Ahojte maminky, potrebujem poradit....som uz ozaj zufala a vycerpana...moja mala cez den spi len na rukach....ma tri mesiace a trva to myslim od narodenia, resp. par tyzdnov (2-3) po narodeni to este bolo ok...cca od prveho mesiaca je to hruza...nemozem ju polozit lebo momentalne je hore a vrieska o dusu....v kociari je to iste....ak zaspi mozem ju donho dat ale hned sa musim s kociarom pohnut ale akonahle sa zobudi a zisti ze je v kociari spusti nenormalny rev....kvoli tomu uz sedim 3 mesiace len a len doma, nechodim nikam...takisto ju davam aj do satky...zo zaciatku tam pospala ale teraz musim byt vkuse v pohybe, nesmiem si ani sadnut, naopak niektory den musim sediet v krci po cely cas kym spi, pretoze akonahle sa pohnem, spusti opat rev....nemam na nic cas, jest, ist na wc, ani len trosicku upratat, nehovorim ze nemam ani pol sekundy pre seba..v noci spinka celkom dobre, ale ked sa nahodou v noci prebudi, caka ma to co aj cez den.....kazdy mi vravi ze to musim vydrzat ze ju to prejde, ja mam vsak pocit ze je to cim dalej, tym horsie...uz som ozaj psychicky vycerpana, samozrejme z toho nervozna a nehovoriac o tom ze sa to cele odraza aj na mojom vztahu s manzelom....prosim poradte mi...ja uz neviem co robit :(
ano....
Pri tebe sa jej spí dobre,to je jasné a v kočíku tiež,keď sa hojdá. Moj sa tiež budil,keď som ho položila,ale časom sa to spravilo, potom už som ležala, nehojdala. Nájdi si spôsob, ako ju chceš uspávať a to skúšaj,ona si zvykne. Nerob,čo ťa obťažuje. SKús ju nehojdať, len držať,postupne ju uspávaj,že si lahneš k nej. Kočík, to tiež časom, moj sa tiež budil,ked som zastala, teraz už mu nevadí,ked stojím, musia si len zvyknúť
Pozname to dobre,nas maly mal koliku aj silny reflux,takze stale na rukach...Ale fakt je pravda,ze to chce cas,mne pomohlo aj zaviest pravidelne ritualy a fitlopta
juj, vrátili sa mi spomienky na môjho mrňúsa, keď bola také drobča...my sme ju častokrát uspávali na sebe, ľahla som si a dala som ju na svoju hruď na bruško...ale naša bola koliková, takže táto poloha + teplo z môjho tela jej robili dobre...a potom sme postupne uspali na sebe a po čase, keď už tvrdo spala, sme ju presunuli do postieľky...a čo sa týka nosenia, naša bola nosená 3krát denne, každý spánok a tiež len pochodovať, neexistovalo, aby som si sadla...na psychiatriu...aj počas zimy, v mrazoch...ale mala som skvelú oporu v mojom mužovi...tvoj nemôže pomôcť?
@weronka17 ahoj. Ked si s ňou ľahnes do postele nezaspi ? Kojis ci je na UM? Mojej sa tiež najlepsie spi na rukách, zaspí spi kojení, ale ked nieco treba urobiť tak si s ňou ľahnem, dám prsník a ked zaspí idem preč.
Dieťa potrebuje zrejme cítiť srdce a teplo, vtedy je mu vraj najlepšie. Kamoška tak syna uspáva pravidelne. Ale akurát teraz pracujú na to aby sa to odnaučil aby už nemusela byť pri ňom nonstop.
@dominikav123 ked s nou lahnem nezaspi....je aj sojcena aj na UM a na praniku zaspi ale len ojedinele...najma v noci ak sa zobudi, tak to pomaha...cez den nalo kedy....aj to ked zaspi, max 10-15 minut q je hore
@weronka17 nemá náhodou reflux ? Ked vo vyvýšenej polohe jej je lepsie.
Ono sa to naozaj časom spraví samo. Ale pamätám si na tie časy, tiež som bola toľkokrát na hranici síl, nohy sa mi doslova a do písmena podlamovali 🙂) Nedávno som tu čítala na koníkovi ako jedna mamička napísala,že v istú fázu uspávania na rukách bola rada,že majú sieťky na oknách :D Dobre som sa pobavila, lebo je to veľmi výstižné, hehe. Držím palce,aby sa to čím skôr zlepšilo. A mimochodom, nám veľmi pomáhala fitlopta a taká tá detská hojdačka s jemnou melódiou, aspoň občas ju to uspalo.
A keď je na rukách,tak ju hojdáš?