusal a usmieval sa.. Myslela som ze je to samponom ale naposledy sme ho nedali a jacal aj tak, miestnost pred kupanim vyhrievam tak mu zima asi neni... Moze to byt zapal ucha... Maly neznasa teplá tak vela vetram a nechavam mu aj v noci na mikro vetranie
Mne malá jačí vždy pri kúpaní ☹ ,nerada sa kúpe,tak s tým neporadím ale nemyslím si, že by to bolo zmenou kozmetiky,možno sa niečoho zľakol.Zápal som spoznala tak,že aj keď chcela piť tak pri prehĺtaní chytila hysterický rev, keď som bola u dr stisol jej také priehlbiny hneď pod uškami a ona sa začala krútiť a bolo jej do plaču.Dal nám na to kvapky Burow,boli na predpis ale dajú sa kúpiť aj voľne v lekárni (asi slabšia verzia) a mám ich doma v zásobe.pre istotu 😉
Ahoj
ja mam tri a pol mesacnu dcerku a spodne dva zubky ma uz do polovice vonku. Takisto to bolo aj pri starsej. Moje babo tiez teraz veeeela slince, past si zuzle tak intenzivne ze to pocujem do vedlajsej miestnosti. Ja si myslim ze su to tie zuby. Skus davat do rucky hryzatka jednoducheho tvaru napr . tenky kruzok naplneny gelom predtym trochu ochladeny v chladnicke. Pocula som ze aj dat zuzlat bavlnenu plienku pomaha. Pozor vsal aby si nou nezakrylo tvaricku ako ju bude natahovat v ruckach. Ak nepomozu hryzatka ja by som skukila z lekarne nieco na tie zuby. Drzim ti palce. Na örikrmy ak dojcis je skoro ale teda nie som odbornik.
@evalin88 ahoj... No zajdi k pediatrovi... Zuby mala pravdepodobnosť je bsbo malínke moze mat aj koliky... Bolesť bruška... Zajdi k pediatrovi pre istotu...
@margaret17 u pediatra sme boli a doktorka nevyzerala, ze si robi starosti. Vraj pribera ako by mal.. Dokonca viac podla neakych tabuliek Maximalne sme mali dat probiotika...
Nedávala jsi teď někdy očkovat? Některé děti po něm mohou mít změnu chování, plakat, být neklidné...
To su zuby. A mozu sa mu tlacit dlho. Dalsia vec je tzv rastovy spurt. Vtedy deti malo jedia a su taketo nekludne. Neboj, zas sa to zmeni. Este je maly.