Zlý nočný spánok po nástupe do škôlky

fliperka
7. sep 2012

Rada by som sa poradila, resp.aj opytala mamiciek ako prezivaju vase deti nocny spanok po nastupe do skolky. Moja dcerka sa na skolku velmi tesila,prve tri dni sme do nej doslova utekali s usmevom na perach, no posledne dva dni boli uz s placom a slovami "nie do skolky", nakolko zistila ze nemoze dirigovat a komandovat celu triedu (ona je taky maly diktator) a ze su tam aj deti ktore sa nedaju a tak je uz "ucitelka zla" nakolko jej casto dohovara a vysvetluje. No od pondelka sa jej velmi zhorsil nocny spanok, vykrikuje zo sna, casto sa prebudza a posledne dve noci aj place zo sna, pyta sa na mna, hlada hracky a pod. ..... viem ze si musi zvyknut a spracovat vsetky tie nove zazitky,emocie a odlucenie. Co by ste mi odporucili na zlepsenie spanku? Dakujem.

daduska881
7. sep 2012

@fliperka ahoj aj my sme mali tento problem minuly rok ked mala isla prvy krat do školky začala mavať nespokojny spanok presne ako opisuješ tvoju malu vykrikovala,plakavala prebudzala sa a pod.boli sme snou aj u lekarky kde som to spomenula a tiež nam povedala,že to je preto že si musi zvyknut...doporučila nam vtedy sirup sedalia samozrejme neni navykovy ani nic podobne je to na prirodnej baze...vtedy nam pomohol a to brala jedno balenie,ale aj teraz ako nastupila naspät do školky tak to začalo znovu...mno neviem čim to bude teraz asi tiež si musi zvyknut po prazdninach...naša mala strašne všetko preživa a potom sa jej to zrejme prenaša do snov alebo neviem 😖

fliperka
autor
7. sep 2012

@daduska881 tiez som rozmyslala nad nejakymi homeopatickymi kvapkami, lebo uz tyzden som nespala poriadne ani ja, kazdu hodinu som hore a ukludnujem ju, dokonca minulu noc zo sna taaaak moc plakala az som sa zlakla ze sa jej nieco stalo a ona si zo sna pytala rohlicek , totiz moc nechce papat obedy v skolke ale na olovrat spapa potom aj 3chlebiky. Potom zas vykrikovala ze jej chlapec zobral gumicku a takto spime-nespime od pondelka a rano ju neviem zobudit. Ja viem ze si musi zvyknut, ale mam potrebu jej v tom nejako pomoct.

bodka13
7. sep 2012

...ten nepokojný spánok je spôsobený novým prostredím,má veľa nových zážitkov ktoré nespracovala cez deň ...treba sa veľa rozprávať s deťmi ako prežili deň,čo sa im páčilo a čo nie ...ale žiadne kvapky/sirup by som nepodávala 😉 ...naši chalani aj teraz často rozprávajú zo sna,nepokojne spia a sem tam aj plačú či bijú sa s niekým