Ahojte
Chcem sa spýtať či si tým musime len prejsť alebo je nejaká rada nad zlato.
Máme 13 mesačne dievčatko, ktoré na naprd nočný spánok.
Skúsim napísať režim dňa
Ráno vstávame medzi 6 - 7 dá si mliečko asi 130ml aj to niekedy nevypije cele
Po hodinke jogurt, alebo vianočku, alebo ovocie
Do cca 9 sa hrame, alebo ideme na prechádzku.
Spi ako kedy niekedy hodinku niekedy hodinku a pól.
Keď sa zobudí chvíľku sa hráme a medzi 11 - 12 pekne obedujeme. Polievočku a aj druhe.
Zasa sa potom chvíľku hrame, alebo ideme na záhradu.
Poobedny spánok má medzi 13 - 14.
To spí tiež hodinku alebo hodinku a pól.
Potom si dáme olovrant, ovocie, alebo zeleninou, alebo koláčik...
A ideme von na ihrisko, alebo prechadzku.
Kúpeme medzi 18 - 19, to si dá riedsiu kašu do fľaše a ideme spinkať.
A tu nastáva problém budí sa s placom. Idem k nej dám jej napiť vodičky, utíšim a zaspi. Po cca dvoch hodinách zas a takto sa to opakuje aj tri - štyri krát za noc kým úplne zaspí.
Cez deň pije vodu alebo detský čaj, za deň vypije aj 250ml a aj viac podľa počasia.
Stolicu má pravidelnú
Akurát som si vsimla, že je pazros koho vidí s tým zobka 🤭
Niekedy ma aj obdobie kedy vôbec nechce poobede spať, pomaly hodinu sa pokúšam uspať že si ľahnem k nej ale nepomáha, tak to vzdám a ideme radšej sa hrať alebo von.
nie je jej ta kasa na veceru malo? ze sa budi hladna?
aj ja som jedno obd. davala synovi kasu, ale bolo mu to evidentne malo. Dcerka ma uz rok, ja som zhruba od roka aj nieco davala a stale davam synovi na veceru normalny chlebik na kocky, s maslom, trosku syra.. cca po hodinke a pol si na “uspatie” da 180ml mlieka a spi mi od 21:00 do 6:30/7:00
asi má ešte plienky, nemôže jej byť treba cikať? naša sa najskôr v noci odplienkovala, presne sa v noci budila a hádam aj rok som nevedela prísť na to čo je vo veci... už ani neviem ako som na to prišla, je to dávno, ale stačilo ju dať v noci vycikať na nočník (cez deň ešte na neho nechcela chodiť) a spala ako dudek. cez deň mala normálne plienku, to jej mokro nevadilo ani sa nevedela pýtať dlho, ale v noci proste potrebovala byť v suchom asi, alebo ju zobudilo že ju "tlačí močák" 🙂 za pokus by to možno stálo ;)
@drobec021 heheee normalne ze naopak 😁 vsade stale citam, ze cez den a ze v noci to dlhsie trva.. no vynimka asi potvrdzuje pravidlo
@zuzuliennka1 ja som sa ako babo tiez odplienkovala najskor v noci, co mi mamina vravela
@lucyluv nas maly 2,5r lenivec sice stale nechce nosit spodare, len plienku, ale aspon si ju doma konecne semtam da dole a sam ide na nocnik.... tak cakam co sa z toho vykluje a kedy sa konecne naozaj odplienkuje (a rozkeca!) - fakt ze, co dieta - to unikat 🙂
@zuzuliennka1 no ved ja som uz bola v 1,5r bez plienky a co mam dcerku, ma onedlho 3r a az teraz posledny tyzden sa jej dari byt bez plienky a konecne si sadne na nocnik, doteraz len hysaky, ze proste bez plienky nebude a to som si povodne myslela, ze ju odplienkujem minule leto ked mala 2r :D takze ja o nejakom nocnom odplienkovani absolutne nesnivam u nej :D ale zas ona kecala uz krasne od roka. Hlavne, ze teoriu cikania a vsetkeho ovlada uz dobre ze rok a pol, ale skutek utek :D uz sa aj na tom celom smejem, ze teoreticka 🙂 ak uz ide sam na nocnik, to je super, drzim palce 🙂
@zuzuliennka1 hej uplne naopak 😅 cez den na to nema cas mysliet, predsa sa musi hrat a spoznavat svet 😀 v noci ju to proste budilo az kym nedospela do stadia ze vydrzala celu noc bez cikania.
@lucyluv aach no cakame cakame! asi nas prekvapi 🙂 ale nase natlaky nepomohli, hysaky, rev... a nechala som to tak, ze sak okeeej lidlacke 6tky plienky su mega super a stale su mu dobre, tak ked su k dispozicii plienky, tak co 😂 nebudem ja uz stresovat - ma v com byt... a bum! plienka doma dole a ide na nocnik 😂😂 aach jaj. vsetka teoria v tahu - proste dieta si to samo cele “menežuje” a dozrieva
😂 a skončili sme u odplienkovani 😂😂
Ale nie...
Zúbky jej idú ale s tým nemala problém keď jej vychádzali.
Ale čo bolo predtým nemusí byť teraz.
No skúsim to odplienkovanie na noc ale musím si kúpiť nočník 🤭 ja som si myslela že je ešte skoro. Chcela som že keď začne chodiť tak ju budem nechávať s holou prdelkou na záhrade.
A ano mi ešte nechodíme samé 🤔
Ja som si skôr myslela že zje toho veľa cez deň a že keď je v kľude večer že ju to tlačí v brušku, lebo ona naozaj neje iba keď spí 🤭
Ale ďakujem vám všetkým, skúsim všetko postupne
Pekný večer vám prajem ešte
A zaspáva večer sama alebo akým spôsobom?
Ja ju dám do postieľky, ľahnem si k nej do postele a dám jej ruku. Odchádzam až keď zaspí
Bozemoj,ved ma rok, to snad nemyslis vazne s tym odplienkovanim na noc
Budí sa a chce zas blízkosť? Deti, kt nezaspia samé chcú zvyčajne pri prebudení zas upokojenie. Malý mal obdobie, že prespal noc alebo raz cucol ale teraz zas sme pri Tom, čo bolo na začiatku 3x mlieko a niekedy 4... ak odmietneme, plač. A keďže sa práve narodila sestrička, tak aj chápem tomu regresu. A s nocnikom chcem začať len v zmysle, že pred kúpaním bude na ňom sedieť a inak len vysvetľovať, čo to sa na wc deje. Má 17m.
Môj nemal rad kaše na večeru, tak som prešla na normálne jedlo, alebo hustú polievku...nejdú jej zuby?podľa mňa je málo o 19 kaša v noci nepije mlieko?