Zlý spánok u 3 ročného synčeka

renka35
10. feb 2012

Ahojte, prosim poradte.Syn bude mat teraz vo february tri roky a za cely cas mi prespal celu noc mozno 10x.Je to velmi unavne k nemu vstavat.Chcem nastupit do prace a viem aky bude vykon po nevyspatej noci.Ma niekto podobnu skusenost? Ako to riesite?

maruska123
10. feb 2012

Ahoj asi Ťa moc nepoteším, ale mne malá šla do jaslí ked mala 11 mesiacov a ja som šla do práce, dnes má 2 r a stále kojím, dokonca som chodila prvé mesiace cez obednajšiu prestávku kojiť do jaslí, ráno vstávam o 5.15 a môžem povedať, že moja malá ešte noc celú neprespala vôbec, teraz okolo 2 rokov to začína byť lepšie.... takže dovolím si tvrdiť, že ja som sa poriadne ešte nevyspala, len som si musela zvyknúť....a nehovorím o tom, že ked je chorá tak v noci meriam často teplotu a ťahám sople a ráno idem do práce.... a niekedy bývam vpráci aj do večera... proste pracujúce matky s deťmi to majú veľmi náročné

renka35
autor
10. feb 2012

@maruska123 To si ma fakt nepotesila. Ja viem, ze existuju deti, co nepotrebuju tolko spat a su ok, ale je to fakt tazke ☹

maruska123
10. feb 2012

no mám aj kámošku, ktorej dcera do 4 a pol roka staále čosi v noci riešila.... takže ja sa na to pripravujem, že to asi ani s mojou inak nebude a cez víkend čo by som si mohla pospať tak je už o pol šiestej niekedy hore, proste moja malá od narodenia dobre nespala ani nejedla🙂)) no a pokiaľ nemáte iné problémy tak sa s tým nezaoberaj, ja malú mám stále pri sebe , spíme v noci spolu, lebo keby som mala k nej vstávať tak asi umriem na 2. deň od únavy... ( a cez deň cez víkend spí tak hodinu a pol max. a večer je problém aby o pol 9 zaspala )ani neviem či sa dá na to niečo poradiť... možno len to že ak sa chceš aspoň raz vyspať daj bábo na noc k nejakej babke, malá spala párkrát u svokri a spala tam lepšie ako doma... a ja som sa aspoň raz za čas vyspala, snád z toho tie deti vyrastú

tinki
10. feb 2012

@renka35 s tým sa nedá nič robiť. Každé dieťa je iné. Maximálne môžeš upraviť režim spánku, ale niekedy ani to nepomôže. Spí ti ešte cez deň? Lebo moja keď spala cez deň, tak sa potom zobudila v noci a niekedy aj 2 hodiny nespala. už ju cez deň nenútim a ide večer okolo pol ôsmej a spí až do rána. Až na nejaké výnimky, tak raz do mesiaca, keď sa zobudí na chvíľočku, pomrví, občas príde k nám, že nechce byť sama, tak sa postískame a odprevadím ju do postele, chvíľu počkám a zaspí.

renka35
autor
10. feb 2012

@tinki
@maruska123 Dakujem za rady.V lete sa chystam cez prazniny nasackovat deturence k babicke, nech si ich uzije.Som zvedava ako to pojde.Maly nastupil od februara do skolky, chcela som aby si zvykol este skor, nez nastupim do prace.Takze tam sa vyspi a so zaspavanim vecer nema problem, len to ze stale sa budi.Jedna noc, dobre ok, dalsia este sa to da, ale ked to trva dlho, tak uz ma clovek deficit spanku 🙂 No nic, chceli sme deticky, tak co by sme pre nich neurobili. 😀

dupinka
15. feb 2012

@renka35 Ahoj! Ani Adamko neprespi celu noc. Prestala som ho dojcit ako 1,5 rocneho, par noci potom spal celu noc, no a odvtedy naozaj len prilezitostne. Tiez premyslam, kde je chyba, kedze sa rozhodol spavat sam v izbicke dobrovolne, nikto ho nevyhanal zo spalne. Myslim si, ze je to o tom, ze si vyzaduje fyzicky kontakt so mnou. Lebo pit nepyta, iba co ma niekedy studene nohy, ked sa odkope. Dojde do spalne priam v polospanku, naslepo. Dokonca este aj dvere zatvori a uz je pod perinou. No ked ho prenesiem do izby, tak akoby daval bacha, kedy odidem, lebo niekedy spusti plac, inokedy zaspi okamzite.
Ale zase minule po prvykrat spal mimo domu a prespal celu noc, dokonca som ho ani ja neuspavala a v pohode.

Ak niekto najde recept, ako toto vyriesit, budem vdacna.

renka35
autor
16. feb 2012

@dupinka AHOJ, NAS NECHODI K NAM DO SPALNE. SPI SO SESTROU V DETSEJ IZBE. ON KED SA ZOBUDI, TAK MA STALE VOLA K SEBE. ALEBO SA MU NIECO ZLE SNIVA, KED SA HO NA TO PYTAM, TAK MI POVIE ZE SA MU NIC NESNIVALO. CI SA POTREBUJE IST VYCURAT, ON POVIE NEPOTREBUJE.PODLA MNA SA POTREBUJE UISTIT, ZE SOM STALE TU A PRE NHO.DARMO MU CLOVEK VYSVETLUJE, ZE SOM HNED VEDLA V SPALNI A TIEZ SA POTREBUJEM VYSPAT. 😝 PO NIEKOLKYCH TAKYCH NOCIACH SOM NESKUTOCNE UNAVENA. 😝 DCERA K NAM POCHODOVALA DO POSTELE POMALY AZ DO 7 ROKOV, POKIAL NEPRISIEL SURODENEC. KED TO TAK ZRATAM, TAK SOM SA NEVYSPALA POIADNE 9 ROKOV. 😀

dupinka
16. feb 2012

@renka35 no, dakujem 😀

u2jana
26. feb 2012

no som si myslela, ze som asi jedina. Moja dcera ma uz 3,5 roka noc prespala asi 4x v zivote. Od dvoch rokov uz v noci nic nepije a aj tak sa stale budi. A co je horsie bez ohladu na to kedy zaspi, vstava o piatej rano 😠
je to na nervy, vecer pri nej musim byt kym nezaspi, v noci k nej ide manzel - nastastie ma v izbe miesto perinka druhe lozko, tak uz spi do rana pri nej...
fakt to nikdy neskonci? 😝

bodka13
26. feb 2012

@dupinka Dupi asi ťa nepoteším ☹ náš David ešte stále pestuje nočnú turistiku 😉 😀 a ja som taká unavená,že nevládzem bojovať a odporovať ☹ ....ale však hádam to čoskoro skončí 🙂 Maťo chodil do 10rokov - nie pravidelne,ale chodil 😠 😀

laki
27. feb 2012

aj moja malá bola nespavec, 1x prespala noc, keď mala 4,5 roka.Bolo to ťažké obdobie, ja mám pocit, že to doteraz dospávam, tie neprespaté noci. @renka35 asi ti nič iné neostáva len vydržať 😉 . Držím palce, nech sa to čím skôr napraví.

martuska75
27. feb 2012

no som celkom rada že nemám sama také nespavé deti 🙂 Pre tie čo chcú vedieť do kedy to trvá - tak neviem ale moja druháčka sa ešte aj teraz zvykne zobudiť a ak má zlé sny, chce cikať, piť, je chorá ..... 😉 Ale už to nie je našťastie tak často. A drobcovi radšej ani nebudem hovoriť. ☹

renka35
autor
28. feb 2012

@u2jana
@martuska75
@laki
@bodka13 VSETKYM VAM DAKUJEM. NEZOSTAVA MI FAKT NIC INE, LEN DUFAT,ZE SA TO UPRAVI. 😉

kdezee
28. feb 2012

nechce sa mi to tu cele citat ale aj moj maly sa casto budil az dovtedy kym sme ho nenechali sameho spavat v izbe..odvtedy mame klud..sice sem tam sa vyskytne ze sa dajme tomu tyzden - dva budi tak jedenkrat v noci ale to sa vzdy upravi casom takze to neriesim

mv269
Odpoveď bola odstránená
Zobraz