Zmena nálady u dieťaťa po odstavení

sipika
13. nov 2018

Ahojte! Zmenila sa nálada vášho dieťaťa po odstavení od dojčenia? Jedna vec je plač pri odstavovani..ja mám skôr na mysli, či neostalo dieťa akoby smutné počas dňa pri hre a pod. Ďakujem!

chichua
13. nov 2018

@sipika moja bola v pohode ale u nej to prebehlo veľmi hladko.skor ja som dala naladova 😁

sipika
autor
13. nov 2018

@chichua ja som chcela rázne, ale asi mu nechám ešte jedno-dve (ale nie nočné), len bol dnes úplne iný. A bola si smutná?

siska53
13. nov 2018

@sipika nie, ani jedno dieta nemalo zmenu nalady,ale odstavovane boli postupne,teda syn sa sam.odstavoval.. skor mne to bolo luto..im nie.

chichua
13. nov 2018

@sipika nie,ja som bola šťastná,že to prebehlo úplne hladko.skor som bola viac naladova.asi hormóny a možno to s tým ani nesuviselo

mala_jama
26. feb 2020

Ahojte, viem, stará téma, ale som rada že som ju vyhrabala. Dcérka 2,3 roku je odstavená dva mesiace a za tú dobu som si už toľkokrát povedala že nespoznávam vlastné dieťa! predtým najvačšia pohoďáčka a parťáčka a zrazu má čudné móresy, vynucuje si plnenie svojich často protichodných rozkazov, je akoby stratená, nevie čo chce, a má záchvaty plaču. očividne nerobí najvačší problém pri odstavení potrava - ale skôr emočná väzba. Prsník dovtedy za ňu riešil všetky ťažké situácie a zrazu ich musí zvládať sama. No toľko plaču ešte u nás doma nebolo. Máte niektorá podobnú skúsenosť?

sipika
autor
27. feb 2020

@mala_jama úprimne, odstupom času si myslím, že zo nie je o dojčení, ale o veku. Učia sa ako aj rozumovo, tak aj emočne.