Zlý spánok bábätka

lily_279
5. sep 2022

Ahojte. Môj syn má 3 mesiace (je na UM) a poslednú dobu (cca 2 týždne) sa v noci budí dosť časť. Cez deň spáva pekne a veľa. Večer zaspáva o 20.00 a do 1 niekedy len do pol noci spí pekne. No potom, keď ho nakŕmim tak väčšinou po hodine, hodine a pol sa zobudí a od vtedy do rána sa budí každú hodinu, niekedy aj každú pol hodinu. Neplače, len funí, prehadzuje sa a niekedy krochká 😁
Máte s tým niekto skúsenosť? Kvôli čomu by to mohlo byt?
Ďakujem za každú odpoveď ☺️

dominika5196
5. sep 2022

@lily_279 ja mam taky istý problém, malý ma 6m a v noci keď vstane tak sa mrvy a trepe nožičkami o postieľku ako keď sa hrá cez deň. Nechala by som ho aj tak ale vedľa v izbe spi dcéra a nechcem aby ju to zobudilo. Ja ho ešte kojím Napa sa ale dakedy vôbec nechce papať.

hilda08
5. sep 2022

@lily_279 no moj ma 4 mesiace je kojeny a robi presne to iste… takze rada si tiez prečítam dake rady 😁

akrobrab
5. sep 2022

@lily_279 Ahoj, u nasho cca v 3-4 mesiacoch zacala regresia (v tomto veku byva ta najvacsia/najdolezitejsia). Babatka sa zacnu casto budit, pretoze nevedia spajat spankove cykly. Nas sa budil presne po 42 minutach. :D My sme ho naucili spajat cykly a odvtedy spinka celu noc.
Zacal vtedy aj tazsie zaspavat - nikdy sme ho ho neuspavali, len dali do postielky a zaspal sam, pri tejto regresii zacal po ulozeni do postielky plakat. Ked zacal plakat, vratili sme sa k nemu do izby, pohladkali ho, povedali mu, ze sme hned vedla, ze je vsetko v poriadku, ze moze pokojne spinkat. Nebrali sme ho z postielky, nehojdali, nedavali znovu mliecko/neponukala som mu prsnik, nijak neuspavali, len sme ho upokojili a znovu odisli. Ked zacal znovu mrknkat, pockala som chvilku a potom sa znovu vratila do izby a vsetko zopakovala. A postupne som predlzovala interval - najprv som isla po 2 minutkach mrnkania, potom po 3-4, tusim najdlhsie bolo 7 minut a potom som uz chodit nemusela. Zobudil sa, pomrnkal si/"porozpraval si" a do par minut zaspal.
Detto v noci. Ked som pocula, ze sa zobudil, nechala som ho chvilku tak. Nebezala som k nemu hned (resp. ked sme zo zaciatku este spavali v jednej izbe, nevstavala som k nemu hned). Nechala som ho par minut a az potom som ho isla pohladkat, upokojit, ze som tam a ze moze pokracovat v spanku. Tento interval som opat predlzovala.
A asi po 4 dnoch sa stalo to, ze babatko sa v noci zobudilo, par minut bolo hore a potom hned zaspalo, zatial co ja som este 2 hodiny pozerala do steny a zaspat nemohla. :D
Odvtedy ho okolo 18:30-19ej polozime do postielky a vidime sa az rano. 🙂 Vsetci spime celu noc. Pre uplnost dodam, ze kojit som prestala v 6m.
Nehovorim, ze toto je univerzalny navod pre vsetky deti, ale my sme to urobili takto a patrime k tym stastlicom, ktori netusia, co to znamena byt nevyspati, pretoze mame doma male dieta, cize ak ste toto este neskusali - skuste.
Drzim palce 🙂

hilda08
5. sep 2022

@akrobrab no toto presne som skusala pri prvom fungovalo to do prvej choroby ked mal horúčky sa to vsetko pokazilo

lily_279
autor
5. sep 2022

@akrobrab ďakujem ☺️ tiež to robím tak podobne, maximálne mu dám cumel, ale určite ho nechcem naučiť zaspávať na rukách alebo nejak podobne ☺️ tiež väčšinou čakám a občas, málokedy, sa stane, že zaspí sám. Tak verím, že sa to zlepší čím skôr. A to máte super, že buval celú noc ☺️

xxemma
6. sep 2022

@lily_279 toto je sposobene bruskom. V noci sa babo menej hybe ako cez den a horsie mu travi. Cez den problem nema. Moja ked sa tak v postielke meta tak ju zdvyhnem do zvyslej polohy a hned si odgrgne a prestame sa mrvit, spinka dalej. Pripadne si ju dam polezkat bruskom na mna, pokrcim jej nozky a ona si pekne poprdkava 🤭 hned je jej lepsie.

lily_279
autor
7. sep 2022

@xxemma aha, ďakujem skúsim ☺️

xxemma
7. sep 2022

@lily_279 treba len skusat co zaberie