Zmena správania detí počas/po corone

ikonica
3. feb 2021

Mamicky, vsimli ste si u svojich deti predovsetkym vo veku 1-2 r. pocas nakazy coronou a po nej nejake zmeny v spravani?

karpina
3. feb 2021

Korona trvá takmer rok, samozrejme, že nastali u detí zmeny, kedže sa v tom čase vyvíjali a o rok sú staršie.

mimka11111
3. feb 2021

@karpina myslím,že autorka sa pýta niečo iné

ikonica
autor
3. feb 2021

@karpina pytam sa ci sa nezmenilo spravanie dietata pocas infekcie a po nej... Pytam sa na deti, ktore si coronou presli osobne...

ikonica
autor
3. feb 2021

Pre istotu to napisem este jasnejsie. Dieta vo veku 1-2 r ma malo/ma preukazatelne ochorenie covid. Zaujima ma, ako to ovplyvnilo jeho spravanie.

karpina
3. feb 2021

@ikonica Áno, už mi je otázka jasná, ospravedlňujem sa za nevhodnú odpoved.

oliviabb
3. feb 2021

@ikonica prepac, ze Ti do tohto vstupim. Osobne si myslim, ze moze. Som sice dospela, prekonala som to. Vsimla som si, ze zabudam a som dost nesustredena, dokonca aj menej rozpravam. Tak u dospeleho, ako aj u deticiek to je individualne. Snad sa Ti vyjadria aj niektore mamicky

ikonica
autor
3. feb 2021

@oliviabb ja viem ze moze, vidim to na malej, len ma zaujimaju realne skusenosti rodicov s detmi, ktore coronu prekonali... Moje dieta je ine a chcem vediet, ci je to docasna zmena pocas trvania infekcie alebo uz taka bude stale...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kika831
3. feb 2021

@ikonica syn 3 roky prekonal koronu s minimalnymi priznakmi, ale co sa tyka spravania- zmena o 360 st. Neustaly plac, do toho hnev. Neskutocne podrazdeny. Ako hovorim- ine dieta. V noci zacal plakavat, az sa triasol. Mesiac a pol po prekonani sa to zacina cele ukludnovat.

ikonica
autor
3. feb 2021

@kika831 omg... Mesiac? no moja 15mesacna presne to iste... Bola mile zlate dievcatko a je z nej podrazdeny, zamraceny, urevany, agresivny, trucujuci uzlik.. trochu mi davas nadej, ze sa to snad zlepsi... My sme este len v stadiu prekonavania virusu...

nickpick
3. feb 2021

@ikonica a nesuvisi to skor s emocionalnym vyvojom dietata? 15 mesacne batola uz nie je ziadne babatko a zacina sa presadzovat, skusa co dosiahne placom a krikom, vsima si svoje okolie, kludne moze napodobnovat spravanie, ktore odpozorovalo v rodine, ja mam 16 mesacnu dcerku, Covid neprekonala, ale sprava sa uplne inak ako pred
mesiacom, je vybusna, krici, place za kazdu blbinu....

domib
3. feb 2021

U nás tiež. agresivita, výbuchy hnevu, amoky...My dvaja sme boli dosť chorí, ona nie..no nemohli sme sa poriadne liečiť a ležať ako iní ľudia...stále niečo...chcem toto a tamto, a mama pod sa hrať atď. Proste nevedela prijať, že sme obaja KO. A tak si to rišila po svojom...robila veci,ktoré predtým nerobila....lepidlom potrela linku v kuchyni, vyliala kávu, skákala z gauča, no a my chorí, s horučkou, bolesťou hlavy sme sa rozčuľovali a vrieskali, podráždení a ona ešte viac. Začala nás aj biť :( Potom sme si povedali dosť a skúšali to miernejšou cestou, dohovorom a viditeľne sa zlepšila a zmenila aj ona. Ešte teraz, po korone, máva niekedy záchvaty hnevu, no je to lepšie. Bol to najhorši týždeň :(

ikonica
autor
4. feb 2021

@nickpick moze to byt aj tym, ale pride mi to velky skok s prilis jasnym ohranicenim... Akoby zo dna na den... Asi by mi to nenapadlo, keby som aj z inych zdrojov nepocula o comsi takom v spojeni s covidom...

elementissa
4. feb 2021

Tak moj syn nemal koronu, ma 16 mesiacov a tiez byval dobrucke dieta, teraz cele dni prereve,hadze sa o zem, vsetko odmieta, bije a skriabe nas, iba mu poviem "no no" na nieco, hned rev, hned sa hodi o zem, bucha pastickami do stola, chyta amoky za vsetko. Je to uplne normalne vyvinove obdobie a vsetky deti ho v nejakej miere prekonaju v zavislosti od ich povahy, temperamentu a prirodzenych sklonov.

andreatytler
4. feb 2021

@ikonica V inej teme, pisali mamicky ze jeden z najcastejsich priznakov Covid19 u deti je bolest hlavy. Ti vacsi uz vedia povedat ze ich boli hlava, Ja si tak predstavujem ze tie male deticky, co este nevedia rozpravat alebo ani nechapu ze ich boli hlava, budu reagovat placom, hnevom a mrzutostou. Ja sama mam take pocity ked ma boli hlava.

ikonica
autor
4. feb 2021

@andreatytler ano chyta si hlavu... No sprava sa tak aj ked jej dam nieco proti bolesti... Ale kto vie, mozno treba vyssiu davku....

ikonica
autor
4. feb 2021

@elementissa ja nepopieram ze je to len obdobie... Mozno zhoda nahod prisla ta zmena v rovnakom case ako corona... Ja budem rada ak to bude len obdobie a nie nieco trvale....

kika831
4. feb 2021

@ikonica urcite sa to zlepsi, len treba cas a telo sa musi zbavit virusu. Nakolko som si tiez presla covidom tak sama viem co to s telom dokaze. Takze len vela lasky a trpezlivost. Zelam skore uzdravenie

ikonica
autor
4. feb 2021

@kika831 dakujeme

lada4
16. feb 2022

@ikonica ak mozem vyjadrit my sme si presli coronou pred cca mesiacom,, a mali sme nasledky hned po carantene ..dcera 3 rocna zaccala byt viac nervozna nechce nam spavat vecer ani na obed...a je viacej nervozna..dokonca ma zacala odmietat,,potom povie ze ma lubi..Bianka mala taky lahsi priebeh vracanie bolesti bruska chrbatik hnacky,, po 3 dnoch bola ok a po 10 dnoch najprv bolesti zo spodu ale zapal nemala po tyzdni zacala kaslat soplit zahlienena uplne stazovala sa na bolesti hlavy chrbatika noh ruciciek,, v noci plakavala doktorka povedala ze to je po corone tak sa mi dusila ze dostala ventinol na dychanie chvalabohu je to lepsie zapal jej nenasli v krvi... no este sa stazuje obcas na bolesti noziciek chrbatika.. a ja som bola na tom najhorisie.. doteraz mam nasledky a neskutovcne bolesti hlavy,,nocne mory..atd.. takze treba pockat ci sa to zmeni ..

tianna
15. feb 2024

@ikonica ahoj, prosím ťa upravilo sa to u vás? My sme mali Covid v decembri, odvtedy čistá katastrofa.. z kľudneho, veľmi rozumného dieťaťa je uzlik nervov ktorý vresti za všetko, je agresívny, spánok sa tiež úplne pobabral..

ikonica
autor
15. feb 2024

@tianna uprimne uz som zabudla, ze som sem take cosi pisala 🤭.. Myslim ze sa to upravilo casom... Teraz mam take umrncane obdobie u mladsej o cca mesiac a pol bude mat dva roky.. a tiez v januari prekonala covid... Ale tak mam pocit, ze bola umrncana aj predtym, len teraz trosku viac... Mozno jej idu stolicky posledne 🤷...