Zlé zaspávanie dvojročného syna. Už nevládzem

rachel978
20. nov 2016

Mám 28 mesačného syna. Donedávna zaspával v postieľke, proste som ho dala, motal sa tam a zaspal. Ale prišiel na to ako vyliezť z postielky a odvtedy vôbec nijako neviem prísť na to ako ho uspávať.
Na obed zaspí na prsníku ale večer je to doslova horor. Sám spať nebude, zlieza večne z postele. Keď tam s ním ležím ja, skáče po celej posteli, potom po mne, nepomáha ani ked mu zaspievam ani keď mu niečo rozprávam, proste nič. Skáče tam hore dole, zlieza z postele. Potom ked poviem, že idem spať, začne ma buchať po hlave, pichať kade tade, dneska aj do oka, čo už som vystrelila neskutočne, potom kope nohami, no proste katastrofa.
Už som skúšala zobudiť ho skôr na obed, že večer skôr zaspí, žiadny efekt. To isté, či spí 1 hodine alebo 3 hodiny. Keď nespí na obed je to ešte horšie, proste spať naobed musí, lebo potom je to ešte väčšia katastrofa.
Ja už neviem čo robiť, už som zúfala, nepomáha ani pekne dohováranie ani kričanie, po dvoch hodinách skákanie, konečne zaspí ale ja som už doslova hotová z toho. Aj by som pri nom ležala keby ma počúval a neposkakoval dookola.
Je to aj jedno či ho dám spať skôr alebo neskôr, scenár je vždy rovnaký.
Inak je zlatý. Má teraz také obdobie vzdoru ked nie je podľa neho, tak sa hodí o zem, čo je dosť často.

Poradte mi niekto. Dakujem

ivec16
20. nov 2016

citat, pozerat knizky ho nebavi? nieco pricom by sa ukludnil pred spanim

emajana
20. nov 2016

Skús ho vziať na ruky a uspať ho nosením... Viem je to váha, mám 26 mesačnú... Tiez máva obdobia vzdoru... ale sú krátkodobé, inak je to pokojne dievčatko. Večer uložím a sama zaspava po chvíľke vrtenia. Keď som si k nej ľahla, od radosti vystrajala, skákala, nevedela ako zaspať atď. pomaly to boli aj 2 hodinky z toho-a ja potom jak vyžmýkaná... Ale teraz 3 dní riesime zaspávanie bez cumla, tak ju nosím aby som ju prispala a potom si k nej na chvíľu lahnem kým nezaspi uplne... Dám jej mesiac a vrátime sa pomaličky k starym metódam.

rachel978
autor
20. nov 2016

@ivec16 skúšala som knižky, nie, poskakoval hore dole. Knižky ho bavia ale nie v posteli.

inka04
20. nov 2016

Davaj ho neskor spat, aky zmysel ma 2 hodiny trapit sa s uspavanim? Podla mna nie je unaveny. Nech sa radsej este hodinu a pol pohra a ide neskor spat.

pribinak
20. nov 2016

Co keby to skúsil ocko a ty chod behat okolo domu

rachel978
autor
20. nov 2016

@emajana No ruky, nevládzem, môj má 15 kg a je to dosť pre mňa aj ked mi vonku povie aby som ho niesla, vydržím chvílku a už musí isť po svojich, proste nevládala by som toto. Kedysi ho nosila aj v manduce ale odvtedy ako niečo ruplo dole medzi nohami, tak som povedala dosť, proste už má takú váhu že ho neuvládzem.

Aj keby som ho dala spať skôr alebo neskôr vždy tak, dala som ho spať o 20 hod. zaspí o dve hodiny, ked ho dám o 22 hod. zaspí o dve hodiny. Najhoršie že pod nami býva sused, ktorý sa neustále sťažuje na neho, že dupoce. Áno dupoce niekedy ja mu verím, preto ho chcem dať spať skôr ale figu mi je to platne, ked po nom aj tak potom dve hodiny kričím. Potom mi je to ľúto, že neviem vlastne ako mám uspať vlastné dieťa, že aká som neschopná.

rachel978
autor
20. nov 2016

@pribinak ocko teraz nie je doma, on ma premenlivú prac. dobu, tak sa nedá, ale ked je s ním on, tak je to isté, včera tam bol on, to isté. Potom už nemal nervy ani on a odišiel.

rachel978
autor
20. nov 2016

@inka04 áno dala som ho spať o 22 hod. zaspal o polnoci, to isté, ako keby išiel o 20 hod.

ja by som ho nechala pobehovať hore, ale sused zospodu, oni proste nemajú deti, tak sú na môjho syna veľmi alergický, niekedy oprávnené, lebo viem, že dupoce, niekedy to už preháňajú ale snažím sa kontrolovať ho a dávať spať skôr. Ale aj tak je to na figu, lebo malý nezaspí a oni aj tak klopu, že malý dupoce.

pribinak
20. nov 2016

@rachel978 ja sice nie som velmi zástanca bitiek, ale taka razna jedna výchovný po zadku by mozno pomohla, aby mládenec pochopil, ze tu je koniec

Urobiť kazdy vecer to iste, okúpať, vypiť mlieko, popritom porozprávať rozprávku, zhasnúť svetielko a spat
Nic nehovoriť, ale nic
Ked vylezie, dat ho spat a to bez slova

bibaryba
20. nov 2016

Ja mám 16 mesacnu a toto isté aj večer zaspáva na prsníku ale hodinu ale my teraz chodíme spať o 22:30 a je to jedno koľko cez obed spí asi to treba vydržať a prejde to

mbaluchova
20. nov 2016

Skus si ho vziat do narucia a hopskst na fitlopte. Nasa tak zaspala a mna neboleli krize. Inac to chce cas. Mala ma cez 3 roky a stale velmi malo spi aj teraz sedim a cakam...mozno o 1 bude unavena. Rano vstane 6: 30

rachel978
autor
20. nov 2016

@pribinak dneska som to už urobila takto, bo už mi praskli celkom nervy, ked mi trepol s rukou po celej hlave a potom ešte pichol do oka. to už som vystrelila z postele.
Trepla som mu po zadku ale normálne si to vyčítam, lebo sa uhol a nedostal po zadku ale inde. Ja tiež nie som zástancom bitiek ale sa mi zdá, že som zlyhala, že už som sa uchýlila len k takému. Proste že neviem ako na neho.

Dostal bitku, plakal 10-15min. a zaspal od revu, bol sám v izbe.

Ale nemám z toho dobrý pocit, že to takto dopadlo.

Ešte do toho aj starší syn 12 ročný stále chodil, že nemôžem spať, a zasa nemôžem spať a potom zasa nemôžem spať. Tak už nervy na dranc, staršiemu vravím, no čo mám robiť ako ťa mám uspať?

rachel978
autor
20. nov 2016

@bibaryba večer by aj on chcel na prsníku ale ja už nemám toľko mlieka a ked ťahá na prázdno, tak mi to nie je príjemne, lebo ma mačká, tlačí kade tade, bo snaží vytiahnúť a nič neide. Tak poviem dosť.

rachel978
autor
20. nov 2016

@mbaluchova
Myslíš že hopsanie na lopte by sa neozývalo dole k susedovi?
Keby že nie tak to vyskúšam, ale neviem čo to drobec vydrží.

Ja po večeroch ešte pracujem na pc, takže to uspávanie ma celkom vyštaví, že niekedy zaspím s ním. Nič nestihnem a potom sa zobudím, robím dlho a potom neviem zaspať, lebo som pri nom zaspala na 10 min.

emajana
20. nov 2016

Nerob si veľké starosti... Určite ho to o chvíľku prejde....? Neviem ci chodíš do práce a preto potrebuješ večer viac kľudu a psychicky viac vypnúť - oddýchnuť večer... Ja to potrebujem pred 12 hod. smenou. Ak nie, predstav si že najbližšie 2 tyzdne ho takto problémov budeš ukladať... Predstav si to naozaj - viem je to ťažké, ak skús sa zaťať a vydržať s čo najväčším pokojom bez kriku - naozaj bez kriku- kusaj do jazyka, neboj prejde ho to. Musíš ty, podľa toho čo pises, muž ti chcel pomôcť ale nemá na to nervy, aj môj bol hrdina, že daj ja skúsim, ale pochopila som ako ty... Radšej si poplac jak mas na neho kričať večer... Ale jak ich milujeme keď spinkaju a ráno sa usmejú😍

inka04
20. nov 2016

To prejde, treba vydrzat 😒

emajana
20. nov 2016

@pribinak a keď začne srdcervúco plakať až sa dusí od klientov a tak sa tiska a zábava hlavičku na môj krk drží sa ako kliešť... Co vtedy... Bez slova odstrcit do postieľky a zhasit a odísť? Nie veď sa chudatk zblazni-ved tomu ani nerozumie čo od nich chceme😥

rachel978
autor
20. nov 2016

@emajana
Som doma pracujem z domu, pracovať môžem len ked spí. Takže potrebujem na toto ešte čas.
Predtým som ho uspala tak, že som ho privinula k seba a rozprávala a rozprávala. To sme vtedy boli na liečenie takto zaspávali a bolo to bez problémov .
Teraz doma, ked vidí našu postel tak koniec, len skače hore, dole, pozerá kde je starší syn, kde je tato, proste všetko ho zaujem.
Práveže ked kričím mám vyčitky, že mi prasknú nervy. Tu čítam, že deti aké su vážne choré a čo by oni dali za také problémy ako mám ja. A potom mi prasknú nervy, tak mi trepne s rukou po hlave, až mi zazvonilo medzi očami, taká rana to bola.
Ale toto zaspávanie trvá už tretí mesiac, od kedy prišiel na to že vie preliezť z postielky hore dole na postel. Postielku je jedno ako otočím, on sa vyštverá na okraj a vylezie, keby som ju dala inde kde nie je postel snáď by aj skočil.

shilou
20. nov 2016

Prestaň kojit...ja som prvú kojila 30mesiacov,v noci sa budila 10-15krát,zaspavala na prsniku,úplná katastrofa,v postielke spat nechcela,musela som ju odstaviť,už som nevládala tak fungovať,hneď ako som ju odstavila prespala úplne celú noc!!!!!! Ja konečne som sa vyspala🙂🙂 Never tomu,že to samo prejde-tiez som si to myslela,kto to reálne nezažil,nevie o čom píše.

rachel978
autor
20. nov 2016

@emajana
Môj aj vie čo od neho chcem, lebo povie sám: spinkať spinkať sám si ľahne ale potom vyskočí a už lezie po mne, skočí mi na nohu. Toľko krát som si kusla do jazyka, čo chce to alebo hento,. Tvárim sa že nič nepočujem, lebo soplík chce poutierať 100 krát.

Ale proste mi už ma konci prasknú nervy.

Už ležím pri nom takto , že ruky položené na prsníku, lebo ked tam ma buchne, tak to je už aká bolesť. No neviem si chrániť ešte aj hlavu.

pribinak
20. nov 2016

@emajana ja nepoznám tvojho syna, ale tento o ktorom sa tu bavíme, mam dojem, ze ma z toho akurat tak srandu ako cvičí s mamkou aj otcom
Ja nepisem, ze ak zacne nejak hrozne plakať, ze ho neutíšila a nechat vyrevat, ale každá mama pozná svoje dieta a dieta pozná svoju mamu
Cize je to o hraniciach

rachel978
autor
20. nov 2016

@shilou
A ked si prestala kojiť ako zaspávala? Sama na posteli či si bola s ňou?

Lebo ja mám pocit, že to nie je v tom, lebo on sa v noci zobudí možno dvakrát, ale to zaspávanie strašne. So starším som také problémy nemala.

shilou
20. nov 2016

@rachel978 naša spavala na posteli od 8mesiacov,s nami v izbe

karolinka2010
20. nov 2016

@rachel978 prepáč,ale suhlasim s @pribinak. Ma dva roky,obdobie vzdoru. Mam dvojcata,lubim ich najviac na svete,ale tuto ,,nespavost" som bola nutena vyriesit prave tymto sposobom,jedna cez rit,dobru noc. Dovtedy sa mi aj po hlave splhali,potom klidecek. Kazdy vecer v tom istom case kupel,vecera,rozprávka,pusinka,a moj odchod z izby. Funguje to dodnes,a to,uz maju 6 rokov. A otlkat sa nenechaj,povolis teraz,a mas problem dobuducna.

emajana
20. nov 2016

@pribinak a keď začne srdcervúco plakať až sa dusí od klientov a tak sa tiska a zábava hlavičku na môj krk drží sa ako kliešť... Co vtedy... Bez slova odstrcit do postieľky a zhasit a odísť? Nie veď sa chudatk zblazni-ved tomu ani nerozumie čo od nich chceme😥
@pribinak jasné, hranice, len keď niekedy nevieme kde sú ani my mami... Mám dievčatko, ale to je jedno, moja až takto nevystraja, aleje tu istá podobnosť v spravani
s tým chlapcekom, len to nie sú také extrémy o akých tu píše rachel978. je mi jej ľúto, už je asi viac zúfalá večer ako stastna-dufam že to skoro skončí.

ivuska36
20. nov 2016

Nepomaha, ked mate zhasnute svetlo? Mozno to chce len zaviest novy ritual, lebo ak bol zvyknuty na cicik, tak teraz len vymysla. Skus mu v posteli s kludom vysvetlit, ze teraz je cas na spanie, ze ak chce tak mu povies rozpravku (mozno by ho knizka rozptylovala, tak by si si mohla nieco vymyslat napr. o jeho oblubenej hracke, aby si ho zaujala), alebo pri nom polezis kym zaspinka, ale ze skakat a hrat sa bude zas rano... Ale to uz zhas svetlo, snad sa ukludni, skus ho napr. skrabkat po chrbatiku, hladkat vlasky... Ak by nepomahalo, razne povedat, ze je cas spat, skusit ho ulozit, a znovu vysvetlovat, ze treba spinkat, lebo vsetci uz spia, aj jeho hracky a bla bla bla.... Verim ti, ake to mas tazke, ale deti potrebuju kopu trpezlivosti i ked obcas veru aj jedna vychovna po zadku sa pritrafi. Drzim ti palce...
Ale ja si zas nemyslim, ze by bolo dobre ucit ho v tomto veku na ruky, ci hopsanie, lebo to zas bude len dalsi zlozvyk, ktoreho sa opat budete musiet oducit.

pribinak
20. nov 2016

@emajana nesúhlasím s tebou.....kto iny, nez rodic by mal vediet, kde du hranice ???
Si zober, ze by mala napr este jedno mensie napr 2mes babatko, vsak by sa zbláznila
A 2rocne dieta veeelmi dobre vie co od neho rodic chce, vsak nejde spinkať 1x v zivote...
Ale to je moj nazor

emajana
20. nov 2016

@rachel978 my riesime 100 krát : "hovienko chcem robit" a to presne vtedy keď ju dospievavam uspavanku a hojdam ešte na rukach... Ak to v ty riesime raz dva je to ok, ak nie a scenár sa zopakuje viac krát aj ja strácam nervy, hlavne keď sa s ňou nejde dohodnúť, lebo moja malá je o dohodách... Ak sa nedarí, zvyšuje hlas, strašne že dostane po zadku a este pridám že keď pôjde pekne spinkat, zajtra jej kúpim cukriky-tie miluje. Väčšinou to zaberá... A keď v noci občas zafnuka zo spánku tiež mám výčitky že sa jej určite sniva o strašnej máme čo kričí😥

emajana
20. nov 2016

@pribinak ako nezainteresovana som stále vedela čo ma robiť s chlapcami moja sestra, mala dvoch po sebe a jeden bol poriadne tvrdý oriešok... Ale ináč sa prizera a radi a ináč sa koná pri svojom...je to ťažšie, stále zvažujeme tie hranice , aspoň ja tak konam...ale v konecnom dosledku chceme vychovať najlepšie ako vieme😉

pribinak
20. nov 2016

@emajana moj syn tiez nebol a nie je anjelik, ale toto absolvovať kazdy vecer musi byt vyčerpávajúce
Proste by som skúšala situáciu riesit, lebo 2rocny mládenec nemoze takto manipulovať