Maminy, idem sa ani neviem ci vyplakat alebo poradit..
5.5 m dcerke sa velmi pokazil spanok, kedysi spavala pomaly celu noc,teraz mame opacny extrem,v noci je hore kazdu hodinu a nad ranom kazdych 30 minut..cez den je mega placliva,mrnci temer nonstop,je problem ju uspat,ak zaspi tak s placom na 30 minut.vyzaduje pocas 3h bdeleho okna neustaly program,nedokazem sa pri nej ani napit,akonahle odvratim zrak tak place a dozaduje sa pozornosti.nic ju nebavi,vsetko par sekund,aj by sa pretacala ale akonahle sa pretoci tak ihned plac.venujem sa jej na 100%,cvicim s nou aj ked sa jej to nepaci,hrame sa,ale uz som fyzicky aj psychicky hotova..ani v lehatku nechce byt,v kociku len na spanok aj to sa musi hybat,ked ideme jest obedny prikrm tak opat plac aj ked je hladna-neustale sa chce posadit,mrnci a vzpiera sa..nosic odmieta lebo nevidi okolo seba 🙈
Poradte co robim zle,mam este 4r dcerku a ja jednoducho nemam na nu cas pri malej,nedokazem sa jej venovat,neviem sa rozpolit 🥺 ked drobec zaspi na 30 minut,snazim sa rychlo aspon zaklad urobit nech tu nieje celkom chliev,ale vsetko na ukor starsej dcerky 😔
@snehulak77 toto trva uz cca 2 mesiace,takze tazko povedat ci zubky..od narodenia bola placliva,stale koliky krce hnacky,kym sa zistilo ze ma ABKM,tak sme presli peklom..ale aspon ta noc bola ok..v 4m ju zaockovali,o 3 dni ochorela -chytila od starsej,a odvtedy to islo dolu vodou..ale toto co je posledne 2 tyzdne je extrem..nevladzem,som podrazdena,doma padla bomba,muz chodi z prace vecer tiez vycerpany..
Narocne dieta? Nejaky problem? Spanok deticiek zavisi od zrelosti nervovej sustavy a ta dozrieva okolo 3 rokov, takze dovtedy je to bud alebo a moze sa to menit. Viem co to je, moj starsi nespaval do 3 rokov. Bola som fyzicky aj psychicky na dne. A mladsie je ABKM, takze ako pises, kym zabrala dieta, bolo to peklo. Bohuzial dieta nemozes "donutit" spinkat. Mozes skusit a dufat, ze je to len milnik a ze to prejde. U nas je bomba uz skoro 2 roky, pretoze su ine priority a robim len minimum co "vladzem". Deti su prednejsie. Respektive ak mas moznost poziadat o pomoc, muza, kamaratku, rodicov... aj ked ja by som si v takom pripade radsej pospala, ako sa starala o domacnost, alebo si urobila nejaky program so starsou, aby ste si vychutnali spolu chvilku. Drzim palce
Tipujem zubky
@cookie29 tak domacnost je bokom odkedy sa mala narodila.ale aspon oprat,umyt riad,povysavat treba..nehovoriac o tom,ze aj navarit treba,nemozme zit na donaskach donekonecna...do toho starsia velmi ziarli,robi naprieky..manzel robi co vladze,venuje sa starsej ale tiez je vytazeny na 300%..striedame sa pri detoch,ale obaja sme k.o.
Stari rodicia su daleko,pracuju este,nik iny nema kto pomoct..
Zubky ma opuchnute uz vyse mesiaca,slinta,pcha si do ust vsetko,obkusuje ale nic nevyslo von 😏 cumlik nema,odmieta,uz sme hadam vsetky druhy vyskusali 😏
Snazit sa odosobnit (viem,tazke) a dat ju aj niekomu unemu alebo len nechat niekde chvilku...a pokym to nie je doslova,ze rev... tak neriesit.. a ukradnut si chvilku tu a tam. Ak pomaha chodit von (u nas pomahalo),tak stale proste byt von. xD A hovorit si,je to len obdobie,prejde to.
@ivangeline manzel chodi vecer z prace,prezlecie sa a ihned ju berie,okupe obe.ja zatial aspon uvarim narychlo,poskladam pradlo..nemam ju komu inemu dat 😏 babky chodia raz za mesiac na hodinku na kavicku,mala ich nepozna cize akonahle sa jej prihovoria,tak plač akoby z koze drali..aj cez den behom chvilky z mrnkania rev o zivot,tazko utisit potom.v kociku vydrzi chvilku,ked sa zobudi tak musim letiet domov lebo place na celu dedinu,starsia nechce chodit s kocikom somnou,len po ceste zo skolky,a to je 20 min cesta 😏
Skúsila si jej dať gél na zúbky? Alebo jeden večer skús Nurofen. Ak zaspinka a bude jej lepšie, tak je to bolesťou. Máš to náročné, joj, je mi to fakt ľúto. Tento spánok, to je hotová alchýmia
@snehulak77 skusali sme vsetky mozne geliky,vodicky..paralen,panadol,viburcol..len nemozem ju cele dni dopovat,nechcem jej ublizit
Jasné, to chápem. Asi to bude niečo iné. Och, veľa síl...
@snehulak77 boli sme dnes u pediatricky,dala som stolicu na rozbor,tak uvidime..tiez tvrdila ze zuby to nebudu...dakujem 😉
Ahojky. Verím, že si unavená. Nejdú jej zúbky? U nás sa to vtedy tak dramaticky pokazilo, pretože dovtedy bol pokojný, spinkal úplne super. Potom to prešlo, nápady príliš nemám, len veľa síl prajem