Ahojte. Mám 5 mesačné bábätko, ktoré posledné dni zle spáva cez deň. Doteraz bolo všetko v poriadku, začali sme s príkrmom tak neviem či to môže mať nejaký vplyv. 🤷♀️ Vydrží byť aj 4 hodiny hore. Keď ho dám ľahnúť na gauč, do kočíka, do postieľky, hocikde.. Tak hneď začne plakať akoby nechcel spať, pritom si šúcha oči a je unavený. Spánkovou regresiou sme už prešli. Máte niektorá podobnú skúsenosť?
@lily_279 no v prvom rade napisem ze kazde babatko je ine a nemusi byt ziaden problem. Ja mam doma 2 rocnu a 1 rocneho. A 2rocna spava dokopy o 2 hodiny viac ked ratam aj den aj noc ako mladsi. Cgcem tym povedat ze ani jedno moje dieta neni tabulkove starsia spi viac ako by mala, mladsi menej. Ked mal 6 mesiacov presiel rovno 3 dennych spankov na 1 dlhy, 3 hodinovy. Samozrejme prvy tyzden bol katastrofa ani sam nevedel co vlastne chce. Ak si sucha ocka moze to znamenat ze mu je uz neskoro na spanok teda bolo nutne ho uspat o kus skorej, niektore babetka ked su unavene hned zaspia. Ine zase ked uz dlhsie posuniete spanok nejfu uspat vobec a len sa nervujete aj vy aj dietatko.skuste pozorovat signaly a zacat uspavat este skor ako si pomrvi ocka. Co sa tyka uspavania detto, starsia od 8 mesiaca sama v ibicke zaspavala chcela, len polozim do posteli a sama zaspi. Mladsi potrebuje pomojkat pokolisat 2-3 minutky a je tvrdy len ho ulozim, kolko krat ho krmim na gauci, popri tom hladkam a zaspi pri mlieku. Teda potrebuje nehu, starsia len caka kym ju odnesiem a nezaujima ju ci dam pusu alebo nie.
2H hore a mozu aj prikmy vplyvat.
@kiki234 ďakujem za názor. Áno každé bábätko je iné. Doteraz vždy keď si prvýkrát šúchal očká tak som ho uložila a bolo dobre. Hore vydržal maximálne 2 hodky, no ono to začalo teraz ako sme začali dávať príkrmy. Neviem či to je náhoda alebo to nejak spolu súvisí 🤷♀️ Uvidíme ako to pôjde ďalej, ale ďakujem ☺️
My ked sme zacali s prikrmom tak sa nam rapidne zhorsil spanok.. ma skoro 10m a noc je stale zla, den sa da pokial nejdu zuby
@lily_279 4 hodiny? No musi byt inak preunaveny. Sa necudujem, ze nechce zaspat. Mozno sa chce uspavat inak ako doteraz. Skus aj ine moznosti uspavania.
Alebo zuby...