Dobre rano mamicky,
obraciam sa na vas s otazkou,ci aj u vas nastala nejaka zmena v spanku cca v tomto veku? Moj maly ma 16 mesiacov a spaval ukazkovo-2x denne ( 2-3hodky) a vecer o 8-mej uz buval a spinkal do rana do siedmej. Cez vikend mu zacali rast stolicky a dostal sopliky. A odvtedy akoby utalo. Nechce spat cez den vobec!!!! a vecer zaspava s placom.No hroza...my toto vobec nepozname,lebo doteraz krasne zaspaval sam v postielke,ale to co sa deje od soboty,ja normalne nechapem. Uz sme mu podlozili postielku,aby mu nestekali sopliky do hrdla,ale nepomohlo. On zrazu nechce spat a myslim,ze je este velmi maly na to,aby bol cely den bez spania. Ak viete niektora,prosim poradte.
Dakujem
@oskvarka ake velke mas bejby? mna moj maly tak zaskocil takou rychlou zmenou.
@lucinka4387 moj mal strasne rychlu zmenu ked menil s dvoch spankov na jeden uplne zo dna na den pomaly.. mal dva dni take ze nespal vobec a potom uz spaval len jeden krat denne .. tiez som bola soknuta... ale ked mame sopliky tak aj u nas je rezim vseliaky... a aj maval take stavy niekedy ked este chodieval skoro spavat co teraz uz vobec nechodi ale zase neskoro vstava... ze obcas potiahol s cista jasna do desiatej... alebo tak.... ma teraz dva roky ale to mi od mala riesime tiez stale spanky... mne do 8 mesiacou nespal cez den dlhsie ako 30 minut som bola na prasky z toho
@oskvarka fuuuuu,to ste mali rusno. u nas uplne opacne.sam sa pytal spat,to uz bola klasika,ked liezol do spalne k postielke a mrnkal to uz sme vedeli,ze ide sa spat. a teraz place ako tur,ked ho ukladam.no na nervy dyfam,ze sa rychlo vratime spat do normalu,teda aspon na jeden spanok
@lucinka4387 podľa mňa sú dva spánky už veľa, ja mám ročné dieťa a spáva už iba raz
@lucinka4387 v 16 mesiacoch sú dva spánky dosť cez deň, moja od roka spávala cez deň len raz, ináč nemôžeš očakávať, že dieťa bude stále spať rovnako
@tortelinka myslim,ze ked sa maly pytal,tak nie je nic zle na tom dat ho spat podla jeho potrieb. Mna skor trapi,ze z dvoch spankov presiel na ziadny zo dna na den.a zacal mi plakat,ked ma ist spat.
@moni244 jasne,ze neocakavam.ako som vyssie pisala,skor ma zaskocilo,ze nechce spat vobec.no uvidme ako sa to vyvrbi u nas doma
@lucinka4387 to je dočasná zmena, kým neprejde na jeden spánok, pár dní to potrvá
@tortelinka ok,dufam,ze mas pravdu
ja si myslim tiež že ho to prejde, ak su to zubky, len treba vydrzat a zas sa to vrati do normalu,,, este skusit nieco na zubky a odsavat , odsavat tie sopliky .....
Podla mna to moze suvisiet aj s rastom zubkov a soplikami, predsa len, take stolicky kym vyrastu je celkom neprijemne. A plac pri vecernom zaspavani moze suvisiet aj s tym, ze uz je strasne unaveny, ked cely den nespal a predtym aj 4 hodky cez den. Prilis unavene deti zaspavaju komplikovanejsie ako "primerane" unavene. Asi neostava ine, ako vydrzat, resp. Snazit sa ho aspon pobede uspat hocijako - kocikovanim, v aute, tapkanim po zadku, spievanim... Finty, co si doteraz nepotrebovala alebo pouzivala len zriedkavo
Je to sposobene rastom zubkov.Urcite sa spanok upravi.Tazko sa mu teraz zaspava,trva to par dni az tyzdnov,nez stolicky vyskocia.U nas boli aj teploty,asi styri dni a potom za mesiac zase zvysena teplota asi tri dni.Dcera dmietala jedlo a bola mrzuta.Nielen spanok sa zhorsil.
@lucinka4387 ahoj...moja ma tiez 16 mes. a tiez mame problem s poobednym spankom, strasne vymysla...nepomahal ani kocik a ani moje hodinove lezanie s nou v posteli...teraz ju uspavam na rukach,ziadna vyhra,kedze ma 12 kg, ale aspon zaspi a potom spi aj dve hodinky...moja uz od 10.mesiacov spinka iba raz cez den....vecerne zaspavanie trva tiez hodinu, ale to lezime v posteli a tak zaspi...aaa tiez jej ide stolicka, takze ma sopliky a musime odsavat...tak vela sil a urcite sa to vrati do normalu, len nech prejde to obdobie so zubkami
@lucinka4387 ono treba sa prisposobit dietatu. Starsi syn mal 2 roky a odmietal spavat cez obed, hoci by este mal... Pekne do vecera vydrzal a o osmej uz spal. Mladsi ma teraz 18m a tiez uz spavat nechce, ale do vecera nevydrzi, teda nastala u nas spartanska vychova bez kocara, pekne cupkas a cuduj sa svete, po obede lahne do postele a pospi si aj 2h. Takze tod moja rada
a zubky su ina kapitola, to treba len vydrzat a sopliky viackrat denne odsavat
@bambola82 joj,dakujem.to akoby som momentalne citala o mojom zbojnikovi.snad sa ustalime a budeme mat doma zas vesele a stebove dieta
@lucinka4387 ak ma sopliky moze to byt tym a prejde to ... inak neviem nasmu sa tiez niekedy spanky menia neda sa s tym moc bojovat tak sa vzdy prisposobime