Žlté lupiny u 6-mesačného bábätka

oblivian
8. nov 2018

Ahojte,
môj 6-mesačný synček má na temene hlavičky už dlhšiu dobu vrstvu odumretej kože žltkastej farby, jemne mastnej konzistencie, ktorá sa pri škrabaní jemnou kefkou odlupuje. Podľa doktorky to deti bežne mávajú, lenže môj starší syn mal lupiny iba v 1. mesiaci a potom mal krásne čistú hlavičku. Tento mladší má dosť husté a dlhé vlásky.
Myslíte si, že je to naozaj OK a nič sa s tým nemá robiť, alebo poznáte nejaké "triky", ako sa lupín zbaviť?
Ďakujem za rady! 🙂

stanulienkat
8. nov 2018

Sampon Bebe

myj
8. nov 2018

Ja 15mesacnu a stale tam ma trochu lupin zltych,ma vela vlaskov uz od narodenia,huste a hnede,ono to casom zmizne.Aj prve dieta to malo.

pininka
8. nov 2018

Náš to mal do piatich rokov. Kúp v lekárni kyselinu mliečnu, je to špeciálny roztok na tie chrasty a krásne to odíde.

katren
8. nov 2018

@oblivian mamina je kadernicka.....moji traja to mali vsetci....je to bezne....naolejuj mu hlavku, nechaj aspon hodinku posobit a kefkou jemne vycesat 😉 nasim to uplne zmizlo po tomto

millimurco
8. nov 2018

Je to mliečna chrasta.. Netreba sa báť.. Naozaj to je bežné..B

3009
8. nov 2018

Naolejovať a vyčesať.

anavis17
8. nov 2018

Lekarka nam predpisal masť,nanesies,nechas chvíľu pôsobiť a vyčešeš

anabella111
8. nov 2018

@oblivian ..tento mi odporucili a zabral po prvom pouziti..

anna_maria1
8. nov 2018

o nom som pocula mnoho dobreho a baby si ho chvalia. podla mna spravis dobre ak si ho pojdes kupit. daj potom vediet, ci zabral

petinkaaa
8. nov 2018

Treba kupit masticku infadolan. Naniest pred kupanim 5 min. Umyt vlasky a vycesat ale vwlmi jemnucko nech sa nespravia chrasty

malinajahoda
8. nov 2018

@oblivian to je mliečna chrasta. Nám dr predpísala taky olejicek. Zamiesali nám ho v lekárni.

skrinkaminka
9. nov 2018

@oblivian nám pomohol hibiscus ( ibišteková pena) ak máte záujem napíšte mi správu dám viac info :D