Ahojte,chcela by som sa opýtať či deti v 17 mesiaci majú nejakú vývojovú fázu. Môj chlapec totižto zo dňa na deň ostal strašné umrncany, nervózny stále by sa iba nosil na rukách. A nemôžem sa od neho ani pohnúť lebo sa nalepí na mňa ako kliešť🙂 v noci sa stále budí a plače. Není chorý trvá to už asi týžden. Neviete poradiť? Ďakujem
@denda007 a spí rovnako? V 18 mesiacoch je spankova regresia ale to môže začať aj skôr.. Ja dúfam že u mojej dcéry už konečne skončila pretože mám za sebou 2 mesiace zakaždým vyše hodinové uspavanie, cez deň bola viac tuliva, umrncana a často na rukách aj vonku.. Len čisto zubami to isto nebolo. Každopádne držím palce 🍀
@denda007 Pripnem sa sem, lebo mame takmer 17 mesacneho syna a v poslednej dobe sa vyrazne zvysil pocet placlivych vybuchov, kedy sa hadze o zem, chce sa nosit na rukach a sleduje ma vsade ako tien. Akurat to spanie v noci sa nezmenilo.... budi sa asi 4-5x za noc. Tiez uvazujem nad tym ze je to nejake vyvojove stadium. Alebo mu idu posledne stolicky.
@nikolakotuchova separacnou úzkosťou sme už prešli, tiež veselé obdobie 🙂
@denda007 a nebudú to zuby? Malému tak išlo 8 naraz 🤦♀️
@andreatytler môžu to byť zúbky, ale celkom by som to tipovala na detský vzdor 😁 prajem veľa veselých dní.. Smejem sa, lebo toto prežívam akurát a ešte dlho budem 🙈 nedávno tu na koníku bolo dobré video o detskom vzdore 😉 odporúčam.. Inak ja vôbec niesom odborník, takže sa podľa mojich slov neriaďte 😄
@jancejance už má všetky 🙂
@denda007 @andreatytler Jedna z teorii ohladom takehoto spravania babatiek a deti je "wonder weeks", teda tyzdne (obdobia), kedy dieta prachadza velkymi vyvojovymi skokmi. Vyvojovy skok c. 10 je prave v 17. mesiaci:
https://www.thewonderweeks.com/mental-leap-10/
V tychto obdobiach byvaju vraj deti presne take, ako popisujete. No s takymito malymi detmi je to strasne zlozite a nikto poriadne nevie, co sa v nich/s nimi deje. Ale je to jedna moznost, pozrite, ci to nahodou nesedi.
@marianarem ďakujem idem to pozrieť
@martaturi Obdobie vzdoru? Aha... ja som myslela ze to az neskor ked ma dieta viac ako 2 roky. Mozno ze toto je taky zaciatok, kedy uz zacina prejavovat svoju volu a chudak nema ani sajnu ako spracovat svoje emocie. Je to take matuce, lebo na jednej strane sa hneva (co pasuje na detsky vzdor) a na druhej strane vyzaduje extra telesny kontakt (co pasuje na separacnu uzkost). Presne ako vravis, je to strasne zlozite pochopit co sa v nich deje.
Wonder weeks mam nastudovane uz od tehotenstva. Velmi m to zaujalo a ako rastol, som to dost sledovala ci to pasuje na tie tyzdne, ale veru nedokazala som to spozorovat a nevidela som suvislost medzi jeho placlivymi obdobiami a tym ako sa vyvyjal. Ale je jasne ze deti dospievaju a ucia sa narazovo, takze tej teorii verim.
@denda007 nemôže to byť separačná úzkosť?