Pekný večer maminky, neviem či sa nájde niekto ale ja v poslednom čase sledujem zloženie detskej kozmetiky a skoro všetky obsahujú stále nejaký alkohol alebo parfém je to ok alebo proste to nemám pozerať? :D aj teraz som dala 10 eur za sprcháč z LR-ka aloe vera , fajn konzistencia 2v1 fajna vona no ale preco tam je isopropyl alkohol čo je ako dezinfekčný prostriedok no nechápem...blbé komentáre si neprosím , ak by sa tu našla nejaká odborníčka (chemička) atd ktora ma upokojí že to je v poriadku tak by som poďakovala , alebo maminky navrhnite mi dajte typy na nejakú prírodnú kozmetiku bez týchto všelijakých alkoholových ingrediencií :D tak dúfam že v tom nie som úplne sama 😆
@biokozmetika presne tak mate pravdu , treba im dat to najlepsie som toho nazoru, cely zivot si natieram aj na seba hocico , o pleti ani nehovorim , a az v neskorsk. Veku sa ukazu mozno psoriaza, ekzem atd , dakujem za tip prezriem hned 🙂))
@diamond444 alkohol alebo parabeny sa davaju do kozmetiky z toho dovodu, ze su vybornymi konzervantmi. Znamena to, ze sa vdaka nim vyrobok nepokazi a nedostanu sa do neho bakterie. Ak sa velmi bojis, mozes kupovat bio kozmetiku, ktora tieto konzervanty neobsahue, taka kozmetika ale obsahuje veselijake vonne silice, ktore mozu posobit ako iritanty a dieta moze mat alergiu na nejaku bylinu (napriklad je velmi casty harmancek). No a tiez sa mozu skor pokazit. Ak si chces byt ista, kupuj kozmetiku v lekarni, dobra je napriklad bioderma, la roche a pod. Maju celu detsku radu a zvyknu byt bez parfumu. Treba si tiez uvedomit, v akych mnozstvach je napriklad ten alkohol pridany, lekarska kozmetika je pravidelne kontrolovana a testovana, lebo aj z vody sa mozes otravit, ak je jej privela
@ilianalu bioderma ani nahodou nie je bez parfumu...ostatne zlozky komentovat radsej ani nebudem.
@diamond444 ak chces pre deti lepsie zlozenie kozmetiky, skus weledu.
@diamond444 veď si skús vyrobiť doma mydlo sama. Nám vyrába mama.. robí to z olejov (môžeš použiť hocijaký) plus nejaká jedna zložka tam ide aby to penilo. Na internete nájdeš tabuľky v akom pomere to máš urobiť .. vône nepridáva žiadne
@lenuska9999 do mydlá z olejov sa tuším nedáva nič čo pení, tam sa to tým procesom vyrába samo
@diana999 neviem nebudem sa hádať. tak som to pochopila keď mi to mama raz vravela ako to vyrába..
@diamond444 La Roche je podľa mňa topka, kozmetika pre dieťa voňať nemá
@lenuska9999 v poriadku, ja sa tiež nehadam 😁
@mint_blossom bioderma je sice jemne parfumovana, ale je pod castym dozorom a kontrolami kvality a vyvijana pod dohladom dermatologov. Weleda ma dobru reklamu, ale osobne by som ju nedavala detom, hlavne tym malickym, kvoli moznym alergiam. Ale je na kazdej z nas, co svojim detom da. Urcite ale odporucam nastudovat si k tejto problematike viac a neriadit sa odbornikmi na MK
@lenuska9999 velmi dobry napad dakujem 😊😊
@ilianalu Zlozenim je bioderma otrasna, sulfaty, parabeny atd. absolutne nevhodne pre dospelych, nie to este pre deti. Roky som mala velmi suche ruky, koza mi praskala az do krvi. Samozrejme dermatolog mi predpisal kortikoid a pre neho to skoncilo...pre mna zial nie...prestala som pouzivat kozmetiku a cistiace prostriedky so skodlivymi latkami a po par dnoch sa mi koza vyliecila, zmizli mi lupiny a zacervenania..Tak len tolko k tomu. Ale samozrejme nech sa kazdy rozhodne podla seba.
A este k welede...ja som reklamu nepostrehla ziadnu...a malicke deti nepotrebuju kozmetiku ziadnu.
@mint_blossom okolo parabenov sa pred par rokmi rozvirila silna debata, kvoli jednej studii v casopise. Napriek tomu, ze sa ukazalo, ze bola ucelova a odbornici sa snazili vyvratit ju, doteraz posobi ako strasiak. Niektore kozmeticke firmy na to zareagovali tak, ze vo svojich vyrobkoch prestali parabeny pouzivat, pretoze sa ludia nazdavaju, ze su lepsie a bezpecnejsie, preto sa na pultoch objavuju super paraben free produkty. Lenze parabeny plnia svoj ucel v kozmetike, ci to chceme, ci nie, a preto tie produkty, ktore parabeny nepouzivaju, ich nahradzaju casto ovela horisimi latkami ako su samotne parabeny.V skutocnosti je len malo ludi, ktori maju naozaj alergiu na parabeny a treba mat na pamati. V pripade, ak mas kontaktnu dermatitidu, je vhode pouzivat co najjemnejsie mydla a pre dietatko naozaj staci jemne mydlo a premastovat kyselinou mliecnou, da sa kupit v lekarni, alebo na predpis.
@diamond444 ahoj skus pozriet na zlozenie kozmetiky pure elements, ziadny parfem a alkohol... Ono vela zien ma rado, ze dietatko po kupeli krasne vonia, a to aj za cenu tych parfemov atd atd... Uz kazdy ako sam uzna za vhodne, co clovek to nazor😊zvycajne sa to riesi az ked je ekzem alebo nejaky kozny problem a vtedy je uz dost neskoro. Detska pokozka toho ozaj vela nepotrebuje😉