Zmena správania 19 mesačného synčeka

3. jún 2022

Ahojte, maminy. Mám 19 mesačného synčeka, veľmi živý a bystrý chlapček je to. Trápi ma len to že posledné dni sa zmenil v tom že nechce byť s nikým iným len so mnou. Doteraz vydržal pár minút sa hrať aj s mojím ocom alebo s priateľom, nebol žiadny problém a teraz posledné dni vydrží 5 minút a hneď začne hulakat mama mama , začne plakať, úplný záchvat plaču keď sa neobjavim hneď pri ňom. Išla som do sprchy, bol s mojím ocom ( lebo bývame v dome ja , priateľ, synček a môj oco ) a začal zasa kričať a plakať. Oco mi vravel že normálne pekne sa hral a z ničoho nič plač a krik až som musela vybehnúť s kúpeľne. Už keď je so mnou je dobre , ukľudní sa. Myslíte že separačná úzkosť aj keď ma už 19 mesiacov? Nič také sa neudialo , že by sa niečoho zľakol, neviem o ničom. Veľmi ho ľúbim, ale sú to náročné dni, človek pomaly nemôže ani na záchod 🤣 . Máte to niektoré podobne?

zuzikak
3. jún 2022

to sa nemusis obavat, ze sa nieco zle deje. Ano nemozes ist ani na zachod ak je taketo obdobie 🙂 je to len docasne a je to bezne 🙂 Ak mozem poradit tak ak si v sprche neutekaj hned k nemu. Ak za tebou place, nech ho vezme priatel nieco v style "neboj aha pod, ideme za mamou - tu je". Aj s ostatnymi tak. Nemusis ty priletiet ale drobcek sa takto nauci, ze hoci nie si pri nom, si v inej miestnosti a je vsetko v poriadku. Treba ho pomojkach, pritulit a povedat, ze je vsetko v poriadku a si stale tu..... Upozorni na to svoje okolie, ze vie takto reagovat a nech ho vezmu za tebou ak si vedla....neboj - prejde to casom 🙂

autor
3. jún 2022

@zuzikak áno, tak aj oco urobil , tiež ho zobral za mnou, veď mama je tu pozri 🙂 a potom sa ukludnil 🙂 no doteraz bol taký že vydržal aj hodinku sa hrať bezo mňa, a teraz len mama mama

hilda08
3. jún 2022

Hlavne sa na neho netreba hnevať, čím skor nadobudne istotu ze vzdy prides tym skor to prejde, hlavne mu vzdy oznam ked odchadzas nam sa to osvedčilo 🙂

autor
3. jún 2022

@hilda08 ďakujem za radu 🙂 nie nie, samozrejme že sa nehnevám, ľúbim ho najviac na svete , viem že je to také obdobie a keď bude v puberte, ešte mi to bude chýbať že ma stále hľadal 🙂

andreatytler
4. jún 2022

Odkedy nas syn zacal stornozkovat nebola som na zachode sama. Vzdy za mnou pride. Aj sprcha to iste. Necham dvere otvorene kym sa sprchujem a on si chodi hore dole, nosi si hracky do kupelne. Ale ked idem prec nema problem byt s muzom aj cely den. Nechybam mu, nepyta sa na mna.

beata_k
4. jún 2022

Separacna uzkost jak vysita. Prejde to o par tyzdnov/mesiacov. Urcite nenechat vyplakat, nech si zvykne trochu. Nezvykne. Tu ide o strach a nie o to aby si trochu zvykol bez matky.
https://mamaaja.sk/clanky/dieta/separacna-uzkos...

fiafia
4. jún 2022

Vždy mu treba oznámiť keď niekde ideš, nevyparit sa len tak. Moja dcéra nechcela byť ani so svojím otcom, nemohla som zájsť ani do druhej izby 🤭 časom to prešlo.

babydesire
5. jún 2022

Vsetky to mame podobne ,, 😀 nic si ztoho nerob ? Poznas tu fotku zeny ktora sedi na zachode a na kolenach ma batola ? Asi kazda matka povie Tak toto poznam...

babydesire
5. jún 2022

@fiafia jaaaj a potom Mamiiiiiiii a rev az nedycha,lebo si dovolim pohnut sa bez nej ..a to uz ma skoro 4roky !

katkaapetko12
27. jún 2022

Presne opisujete separačnú úzkosť, ktorá je u detičiek bežná. https://spokojnamama.sk/separacna-uzkost/