Ahojte-vie mi niekto z vas nieco poradit pre moju malinku dcerkuaby mohla zaspinkat lebo cez den mi vobec nespinka iba ak tak 5 minut a potom sa strhne a je hore a v noci vstavam k nej minymalne 11x vobec mi chudatko nemoze zaspinkat a ja som uz so silami na uplnom konci ☹ uz vobec nevladzem som na nu sama.Mala bude mat 2 mesiace uz som s nou bola aj u lekara a ten mi povedal,ze nevadi,ze tolko place a nespi,ze je to vraj normalne lebo sa jej upravuje brusko a crievka a mne nezostava nic ine iba to este vydrzat asi take 2mesiace ale ja uz naozaj nemam sil!!!Exzistuje nieco na jej tuhsi spanok aby sa za kazdym ked ma tie krce v brusku nezobudila???Poradte mi niekto prosiiiim dakujem...
uz som to skusala a nepomohlo,skusala som hoc bolo vonku tak horuco ☹
skus ju co najviac!!! aj ked viem ze nevladzes - nosit v tzv.,,klbku" kolienka smerom ku hlavicke v tako C obluku, to detickam pomaha s pracovanim criev...casom by sa to malo upravit, me to mal syncek...v autosedacke spal ako drevo no inak to bola katastrofa, pomohla mi aj babysatka tam som ho nosila cez den, kupanie vo vedierku a zase len nosenie 🙂
@suzy021 nechcem ta strasit, moj 14mesacny sa budi rovnako ako tvoja, celu noc som neprespala este odkedy sa narodil,,,,ono stale bude nieco, raz brusko,potom reflux a prdiky potom zubky,,,, asi som ta nepotesila, ale to je moja doterasia skusenost,,, stale cakam,ze uz bude lepsie 😅
skus ju nosit v satke, vsetky baby vravia ze to pomaha. moja tiez ked spinka tak na rukach, v kociku alebo ked pri nej lezim. sem tam vynimocne spinka sama, ale to je sviatok, akurat sa chystam si kupit nosic 😀
My sme mali s dcérkou toto isté, ale len kým som ju kojila. Naša od narodenia do 2mes. nespala ani jeden deň viac ako 10hod. denne aj to trhane, v kuse max 1hod. a medzitým stále plač, už sme boli zúfalí. Zo začiatku pekne priberala, tak sme mysleli, že je s mliečkom všetko OK, posledné 2 týždne pribrala málinko, tak sme museli začať dokrmovať a maličká zostala ako vymenená, kľudná a krásne si pospinká cez deň 3-4 hod. v kuse a v noci spí tiež dobre, papáme tak 2x za noc. Sme už síce len na UM, ale čo už hlavne, že bambulka je konečne spokojná a vyspinká sa 🙂
@suzy021 lekar ma pravdu, je to uplne normalny stav, aj ked je to nesmierne vycerpavajuce. Aj u nas to takto bolo. Z mojich skusenosti co by si mohla vyskusat a funguje to:
- nosic/ satka (ty si velmi nepospis s tym cez den, ale mala zrejme ano ale po case sa daj aj to)
- zavinovanie (nie kazde dieta ho vsak znesie)
- ak kojis a zaspi v naruci, neprekladaj ju do postielky, usad sa do pohodlneho kresla alebo pohovky a pospite si obidve, len si dobre zaisti vankusmi, aby ti nemala kde spadnut alebo idealne je kojit poleziacky a ked zaspi len sa jemne odsunut, ale zase moze sa lahko zobudit, ked pri nej nebudes
- u nas to napokon na celej ciare vyhrala zavesna koliska (hojdacka) na pruzine... ked sa zacal syn budit, jemne som pohupala a spal dalej
Drzim palce, vydrz to, bude lepsie, aj ked si teraz vycerpana a zufala, zlepsi sa to!
@suzy021 este doplnenie k tomu spaniu, ked ti bude spat v naruci. Ako nemala by si zaspat nejako tuho v tom kresle, aby sa nahodou nieco nestalo, skor podriemkavat alebo citat knihu. Ja som takto precitala niekolko 🙂
@suzy021 vyskusaj ulitku.je to super vec.Ta pani,co to sije ti posle aj video k tomu aj manual...neverila som,az kym som nevyskusala a dietko prespalo 7 hodin v noci!Drzim palce!
www.ulitka.sk
@suzy021 A neskusala si taku plosinku, co dietatko kolise dopredu a dozadu? Videla som to v obchode a velmi to chvalili. Ja si to urcite pre druhe zabezpecim, lebo prve mi tiez nechcelo spinkavat vobec. www.dream-mover.sk
moja malá spávala asi do 4.mesiaca v kočíku aj v noci, kým to neprešlo a zabralo to.
@suzy021 strhava sa a tym sa budi? Aj nasa Betka to mavala, vola sa to moorov reflex, nam pomohlo zavinovanie a tak pekne spala, ked mala rucicky zaviazane .