Ahojte maminky ,,bojovnicky,, ktore uz nevedia co s babetkom ze nie a nie spat. Je tu tolko tem o nespavosti a neviem ci je tu niekto ako mi ale poprosila by som o vsetky rady.
Moja mala spala od mesiaca tak do cca 4 celu noc. Je kojena. Potom sa zacala budit kazde dve hod. pritom narostla za 3tyzne 5cm. No a odtedy jej to zostalo co zhorsilo sa to. Je v noci aj kazdu hod hore aj pol hodku to by bolo este ok dala som didku a spala. Teraz tak cca 2mesiace sa zobudi opol noci a skor ako za 3hodky nezaspi. Viem ze niektore deti nepotrebuju vela spat ale na nasej je vidno ze jej to chyba je nervozna, uplakana nic ju nebavi. Spanok cez den od malicka katastrofa. Spavala mi tak 2x po pol hodke do3 mesiacov (medzi tym aj 6hodinový plac, uspavanie nie menej ako hodinu). Teraz niekedy pospi dlksie pretozejej po pol hodke ked sa preberie dam cicku. Niekedy si poviem vdaka ze tie cicky existuju. Ked sa preberie v noci sucha si ocka ziva aj sa snazi ulozit ale nepomoze ani hojdanie ani cicka ani ruky. Po hodine sa od jedu hadze z boka na bok a ak sa jej zaspat nepodari tak paradoxne zacne byt ako ,,naspidovana vevericka,, zozhadzuje nervozne ruckami beha po posteli rada si. Ked uz ide k tretej tak uz je taka nervozna co by spala a nevie ako trha si vlasky alebo usko zatlaca si ocka alebo ma skrabe. Nakoniec zaspi ma zavrete ocka a este tak dve minuty chudatko place (takto zaspavala aj uplne od mala akoby nevedela spat). Doktorka od mala tvrdila ze su to koliky ja som nesuhlasila co sa nakoniec potvrdilo aj na gastre v Tn. Je chudokrvna inak jej dufam nic nieje. Ma 8,5 mesiaca. Neviete mi niekto poradit co sa moze diat s mojim anielikom??? DAKUJEM vsetkym
No uplne rozumiem, je to velmi tazke, ked dieta nespi, my sme si tiez presli vselicim. Mala nebola nikdy dobry spac, ale bolo tiez take uplne katastrofalne obdobie, ze bola hore noci aj tri hodiny, presne sme ju aj my volali naspidovana vevericka 🙂 Nevedela som s tym nic urobit, skusala som inak denny spanok, ukladat v roznom cas vecer, ale nic nepomohlo. Po nejakom case to preslo same. Nastastie si uz nepamatam ako dlho to trvalo 🙂) Bolo to krute, vzdy sa jeden z nas rodicov musel obetovat a byt s nou hore...U nas boli aj zubky vzdy katastrofa, vsetko sa jej odrazilo na zlom spanku.
Myslim, ze to aj u vas musi prejst same...je to narocne, ale prezili sme... Teraz ako-tak prespi do rana (aj ked ma velmi lahky spanok a zive sny a hadze sa po celej posteli🙂, ale to uz ma 2,5 roka :P
Prajem vela trpezlivosti
@eljamo A na tú chudokrvnosť - užívate kvapky?? - niekto tu nedávno písal, že deti s nedostatkom železa zle spávajú. Ale môže to súvisieť aj so separačnou úzkosťou - okolo 8-9 mesiaca začínajú deti viac vnímať a plačú keď mama odíde z izby a pod. - ešte nerozumejú, že sa vráti - a vtedy sa aj v noci viac budia a hlavne dojčené deti - kontrolujú, či je mama nablízku. Skús si ju dať spať k sebe do postele. My sme tým tiež prešli - malá ma 20 mesiacov a pred mesiacom som musela prestať kojiť a konečne spí celú noc alebo jedno zobudenie. Dovtedy aj 5-6krát hore. A tiež som niekde už počula, že väčšia únava sa prejavuje u malých detí - tými zrýchlenými a nekoordinovanými pohybmi.
Zubky mame dva. Teraz asi idu dalsie lebo uz je treti den strasne nervozna a viac krat za den kaka. Zelezo nam nechcela predpisat (neviem preco) nakoniec nam ho predpisala pred troma mes. Ked to doporucila lekarka s detskeho oddelenia, boli sme tam hospitalizovany. Aj to som ju musela doslova prosit. Vymenila som lekarku a ta mi hned zvysila davku. O separacnej usknsti som vela citala neviem mozno je to aj to. Presne ten plitky spanok ma aj ona a az tak ju trha kolko krat. Spi somnou uz ma 8kg a nevladala som ju vnoci stale dvihat. Trochu sa obavam aby jej ta ,,prehnana,, aktivita nezostala do buducna. Rozmyslala som aj nad nejakymi homeopatikami. 10 az 12x za noc je hore a ked si da medzi spaním volno oa tri hodky no pomoc. Keby so vedela ze iba vymisla nechala by som ju aj poplakat ale nieco ju trapi lebo inak neplace len tak. 😅
a čo zúbky už má a kolko, Náš pekne v noci spával postupne sa mu spánok predlozoval a asi od 6 mesiaca spaval od vecera 20h do rána do 7:30, 8h. potom asi tak ked mal 7,5 mesiaca zacal robit tak ze o 20 zaspal a o 21h uz bol zobudený a zaspal zase az po 2h arobí to doteraz a má 9 mesiacov a vzdy zacal spekulovat so spanim ked mu isli zúbky momentalne má 8 zúbkov niekedy ked je cez den nervozny aj vecer tak davam nurofen ale to su len tie najhorsie dni atiež sme vselico skusali a nepomaha a teraz posledné dni ho davam spat az ked je ozaj unavený a to je tak o 21:30 ale zaspáva placom a nechavame ho 10 min poplakat a ked neprstane tak tam idem phladkam dam dudlik pripadne vodicku ukludni sa a bud zaspí alebo spustí znova plac a zase pockam 10min ale zatial uz vzdy zaspal tak uvidíme co bude dalej lebo ked sme to chceli riesit po dobrom tak to neslo tak to riesime placom a za 10 min placu sa mu nic nestane pokial fakt viem ze ho nic nebolí a aj podla placu sa to da rozlísit lebo to je taký jedlivý plac ked nema po voli tak držim palce treba skusat uz su predsa vacsie a plac im neubliží aj ked sa mi tie minuty zdaju strasne dlhe ale musim vydrzat aj ked mi ho je luto ja uz som tiez niekedy unavena, ved sa im venujeme celý den a davme im im vsetko lubime ich tak aj oni nam musia dat trosku volna 🙂