Zlostné dvojročné dieťa

12. aug 2020

Zdravim,mam 2 rocnu dceru,ktora zakazdym ked jej nieco zakazem tak si zacne sama sebe ublizovat,bucha sa do hlavy,alebo bucha do veci okolo,co ma v ruke preleti cez celu izbu,to iste robi ked vidi aj niekoho cudzieho(co chapem nepozna ho) ale nerozumiem preco si ublizuje ked jej nieco zakazem,nieje s nou rady vtedy vobec,nepocuva mna vtedy ani manzela,niekedy ked uz fakt je ze zle uplne dostane po zadku a potom sa uz ukludni...ale to zas nechcem robit,je to fakt vynimocne ked uz ma uplny hysak,poradte mozno ako tomu predchadzat alebo co...uz som zufala. Dakujem

sally19
12. aug 2020

Ahoj. Nechcem vás strašiť a môže to byť kľudne aj niečo iné, niesom odborník🙂 ale môže sa jednať aj o mierny autizmus. Často sa deti s autizmom správajú takto. Keď vidia niekoho cudzieho tak sú v úzkosti, nevedia čo robiť. Alebo ako ste písali keď im niečo zakážete, alebo keď im zoberiete niečo, na čo sa tešili. Takto sa začnú byť s rôznymi predmetmi. Ale ako som už povedala, autizmus to nemusí byť. Len si to môžte viac všímať.

eliska13
12. aug 2020

@sally19 nie to deti často robia, že tie emócie zlosť použijú na sebe.Poznam chlapca, ktorý sa začne sticovat a ťahať za vlasy.autorka skús pozrieť poradňu čo tu radi psychologicka bol tam podobny prípad asi len vysvetľovať, eliminovať nech si neublíži a dúfat, že z toho vyrastie čo najmenej hrotit situacie

nikpa
12. aug 2020

Ventiluje si tak emócie ktoré ma v sebe a nevie ich inak spracovať, vy ako dospelý človek si zanadavate, buchnete po stole ked sa vam niečo nepodarí alebo na vas príde niečo preco ste nahnevaný. Ale ten maly človek to nevie inak dat von, skúste jej ukázať iny spôsob, napr. moj syn ked si v zlosti búchal hlavu, ukazala som mu, ze môže búchať radšej dlaňou do zeme, odvtedy vymenil hlavu za dlaň. Teraz mame fázu, ze sa k tomu ešte buchne o zem na brucho a búcha dlaňami do zeme, čo nie je bohviečo ale stále lepšie ako ked si trieskal hlavu o zem. Nestresovala by som diagnózou ako je autizmus, potom by muselo byt každé dieťa v období vzdoru autista. Na taku diagnózu tam musi byt viacero ukazovateľov. Prajem vela trpezlivosti 😉

kacena4
12. aug 2020

ach jaj 2r. dieta v obdobi vzdoru a autizmus 😨 to by vsetky deti boli autisticke - neboj sa nie je autista - len si prechadza novym obdobi vlastnej identifikacie - skus si to nastudovat v knihach o vyvoji, kde sa docitas ze dieta si zacina uvedomovat sameho seba a chce si presadit to co chce ono same a ked sa neda tak svojim sposobim spravi scenu az kym nedosiahne to co chce - jednoducho povedane, teraz je len na rodicovi ci sa nauci nastavovat dietatu hranice urcovat mu co je podstatne a co nie a hlavne predchadzat takymto zachvatom a atakom. napr. ked idete von a dieta si bude chce obut gumaky zo vcera a zabudla si ich odlozit 🙂 tak mu cestou na chodbu zacnes rozpravat ake krasne sandalky ho na chodbe cakaju a ci si obuje tie z kvetinkami alebo radsej tie s motylikom a gumaky odlozis a postavis pred neho sandalky nech si vyberie ktore chce aby malo moznost vybrat si 🙂 ale z tvojej moznosti nie z jeho... ale predsa len ma moznost vybrat si a tak je to so vsetkym das mu moznost vybrat si ale zaroven ho ovplyvnujes spravnymi rozhodnutiami napr. ked zieme na obed polievku a masko mozeme si dat aj zmrzku, ale vyber si najprv masko potom polievku alebo naopak polievku a potom masko a nezabudni caka ta aj zmrka 🙂.... treba sa naucit ze dieta nemozu rozhodovat v tomto veku o vsetkom rodic musi korigovat jeho moznosti pretoze dieta je jeste velmi male na to aby si vedelo spravne vybrat! drzim palceky v uceni sa ako na dieta v obdobi vzdoru.

lula313
13. aug 2020

Aj my sme to mali okolo 2 rokov. Pomaha len tomu predchádzať, doslednost a dieťa stále oblbovat. Napr my sme mali problem s chodením spat vecer, spustavala srdcervuci plac, tak som jej povedala, že podľa mna nevie vyliezť sama do postielky a ona mi musela dokázať opak. Po tyzdni má prekukla, tak zase tyzden skusal tatino a zaberalo. Ale teda sme sa tým vyhli placu a scénam, že nechce spat, lebo do postielky vliezla dobrovolne. Nechcela chodit do auta, tak ju tam vzdy cakala najoblúbenejšia knižka a pod.
A hlavne byt dôsledný, neustúpit, keď bude plakat, lebo s tým jej len potvrdíte, že placom dosiahne svoje. Skôr vysvetľujte, že viem, že sa nechceš ucesat, ale potom budeš mat zlepené vlasky atd