Ja viem, že sú maminy ktoré to majú doma oveľa horšie. No ja už neviem ako ďalej. Moja malá má 3 mesiace aj niečo. Už cca 2 mesiace bojujeme s denným spánkom, nie je to zase také katastrofálne ale bojím sa aby to nemalo do budúcna nejaký zlý vplyv. Lepší spánok bábätiek mám už naštudovaný a 3-4 mesačná regresia to asi nebude keď to trvá tak dlho. Skúšala som už asi všetko. Tmu, svetlo, šum, ticho, vysávač, uspávanky, ja som spievala, hladkanie, nechať ju samú zaspať... Už ani neviem čo všetko možné. Keď som sa zmierila s tým, že sa vyspí len v kočíku vonku (spala aj 2-3hod), tak začala aj tam spávať pol hodinu. Doobeda keď sa podarí je to hodina. Poobede 20min max pol hodinku. Vonku tiež. Na večer si zdriemne 20min. Ja to vidím na nej, že sa jej drieme. Snažím sa aby nebola zas dlho hore, preunavená. Ona sa proste nemôže dostať do tvrdého spánku. Otvorí oči a koniec. Ďakujem Bohu aspoň za noci kedy spí od cca pol9 a vstáva o cca 8 a budí sa 1-2x. Zároveň mám strach, že aj to sa pokazí. A najnovšie dva dni mi večer odmieta prsník, aj jeden aj druhý. Spustí strašný plač. Či sú to zuby, štrajk, mlieko, bruško neviem. Už som s toho psychicky unavená. Snažím sa byť v pohode aby aj malá bola v pohode ale nad ničím iným pomaly nerozmýšľam. Už nech si nájdeme ako taký režim 🙏. ničonerozmýšľam..pomaly.ažímpohodnopomnerozmýšľa len nad jej spánkom a ako by som jej pomohla.
Chce to čas, my sme mali to isté. Mala nechcela od malička dobre spinkať. Spala čím dalej menej až kym som ju aj do 5 mesiaca neuspavala 6krat denne po pol hodine to dala vzdy..no potom sa to trošku upravilo a už mi spinka aj hodinu, hodinu a pol. Su deti a deti..niektorým nepomôže nič. Tie články, že žiadne ruky, lopta, cumlik atd..ze sa zobudí na to ze už to nema..napr hojdanie. A isla som na prechadzku, kočík sa stale natriasal, cumlik mala a aj tak proste prešla pol hodina a uz bola hore. Upraví sa casom. Ja mam už 6 a pol mesačnú a je to ine.
@kikimon88 vies co aj ja som straaasne strasne riesila spanie mojej dcery 🙂 takisto najprv dokazala spat vkuse aj 2-3 hodiny tak byt hodinku hore a zas 🙂 a ked som si konecne zvykla na nejaky maly rezim zas sa to zmenilo 🙂
Postupne zo spania preslo na slofiky 😁 hlavny spanok mala okolo 13tej do 15tej a medzi tym polhodinove slofiky na rukach 😁 neboj nic len to proste prestan riesit a budes vpohode
@kikimon88 a este ti opisem nas nocny spanok 😁 niekedy bola zvyknuta tak ze sme sa okupali lahli ona si s prestavkami pocukala hodinku a zaspala 🙂 lenze postupne po kupani mi zacala bojovat a nechcela spat plakala vystrajala a ja som uz mala stresy ze ju boli brusko atd 🙂 a ona pritom len plakala lebo este nechcela spat 🙂
Teraz mame 6M a po kupani zalahneme ona sa este hore dole sulka po posteli tak sa pricucne pokoji sa a zaspi 🙂
Takisto som prestala vecer riesit ze musi musi zaspat :
a ked si lahnes s nou? nasi spavaju vacsinou vzdy o dost dhsie ked "citia,ze som pri nich nez ked su sami,
@kikimon88 mam 3,5 mesacnu a spanok cez den skoro ziadny.. Ja tomu vravim ze si dava len kratke slofiky😁..mame to tak uz asi dva mesiace a zvykame si ze to tak proste je a snad keď bude vacsia sa to upravi u bude spinkat cez den dlhsie..