Ahojte chcem sa opytat.
Maly mi v noci velmi zle spi..ked ma dobru noc sme hore kazdu hodinu a pol a ked ozaj ze m nieco sadne a nos tak aj jazdu pol/tristvrte hodinu.
Je kojeny a uz papa prikrmy.
Tento "stav" trva cca 3tyzdne.
Cuala som aj tu ze to nienje o hlade ale o tom ze mu chyba kontakt a dat si ho k sebe...a ze sa neprebudi uplne ked zacne plakat fajn on mozno nie ale vstavat aj 12x za noc teda byt hore je uz vela..neda sa to...a tak isto s nim spavat nechcem mam dost tvrdyspanok a skratka sa bojim ze ho buchnem privalim atd...
Co okrem spolocneho spania by nam pomohlo?ate niekto skusenost?
Este pridam ze mlieka mam veeeela
@lenkaam_1 ahoj ja som takto fungovala 5 mesiacov malý bol hore každých 20nminut keď spal 40 minút vkuse bola som šťastná nám nepomohlo nič len odstavenie od kojenie. Teda aspoň v noci to pomohlo cez deň prestal spat úplne spal max 20 minút.... Bola som z neho na prášky no žiaľ neupravilo sa teda bud nespi vôbec cez deň alebo si raz pospi hodinu od 5 do 7 kým sa ide kúpať je to s nim masaker.... Chápem ta ako sa cítiš no mne sa po odstavení kojenia neskutočne uľavilo a neľutujem to...tiež som bola ako nedokázala som sa naučiť s nim spať a zas bola som zasadova že dieťa patrí do postieľky.. Som znova tehotná dúfam ze druhé bude spať aspoň trošku...
@majusska202 no este stale kojim planujem do roka a je to horsie a horsie...aom ako matoha...ak niekedy v buducnosti budem mat druhe rozhodne ho kojit nebudem...fakt ma teraz 10 mesiacov a ke to priserne neskurovne ma vytaca cez den anjelik a v noci toto otras...tak drzim palce nech je to spac malinky 🙂
@lenkaam_1 u nás bol aj cez deň otras ja som bola na zrútenie.... Ja som skončila kojiť 10 a pol mesiaca keď mal... Povedala som si ze som len človek dosť. Kojiť som chcela co najdlhšie no žiaľ ukončila som naše trápenie.... Vtedy som zistila ze som tehotná takže to neľutujem
@majusska202 a ako bral odstavenie? On mi nechce ani um ani kravske ani nic si to neviem predatavit a v noci ked sa zobudil cp si s nim robila?
@lenkaam_1 vieš čo my sme odstavenie zvládli mega super bála som sa ale v pohode ja som v n áno začala robiť krupicu je pravda ze 3 dní sa vyreval nieco zjedol potom pekne začal papať a cez deň mal manžel dovolenku tak si ho braval vždy on v čase kojenie... No začal sa najskôr budiť každé tri hodky tak som mu vždy tu kašu spravila na dobrú noc sunarek a teraz sa bude len raz
@majusska202 a ako si ho teda v noci uspala na rukach alebo nebala uplne vyplakar alebo ako? Ci on ti nezaspaval na prse?
@lenkaam_1 dala som mu jest zaspal dala so postieľky on len tak párkrát potiahol a znova spal
@lenkaam_1 a vlastne keď sa budil tak reval kým nedostal prsník
@lenkaam_1 Ahoj, ako je zvyknutý v noci zaspávať, na prsníku? Je možné, že sa budí na to, že mu "dudel" vypadol z pusy. Skus ho dávať do postieľky ešte bdeleho, nech ma možnosť zistiť, že sa dá zaspať aj inak. Potom ho už nebude iritovat, že nedudle, ak sa zobudi. Aj ja som to tak urobila a od toho večera sa budil oveľa menej často. Predtým bol hore každú hodinu, aj častejšie a odvtedy väčšinou 3x sa zobudi. Niekedy viac, ale to keď sa mu reze nejaký zúbok. V noci som si dala limit, že skôr ako po 3 hodinách papať nedostane, tak dávam vodičku, ak nestačí a viem, že ho trápia zúbky, natriem ďasná gelikom. Občas si poplace, ale žiadne veľké revy to nie sú a takto sa konečne vyspime. Lebo aj pre tých krpcov to takto nie je plnohodnotný spanok. A dokonca aj cez deň mi odvtedy potiahne viac. Minimálne 45 min, väčšinou 1,5 hodiny a niekedy aj viac. Stojí to za to.
@lenkaam_1 no tak tam je asi ten problém, že si dudlik. A ten keď vypadne z pusy, tak ho drobec hľadá, keď sa preberie. Sú rôzne fázy spanku, dá sa to najst na nete, alebo mne veľmi pomohla pochopiť spánok kniha každé dieťa sa vie naučiť spat. V noci sa každý človek, zvlášť dieťa, veľa krát zobudi. Dospelý človek to už ani nevníma, zase zaspí. Všetko je tak ako keď zaspaval, môže ďalej spat. Aj dieťa vtedy kontroluje takto situáciu a keď zistí, že mu chyba niečo z toho, čo mal, keď zaspaval, tak ho vnútorný alarm preberie a neukludni sa, kým to nedostane naspat.
@danula.ch Ahoj, mozem sa opytat na to, ako ste zacali? Dala si ho do postielky bdeleho a bez dudla a isla si prec? A neplakal? Moj ma 4 mesiace a doteraz v pohode, ale mam pocit, ze sa to zhorsuje. Vecer este ako tak, aj ked obcas sa pred spanim este prevaluje a nevie sa ukludnit (a musi mat dudel), ale dnes cez den dal 4x40 minut a bol z toho na nervy. (Inokedy vedel spat aj 2,5 hodiny.)
@deedol Ahoj, nadojcila som ho, pomojkala a uložila do postieľky. Máme ju v spálni, prirazenu k posteli a bez bočnice. Tak som ležala pri ňom, hladkala ho, prihovarala sa mu, dala som mu vodicku. Na striedačku bol ticho, mrncal a plakal, ale asi po hodine zaspal. Druhý deň to bolo oveľa kratšie a tretí deň už bol spokojný, ešte len som ho do postieľky dávala. Dudel nemá, iba taký živý - mňa 😀.
Nie vždy som zasadova, keď viem, že mu idú zubky, tak ho nechám zaspať na prsníku, alebo ho mám celú noc v posteli a dudluje. Ale ked je uz dobre, ho dam do postielky. Teraz to už nie je problem, ked vie zaspať sám večer, tak to zvláda aj v noci ak sa preberie, alebo aj pri dennom spánku. Predtým spaval cez deň maximálne 15 minut, ak sme ho položili a teraz aj 3 hodiny. Občas ho v pestunke počujem, ako si mrnka a zase zaspí, lebo už to dokaze aj sám.
necitala som vsetky komentare..ale - mozno skusit byt cez den viac s nim- mat ho v satke/nosici popri beznych cinnostiach, alebo nech si v nom aj pospi, ked nie si nejak zasadne proti tomu. Vies, v zmysle, ez cez den bude s tebou mat dostatocny kontakt, tak sa mozno nebude v noci tak casto budit aby sa uistil, ci je vsetko v poriadku ;)
@lenkaam_1 ahoj,neporadím ti,len ta chcem povzbudiť,že nie si v tom sama.
Môj má tiež pol roka,mám ho pri sebe v posteli a sme hore každú hodinu a pol,semtam sa zadarí,že spí aj dve hodiny.
Neboj,raz to prejde. Aj mne chýba spánok,dnes som si poobede zdriemla na päť dlhých minút.