Dobrý deň, chcem sa opýtať ako "prežiť" čo možno najlepšie a "najbezbolestnejšie" zmenu času. Naše bábätko bude mať 6 mesiacov a napríklad keď večer zaspí okolo pol 8 a ráno sa zobudí okolo pol 7, čiže keď sa posunie čas, bude hajkať už o pol 7 večer a samozrejme sa nám to posunie aj ráno. Takže, moja otázka je, ako postupne prejsť na tieto časy, ktoré máme teraz.. Snažím sa jej to pomaly posúvať každý deň, tak po 10, 15 min, ale proste zatiaľ sa nám to nedarí
Nikdy som neriesila tieto zmeny casu, vecer sa islo spat za stareho, rano sa vstavalo do noveho. Ziadne prepocitavanie, nic.
podľa môjho názoru to netreba nejako prežívať. tak ako ostatní ľudia sa s tým postupne vysporiadajú tak aj to malé dieťa si na to zvykne
ono bude par dni takych nijakych, no ak sa budete snazit dodrziavat stary rezim, tak sa po nejakych dnoch da vsetko na poriadok neboj
keby sme toto mali riesit tak sa zblaznime nechaj to proste plynut 🙂
Nemusíš to vôbec posúvať, tak asi na to zvyknete vy si na to zvykne aj bábo 🙂 Na jar vás čaká presne to isté, keby to máš zakaždým riešiť tak ťa aj porazí, nechaj to tak, uvidíš, že sa to upraví samé
Nemám síce ešte svoje dieťatko ale tiež si myslím, že netreba špeciálne na to dieťa pripravovať. Ono si na to zvykne a bude to úplne v pohode, uvidíš 🙂
jeden den posunies o pol hodinku, druhy den o dalsiu a ste v zimnom case 😉
ked s tym budes v pohode ty, pojde to lahko aj dietatku.
Ani ja som to nikdy neriešila, pár krát vstali skôr a potom sa už normálne dali na daný čas.
Normálne ho daj spat o hodinu neskôr, vybavené, ja to tiež tak robím, a nikdy s tým problém nebol.
Presne tak, netreba to tak prezivat,casom sa to nornalne upravi.
ja som tyzden dopredu davala dieta kazde dva dni postupne o 20min neskor / skor spat a tym padom sa pekne prestavilo na posun aj na jesen, aj na jar. ziadny problem...
Treba sa snazit dalej az kym to nezaberie alebo sa na to vykaslat. Ked sa posunie cas tak bude spinkat trochu skorej ale casom sa jej to zase upravi 🙂 Netreba to tak prezivat, je to hodinka, nie 5 🙂