Ahojte. Doteraz moj 3m maly drobec vecer zaspaval vzdy v rovnaky cas o 19:30, nakojila som, polozila ho do postielky, zaspal a hotovo. A teraz posledne dni, nakojim, polozim, zaspi a do 3minut je hore. Ked ho zoberieme k nam, tak je uplne vysmiaty, chce sa rozpravat, hrat a potom ked o nejakej 21:30 zacne prejavovat unavu ho znova nakojim, ulozim a uz spi ako dudek. Neviete cim to moze byt? Vdaka!
Spanky malych deti sa mania. Nebude v tom nic, len vyvoj dietata. Moja mala ma rok. Hlavne ten vecerny spanok sa este vela razy zmeni a poposuva.
jezis ved to je babo 😀 co by si chcela aby vazne staaale zaspalo v rovnaky cas? casom sa to upravi, este sa to bude menit, tak vydrz par mesiacov 🙂
@lylyjana Myslim ze potrebuje dlhsie intervaly bdenia medzi spankami. Zrataj kolko hodin denne bdie ked ho ukladas o 19:30 a pridaj k tej sume 1-2 hodiny. Potom to rozloz v prebehu dna. Tym padom budes mat vecierku stale o 19:30 ale babatko bude hore celkove o 1-2 hodiny dlhsie.
Ako deticky rastu, potrebuju stale menej spanku. Nocny spanok sa skracuje len velmi malo. Ale denne spanky sa skracuju podstatne. Postupne sa prechadza z 3 na 2 a na 1 a medzi tymito skokmi sa skracuje dlzka spankov, tak aby sa dietatko dokazalo dostatocne unavit pocas bdenia.
Spanok pred polnocou je velmi dolezity, takze ta vecierka o 19:30 je idealna a tu treba dodzat este niekolko rokov.
@lylyjana toto robila aj naša ale s tým rozdielom že bola potom hore každé 2 hodiny... Trvalo to však len pár dní a potom ako to prišlo tak to odišlo. Môže to byť aj spankova regresia. Teraz bude mať 4 mesiace a chvalabohu spinka krásne-budí sa na kojenie 2x za noc.