Ahojte,
môj 6-mesačný synček má na temene hlavičky už dlhšiu dobu vrstvu odumretej kože žltkastej farby, jemne mastnej konzistencie, ktorá sa pri škrabaní jemnou kefkou odlupuje. Podľa doktorky to deti bežne mávajú, lenže môj starší syn mal lupiny iba v 1. mesiaci a potom mal krásne čistú hlavičku. Tento mladší má dosť husté a dlhé vlásky.
Myslíte si, že je to naozaj OK a nič sa s tým nemá robiť, alebo poznáte nejaké "triky", ako sa lupín zbaviť?
Ďakujem za rady! 🙂
Ja 15mesacnu a stale tam ma trochu lupin zltych,ma vela vlaskov uz od narodenia,huste a hnede,ono to casom zmizne.Aj prve dieta to malo.
Náš to mal do piatich rokov. Kúp v lekárni kyselinu mliečnu, je to špeciálny roztok na tie chrasty a krásne to odíde.
Je to mliečna chrasta.. Netreba sa báť.. Naozaj to je bežné..B
Naolejovať a vyčesať.
Lekarka nam predpisal masť,nanesies,nechas chvíľu pôsobiť a vyčešeš
@oblivian ..tento mi odporucili a zabral po prvom pouziti..
o nom som pocula mnoho dobreho a baby si ho chvalia. podla mna spravis dobre ak si ho pojdes kupit. daj potom vediet, ci zabral
Treba kupit masticku infadolan. Naniest pred kupanim 5 min. Umyt vlasky a vycesat ale vwlmi jemnucko nech sa nespravia chrasty
@oblivian to je mliečna chrasta. Nám dr predpísala taky olejicek. Zamiesali nám ho v lekárni.
@oblivian nám pomohol hibiscus ( ibišteková pena) ak máte záujem napíšte mi správu dám viac info :D
Sampon Bebe