Ahojte mamičky, prosím o radu. Môj syn má 1 rok aj 2 mesiace a posledné cca 2 mesiace máme problém s nočným spánkom. Tak ako aj predtým ho večer uspávam v spálni v manželskej posteli nie na rukach len spolu lezime. Zapinka a dam ho do postielky za cca 15 min je hore zobudi sa s plačom ... Toto urobi aj 5x niekedy aj viac ... Predtym sa zobudil 1x a to som mu dala cumel potlapkala minutku po ritke a spinkal. Teraz si vyžaduje aby som ho vzala na ruky ... Izbu ma vyvetranu teplo tam nema. Prosim neradte mi aby som ho nechala vyplakat. Ďakujem
@tandariatko Mate stale ten isty rezim? Vstava v rovnakom case, denny spanok, vecierka? Alebo ste to nedavno zmenili?
Podobná problémy robilo dcére mlieko pred spaním, bolo jej ťažké.
@tandariatko mozu byt aj zubky...aj spankova regresia... na fb existuje skupina lepši spanok babatiek...napis tam a poradia ti 🙂
@veronika4495 zúbky mu idú vsimla som si že dasienka ma opuchnute ... Vyzera to na stokicky ale 2 mesiace?
@andreatytler Rezim ma rovnaky od narodenia, nic sa mu nemenilo. Cez den ma 2 spanky spolu 2 hod niekedy 3 hod. Rano vstava +- rovnako.
@patka06 A ako ste to vyriesili? Davate jej mliecko skor ak ano kolko dopredu?
@miskamicha Dakujem vyskusam ☺️
@tandariatko Je mozne ze uz nepotrebuje tolko spanku ako pred tym. Nas syn zacal prechadzat na jeden denny spanok okolo 13 mesiaca. Je mozne ze potrebuje byt hore trochu dlhsie aby bol dostatocne unaveny a ked ho ulozis tak nenabehne na nocny spanok. Skus ukladat o hodinu neskor vecer.
2 mesiace je naozaj dlha doba ale u nas najdlhsie obdobie zleho spanku trvalo 6 tyzdnov. Je mozne ze uz o tyzden sa vsetko zase vyriesi. Aj ked ten rezim by som aspon trochu upravovala. 14 mesacny presa len dokaze byt hore ovela dlhsie ako male babatko.
@tandariatko prestali sme dávať mlieko pred spaním úplne, dostala normíánu večeru + cca hodinu pred spaním jogurt, tak nám poradila pediatrička a pomohlo, prespala celú noc cca od 20-30 - 6-30
@tandariatko myslím si, že je už väčší možno je už viac vyspaty. Dva spanky cez deň je dosť určite už by som dávala jeden krát. Po ďalšie už ťa skúša a bohužiaľ ak sa chceš vrátiť tam, ako ste začali musíš byť trpezlivá musí vedieť, že má spinkať v postieľke. No môžu byť aj zúbky ono dieťa sa mení moja to robila tiež musela som byť trpezlivá určite som ju nenosila po rukách viem že by už tak nespala ukludnilo som ju a späť postieľka. Aj desaťkrát za noc. Pár dní a bolo.
@sofia1979 Jeden spánok som už skúšala viackrát ale vždy zaspí sám od seba okolo 17 tej v nosiči, na gauči alebo v kočíku ... To ho potom po 20 min -30 min budím aby nebol problém v noci. Ako ste prešli vy na 1 spánok? Malý sa mi ráno zobudí cca okolo 6:30-7:00 hod.
@patka06 ďakujem vyskúšam ☺️
@andreatytler Ďakujem za radu ... Tak dnes sme opäť skúšali len jeden spanok spal cca 1,5 hodinku asi do 12:00hod. Vydržal byť hore do 18 tej potom ho už začalo lámať ... Asi o 19 tej som ho uložila prebral sa po cca 45 min s plačom utíšila som ho a zaspal a zatiaľ spinka 🥰 tak snáď sa uvidíme až ráno 😀
@tandariatko no cca od roka som ju dávala spat už len po obede teda keď spapala obed viac už nie až večer, ale kúpeľ musel byť tak ju to uspinkalo viac večer
@tandariatko Nam trvalo 3 mesiace kym sme presli na 1 spanok.
Ak sa zobudil skoro rano (6:00) tak uz o 10:30 bol hotovy. A vtedy sme stihli este aj druhy spanok o 16:00. Ale kedze potreboval byt hore aspon 4 hodiny, mal vecierku neskoro (az po 21:00). Tym padom sa na druhe rano zobudil neskor (po 7:30) a vten den vydrzal byt hore az do 12:00. Spal 2 hodiny a potom mal skoru vecierku o 19:00. Koli tomu sa zase na dalsi den zobudil skoro (o 6:00) a tak sme mali 2 spanky. Proste me striedali dni s jednym a dvoma spankami podla toho o kolkej sa rano zobudil. Postupne bolo tych dni s 2 spankami menej a menej a na jeden spanok sme uplne presli az ked mal 15-16 mesiacov.
@tandariatko nedávaj ho do nosiča alebo do kočíka keď ho to uspava