Mamicky, vsimli ste si u svojich deti predovsetkym vo veku 1-2 r. pocas nakazy coronou a po nej nejake zmeny v spravani?
@karpina myslím,že autorka sa pýta niečo iné
Pre istotu to napisem este jasnejsie. Dieta vo veku 1-2 r ma malo/ma preukazatelne ochorenie covid. Zaujima ma, ako to ovplyvnilo jeho spravanie.
@ikonica a nesuvisi to skor s emocionalnym vyvojom dietata? 15 mesacne batola uz nie je ziadne babatko a zacina sa presadzovat, skusa co dosiahne placom a krikom, vsima si svoje okolie, kludne moze napodobnovat spravanie, ktore odpozorovalo v rodine, ja mam 16 mesacnu dcerku, Covid neprekonala, ale sprava sa uplne inak ako pred
mesiacom, je vybusna, krici, place za kazdu blbinu....
U nás tiež. agresivita, výbuchy hnevu, amoky...My dvaja sme boli dosť chorí, ona nie..no nemohli sme sa poriadne liečiť a ležať ako iní ľudia...stále niečo...chcem toto a tamto, a mama pod sa hrať atď. Proste nevedela prijať, že sme obaja KO. A tak si to rišila po svojom...robila veci,ktoré predtým nerobila....lepidlom potrela linku v kuchyni, vyliala kávu, skákala z gauča, no a my chorí, s horučkou, bolesťou hlavy sme sa rozčuľovali a vrieskali, podráždení a ona ešte viac. Začala nás aj biť :( Potom sme si povedali dosť a skúšali to miernejšou cestou, dohovorom a viditeľne sa zlepšila a zmenila aj ona. Ešte teraz, po korone, máva niekedy záchvaty hnevu, no je to lepšie. Bol to najhorši týždeň :(
Tak moj syn nemal koronu, ma 16 mesiacov a tiez byval dobrucke dieta, teraz cele dni prereve,hadze sa o zem, vsetko odmieta, bije a skriabe nas, iba mu poviem "no no" na nieco, hned rev, hned sa hodi o zem, bucha pastickami do stola, chyta amoky za vsetko. Je to uplne normalne vyvinove obdobie a vsetky deti ho v nejakej miere prekonaju v zavislosti od ich povahy, temperamentu a prirodzenych sklonov.
@ikonica V inej teme, pisali mamicky ze jeden z najcastejsich priznakov Covid19 u deti je bolest hlavy. Ti vacsi uz vedia povedat ze ich boli hlava, Ja si tak predstavujem ze tie male deticky, co este nevedia rozpravat alebo ani nechapu ze ich boli hlava, budu reagovat placom, hnevom a mrzutostou. Ja sama mam take pocity ked ma boli hlava.
@andreatytler ano chyta si hlavu... No sprava sa tak aj ked jej dam nieco proti bolesti... Ale kto vie, mozno treba vyssiu davku....
@elementissa ja nepopieram ze je to len obdobie... Mozno zhoda nahod prisla ta zmena v rovnakom case ako corona... Ja budem rada ak to bude len obdobie a nie nieco trvale....
@ikonica ak mozem vyjadrit my sme si presli coronou pred cca mesiacom,, a mali sme nasledky hned po carantene ..dcera 3 rocna zaccala byt viac nervozna nechce nam spavat vecer ani na obed...a je viacej nervozna..dokonca ma zacala odmietat,,potom povie ze ma lubi..Bianka mala taky lahsi priebeh vracanie bolesti bruska chrbatik hnacky,, po 3 dnoch bola ok a po 10 dnoch najprv bolesti zo spodu ale zapal nemala po tyzdni zacala kaslat soplit zahlienena uplne stazovala sa na bolesti hlavy chrbatika noh ruciciek,, v noci plakavala doktorka povedala ze to je po corone tak sa mi dusila ze dostala ventinol na dychanie chvalabohu je to lepsie zapal jej nenasli v krvi... no este sa stazuje obcas na bolesti noziciek chrbatika.. a ja som bola na tom najhorisie.. doteraz mam nasledky a neskutovcne bolesti hlavy,,nocne mory..atd.. takze treba pockat ci sa to zmeni ..
@tianna uprimne uz som zabudla, ze som sem take cosi pisala 🤭.. Myslim ze sa to upravilo casom... Teraz mam take umrncane obdobie u mladsej o cca mesiac a pol bude mat dva roky.. a tiez v januari prekonala covid... Ale tak mam pocit, ze bola umrncana aj predtym, len teraz trosku viac... Mozno jej idu stolicky posledne 🤷...
Korona trvá takmer rok, samozrejme, že nastali u detí zmeny, kedže sa v tom čase vyvíjali a o rok sú staršie.