Zlé spanie aj po roku

ewka0012
11. feb 2013

ahojte baby,chcem poprosit o radu,viem ze uz sa tu take veci rozoberali ale myslim ze toto je ine,moj syn mal nedavno rok,mame stale problemy so spankom,a je to horsie a horsie cim je vacsi,vstava rano velmi skoro,o 6tej niekedy aj skor,spat chodi cca o 20-20.30hod.v noci sa viackrat budi,niekedy len place,1x este papa,budi sa skoro rano,niekedy este zaspi ale vacsinou nie.ked bol asi 3mesacny prespaval cele noci,potom sa budil len 1x na jedenie aj to v polospanku vypil flasu a spal dalej,teraz dlho mrnci,prevaluje sa,nevie zaspat.nekojim,kojila som len 3tyzdne.papame Bebu 3.ja som unavena ze nevladzem,snazim sa aj schudnut,mam este 10kg navyse,to ze zle spime mi nepomaha.po porode som mala vaznu poporodnu depresiu,museli mi zastavit laktaciu a doteraz beriem lieky na spanie.to ako maly spi mi nepridava,ked nespim rano o tej 5-6tej hodine som hotova aj ked idem spat o 22hod.vtedy rano mam najtvrdsi spanok.maly spi cez den uz len raz okolo obeda.ma 7zubov,tlaci sa mu dole stolicka.ako polrocny zacal spavat sam,robila som metodu podla knizky o spanku.aby sa naucil zaspavat sam.sam zaspava,aj vecer aj cez den,len ho ulozim do postielky,odidem a on zaspi sam.to je super,ale nevladzem uz tie noci,preco sa tolko budi,dlho nevie zaspat,rano skoro hore,dokedy to takto bude?uz rok vstavame rano o 5-6tej,plus co sa budi vela v noci,ine deti uz prespia noc,alebo spia uz vo svojej izbe,lenze my mame 2izbovy byt takze sam izbu nema.ako ho oducit spat bez papania a aby sa tolko nebudil?uz som skusala aj vecer ho dat neskor,ale vacsinou sa rano zobudil este skor.rano ked sa pred 6tou zobudi a chce sa hrat a brble vselico mam chut ho odlozit do obyvacky,dat si stuple do usi a spat dalej co uz nevladzem.ale samozrejme ze mu to neurobim.ja neviem spat cez den aj ked som ko.nikdy som to nevedela,ja cez den nezaspim,muza v noci maly nezobudi,ma tvrdy spanok a vstavam k nemu stale ja.diki za rady

kmeli
11. feb 2013

ahoj Ewka, no asi ta velmi nepotesim, ja ma dve deti a ked som sa s prvou dcerkou stazovala doktorke ked mala asi tak jeden a pol roka, ze sa este stale budi 3-4 za noc, povedala mi, ze to bude tak az do 3 rokov, A veru budila sa az kym nezacala chodit do skolky a to mala 3 a pol.Od 7 mesiacov nejedavala v noci a aj tak sa budila. Nuz a Syn mal minuly mesiac dva roky a je este podstatne horsi, stale pyta mliecko, budi sa minimalne 4 krat niekedy aj kazu hodinu a nemyslim, ze to tak skoro prejde. Skusala som upokojujuce cajiky, homeopatika, nic nepomaha. Na druhej strasne, co sa nam aj pri dcere potvrdilo, nespave deti vykazuju vysoku inteligenciu, mam to u nej potvrdene,ma odporucenie do triedy pre nadane deti 🙂 Ale je pravda ze po 6 rokoch kazdodenneho vstavania mam uz toho akurat tak dost.

maruska123
11. feb 2013

Presne tak, nedá sa stým nič robiť, moja dcéra začala lepšie spať až v 2 a pol roku, teraz má tri ale aj tak ráno vstáva pred šiestou aj cez víkend aj ked ide večer neskôr spať, je to úplne normálne, tiež sa budievala často, a to som už od jej 11. mesiacov chodila do práce a dcéra do jaslí, takže nehrozilo aby som si pospala a oddýchla cez deň, ak je žena na materskej nech si pospí cez deň, je potrebné len vydržať, dcéra je tiež na svoj vek psychicky vyspelejšia ako ostatné deti

zakinka3
11. feb 2013

Ahoj Ewka, tak ja mam ten isty problem,ba by som povedala, ze pises o mne. 🙂Mala ma 14 mesiacov a stale nic. Vek pribuda a s nim aj vacsie mnozstvo budeni v noci a skore ranne budenie. Stavame medzi 5-6h. Doktorka mi kazala dat malu spat len raz za den. Tak sme postupne z dvoch dennych spani, presli na jedno a nic. Upravilo sa iba to, ze vecer odpadne uz o 18h. Suvisle spi do 23.30h a potom zacina budenie. Tiez uz nevladzem, kazdy mi vravi lahni si, ked mala spi. Ale ja tiez neviem spat cez den, a ked uz aj zaspim, mala sa prave zobudi a ja som taka rozbita, ze moje telo mi odmieta poslusnost. Tak som radsej hore, nejako to vydrzim a vecer o 21h odpadnem. Chapem ta a viem, co prezivas. Tiez by som potrebovala poradit. Ja som skusila aj oddelene spat, spat s malou v jednej posteli, mat malinku v postielke, manzel spal s malou. Krmime stale 1x, pretoze sa stale dozaduje. Radili mi daj viac papat cez den, dala som a mala aj tak pytala mliecko. Neviem odstranit ani krmenie a ani nocne budenie. Este ma doktorka upozornovala, ze to moze trvat aj do 2 rokov, pokial sa neprerezu zubky. Nam totiz idu rychlo, mame uz 8 zubkov a zasa sa nejake tlacia. Ale teploty, hnacky, sopliky nas neobisli ani pri jednom. ☹ Ale potesilo ma, ze to nie je len moj pripad, bo som sa zacala kvoli tomu depkovat a to ma nicilo este aj psychicky.

gabinecka_
14. feb 2013

Ahojte, aj my máme tento problém, malá má rok, zaspáva krásne sama vo svojej postieľke cez deň aj večer, v noci nepapá a predsa je hore niekedy aj každú hodinu. Nedojčím odkedy som otehotnela - to mala malá 9,5 mesiaca.
Do pol roka sme problém so spaním nemali. Spala takmer celú noc.
Ja si myslím, že je to zúbkami. Lebo keď je najhoršie ako aj napr. túto noc - hore s plačom bola každých 15. min, a dám je nurofen, tak prespí aj 4 hod. vkuse.
Tiež ráno vstáva medzi 5-6 hod. To mi ale príde normálne. Mne dosť pomáha to, že manžel ráno vstane, dá jej mlieko a je s ňou a ja si môžem ešte zdriemnuť. Hlavne teda v teraz ako som otehotnela - prvý trimester mi to nočné vstávanie dalo zabrať, ale teraz je to už pohoda - človek si zvykne aj na šibenicu. U bratovej malej toto nočné budenie prešlo hneď ako vyliezli zuby. Tak dúfam, že to bude do roka a pol.
Našej veľmi pomaly idú zuby. Teraz má 4 hore a 2 dole a ďalšie 2 dole sa tlačia. Máme na to homeopatilká, aj na spánok, ale neviem či to pomáha..

kmeli
18. feb 2013

@gabinecka_ nam nepomahaju homeopatika ani na Chamominla nazuby ani Stodal na pokojny spanok, mas nejake ine? aha este mame viburcol proti bolesti a na upokojenie, ale ani to nezabera

gabinecka_
18. feb 2013

@kmeli homeopatiká máme priamo namiešané od pani homeopatky.

ewka0012
autor
18. feb 2013

caute baby,nemohla som najst tuto moju temu,pridala som ju do 1-rocne deti a oni ju supli sem do spanku,nejako som tu nevyznam odkedy je to po novom.no teda ste ma nepotesili,myslela som ze da niekto dobru radu. 😖 u nas je to stale zle,v noci sa vela budi,dnes to bolo tusim 3x,ale koniec min.tyzdna bola katastrofa,do polnoci bol aj 4x hore vzdy so strasnym placom,potom rano pred piatou sa zobudil a uz nezaspal,len sa valal a mrncal v postielke,striedali sme sa s muzom a chodil k nemu,az kym nesiel do prace,bola som hotova,spala som s nim 2hodiny cez obed,v piatok v noci to iste,zobudil sa prred polnocou a nevedel uz zaspat len plakal,muz sa uz nastval roztiahol v obyvacke gauc a isiel si tam lahnut s nim.tam ho nejako utisil a zaspali,ja som mala aspin jednu noc krasny neprerusovany spanok,muz si potom pospal doobeda ked ja som bola s maly a v nedelu rano som si zasa pospala dlhsie ja,inak to nejde,musime sa takto striedat.tiez mu aj zuby natieram gelom,sem tam dam nurofen,kupila som aj sirup sedilia ale teda nevidela som zlepsenie a nechcem do neho pchat stale nejake sirupy.dufam len ze to coskoro skonci,maly je taky zly aky este nebol,stale place,pri vsetkom,obliekani,vyzliekani,jedeni,v kociku,v autosedacke,niekedy sa s nim neda vydrzat,takyto este nebol,niekedy by som mu dala najradsej na rit.zuby neviem ci mu idu,ma rok a 7zubov.viacere ma naliate ale uz dlho a nic sa nedeje

matozazzo
18. feb 2013

@ewka0012 Ahoj Ewka, v prvom rade, vrat sa k dvojfazovemu spaniu, ak to nepomoze, skus davat spat skor, cim neskor ide dietatko spat, tym skor vstane... Overene na vlastnych + z jasli, skolky... NIe je pravda, ze ked spi viac cez den, spi menej v noci. Dietatko ma byt kludne, vyspate, nie mrzute, unavene, potom zle spi a ked ide k tomu stolicka, ani sa necudujem. Kazdopadne zapoj aj manzela, ked uz nemozem, jednoducho si vezmem veci a spim vedla a on je s malou celu noc, aby som sa aspon raz za cas vyspala.. A dalsia vec, nie je hladny? Nasa ma teraz take obdobie, ze vecer sa poriadne napapa, vypije 250ml mlieka (polotucne) a okolo 2 rano sa budi a vypije 50g krupice + 250ml vody a spi do pol 7-7. Stale sme jej pripravovali krupicu (riedku, aby ju vypila) v noci, ale posledne tak jacala, ze sa prebrala a 2hod sme nespali, tak jej robime krupicu s horucou vodou okolo pol 11 a ked sa v noci zobudi a pomrncuje, supneme flasu, vycmochta ju a spi dalej... Proste je hladna, ked dame len vodu, o 2 hod je hore a to iste.. Musi byt krupica 🙂 Inak chodi spat okolo 19 hod a spi 2x denne po hodke - hodke a pol. Ak vynecham 1 spanie, katastrofa, sice vydrzi do 12, ale potom je problem uspat, spi hodku, vecer nervozna, takze sme na dvojfazovom spani, a to ma skoro 17m.

matozazzo
18. feb 2013

@zakinka3 Tu doktorku by som niekam poslala, tym 1 spanim sa to len zhorsilo, ako pisem v prispevku pred tebou ,vrat sa k dvojfazovemu spaniu, neberme detickam to, co potrebuju, niekedy nemusia 2x denne spat, staci, ze si polezia, podriemkaju, my si zatial oddychneme a fungujeme dalej...

zuzkat1
18. feb 2013

@ewka0012 o 5tej ci 6tej je pre deti uz rano. Moja mala ma 3 roky a do roka a pol vstavala o 5tej. Doteraz sa budi v noci a teraz odkedy je v skolke zas vstava pred 6tou.

bouny
18. feb 2013

@ewka0012 prozivame to stejne, uuplne ti rozumim! zkusim tu napsat, jak to resim... takze: skoro do roka buzeni v noci kazde 2 hodiny piti mlika vody..a rano vstavani dokonce i o 4te! pak sem ho musela na tvrdo oducit nocne piti mlika a dat do obyvacky. jinak bych uz asi nebyla mezi zivymi. pomohlo, spala sem aspon do te 4te. o12te k nemu vstaval manzel (bez piti. v roce nam ale zacly rust zuby. to je dost pozde, ale zato nam za pul roku narostlo asi13 zubu, takze si to dokazes predstavit. i tak sem mu ale v noci nedala pit,jen sem utesovala, mleko az ve 4rano. O vanocich byl nemocny, katastrofa, ja otehotnela, vse se vratilo nazpet, ztratil vsechny navyky:( Ted ma 19mesicu, zoubky se stale tlaci, ale zase sem ho dala spat o dva pokoje dal a v noci nedavame zadne piti ani vodu, opet to pomohlo, spim do 4te. kdyz v noci mrnci,hned k nemu nejdu, neberu hned na ruky, nekdy zaspi sam..(to ho treba ucit a vydrzet. Nejnoveji kdyz mu dam o 4te plnotucne mleko (predtim dostaval sojovy nutrilon, tak spi do pul6te, uvidime jak dlouho. takze je to asi naturelem ditete a zubama urcite. nevim, ci ti v noci pije a na co je zvykly, no nam pomohlo to odbourat uplne. tak drzim palce

bouny
18. feb 2013

@matozazzo no nam chodit pozdeji vecer spat vubec nepomohlo, budil se stejne a nevyspaty uplakany. spisme od 1 roku 1x denne a nic s tim neudelam, jak moc chci...

paris3
18. feb 2013

@ewka0012 my sme mavali rovnake problemy... uplne ta chapem, ze si z toho znicena 😒
mala ma uz rok a pol a je to o kusok lepsie. su aj take noci, ze sa zobudi raz, niekedy pomrnkava, poplakava, sto krat ma vola.... u nas je to vacsinou zubami, ktore jej stale lezu, alebo aj bruskom, ked ju nafukne, tak zvykne plackat...
zvyknem jej pomasirovat brusko a niekedy to pomoze a hned zaspi....
a este k tomu spanku, tak ako ti to tu uz baby pisali.... maly potrebuje viac spat... nie je to pravda, ze ked sa cez den unavi a pojde neskor spat, tak bude lepsie spat, ci pospi dlhsie rano... presne naopak! mam to tiez vyskusane na nasej malej nespavej princezne 😀
ja by som sa uz na tvojom mieste k dvom spankom cez den nevracala, ale skus maleho dat spat skor... nasa ma rok a pol a chodi spat medzi 19-20 hodinou. spi mi tiez tak do siestej rano. ale ked som ju davala neskor spat (co som tiez skusala), tak vstala rovnako o siestej, ale bola mrzuta a nevyspata... takze cely den peklo... cez den moja spi v priemere tak hodinku a pol, dve...
skus ist aj ty vecer spat skoro, prip. si lahni s malym poobede, aby si to dospala... zatial treba nejako vydrzat, kym nebude lepsie...

matozazzo
18. feb 2013

@bouny Ale presne to pisem, cim neskor dieta ide vecer spat, tym je mrzutejsie a rano sa skor budi...
Najlepsie, co mozme urobit je prisposobit rezim dietatku... Vidim, ze zacina byt unavene, mrzute, nechce sa hrat,... sup do postielky. Kym sme si my nasli nas rezim, zo zaciatku to bolo take vselijake, ale postupne sa to ustalilo, napr. viem, ze zhruba po 2 hod (okolo roku) sli spat, t.j. ak vstavali o pol 7, o pol 9 1. spanie, zhruba do 10, potom okolo 12, pol 1 dalsie spanie a vecer o pol 7 v postielke. V noci 1 kojenie, neskor mlieko alebo krupica a vydrzia spat do pol 7, 7. Bolo obdobie, ked vstavali aj o 5, ale vzdy to malo pricinu, ktoru ked sme odstranili, alebo napr. ked sa prerezali zubky, vratili sa spat k svojmu rezimu. Aj teraz mi obcas bojkotuje dcerka, ze rano neide spat, ale ked ju nedam, nevydrzi, okolo 11 je mrzuta, ma problem zaspat, poobede ani nehovorim, a mna ide vystrelit z koze... :( Je pravda, ze nesmiem presvihnut jej cas, napr. ak ju davam stale medzi 8.15-8.30 a v iny den ju dam az o 9, je velka pravdepodobnost, ze som jej cas presvihla a uz nechce spat :( Ma v sebe akoby budik, na ktory je nastavena.. Aj pri zmene casu sa tak tyzden-dva prisposobujeme novemu rezimu 🙂

xlucia
18. feb 2013

@ewka0012 tvoj maly je taky preto, lebo je zufalo nevyspany. zaved ritualy, a zacni ho ukladat skor spat. kazdy den o desat 15 minut. po par dnoch sa ti to upravi
jedak je dobry?

fleuerette
18. feb 2013

@ewka0012 prave riesime podobny proble. Maly ma 21 mesiacov, od 12 mesiacov spal celu noc, pockala som asi 3 tyzdne a potom som ho premiestnila do jeho izby, mozem povedat ze to velmi pomohlo hlavne nasmu vstahu, mam viac rockov, neregenerujem sa dostatocne rychlo, vazne problemy s chrbticou a pod. Od toho dna som si konec MD zacala uzivat.
Po pol roku mu zacali ist ocaky a bolo dospane, 2 aj 3 krat noci hore, dokonca este aj mliecko zacal pit. Po 4 mesiacoch som sa dostala do priserneho stavu, kedze mam nejaky problem zo spankom, ked uz som vstala k malemu, viac som nevedela zaspat 😖. Takze som spala tak 4 hodin max, lebo isiel spat o 21 ja tiez, a prve zobudenie bolo okolo 1-nej.

Dnesnu noc sme konecne po dllllhej dobe prespali celu 😵 😵 strasne som sa z toho tesila. Pomohla mi knizka Kazde dieta vie spat dobre. U nas stacilo nastavit spankovy rezim. Dopredu chcem upozornit tie co sa do mna pustia, ze necham podla knizky vyvrieskat dieta do odpadnutia, ze nie k tomuto nedoslo. Maly od narodenia zaspava sam, neuspavame, v postielke neplace, to len pre istotu.x-) .
On sa proste len v noci zacal budit, krical mamiiii, mamiiii mlecko, ked som prisla,a dala mu ho, mohla som odist bez toho aby plakal.
Zacala som s tou upravou spankoveho rezimu vo stvrtok, predchadzajucu noc bol hore raz a tuto to bolo uz bez zobudenia. Sama som zvedava ako to bude dalej, ale niet na to ked sa clovek vyspi 😵

zakinka3
18. feb 2013

@matozazzo dakujem za radu. Ja tiez pomalicky prichadzam, ze jedno spanie je este malo. Urcite deticky potrebuju vela spanku, aby si oddychli, pretoze su stale na nozickach a neustale nieco robia. Ta moja neobsedi. A niekedy mam pocit, ze ta aktivnost sa prenasa aj do noci. Dievcence kazda rada sa ceni a treba asi len vyskusat a sledovat, co najviac vyhovuje tej onej ratolesti. 🙂

gabinecka_
21. feb 2013

No dievčatá, že 4x za noc hore.. to by som bola vysmiata. Moja je hore momentálne aj 4x do pol noci a po pol noci každú hodinu.. nad ránom aj každú pol hodinu. Vstáva o 5:00. Rozmýšlam že ju dám spať vedľa do izby ale keď si predstavím, že by som mala každú hod. utekať do izby vedľa.. takto to je predsa pri posteli..

evinkag
21. feb 2013

ahoj. my mame 15mesiacov takisto sa v noci budi. pije mliecko o polnoci (vzdy presne ako svajciarske hodinky). niekedaj nadranom o 5. skusala som namiesto toho cajik ale nestaci mu. niekedy sa stane ze je vyspaty o 6 rano zacne buntosit ale ja sa robim ze spim a on si povravi v postielke a ked vidi ze nereagujem tak este zaspi. tak robim aj niekedy cez obed lebo spi len hodinu a to je malo tak obcas lahnem k nemu a akoze spim sice hodi po mne cumel akoze mam vstat ale snazum sa mat zavrete oci a on znovu zaspinka. treba toto asi vsetko pretrpiet a predstavit si ze raz to skonci. je to individualne u kazdeho inak ale skus byt pozitivna aj ked nekojis ale dieta to citi....vela stastia

gabinecka_
10. apr 2013

@kmeli no ja mám také namiešané od homeopatky, nám teda veľmi pomohli. Hlavne na kakanie. Inak už mesiac spí vo svojej izbe a musím povedať, že spí lepšie, aj keď sa ešte budí.

kmeli
10. apr 2013

@gabinecka_ aha tak to budem asi musiet nejaku vzhladat. U nas sa nic neymenilo, minimalne tri krat za noc pyta mliecko a budis sa skoro kazde dve hodiny. Dnes sme mu dali velku postel ako motivaciu, uvidime ci to pomoze. pri starsej dcere to zabralo,aleskor si myslim, ze uz nebude na nas kricat ale rovno pride za nami

wera.g
10. apr 2013

neporadím, náš drobec má rok a pol a ak mám zrátať noci, ktoré prespal celé... stačila by mi jedna ruka.. budí sa 2-3x, okolo 2hej v noci ešte chce papať, dnes dokonca pýtal v noci papať 2x, neviem ho to odnaučiť, lebo začne plakať a vrieskať kým mu mliečko nedám... takže asi tak 😉

emily_666
10. apr 2013

@ewka0012 nášmu sa spánok napravil až po 2,5 roku 🙂

gabinecka_
21. apr 2013

tak sme malú presunuli do vedľajšej izby. Spí tam už asi mesiac. Je to lepšie v tom, že ju nezobudí manžel chrápaním. Ale stále sa budí, musím však povedať, že menej - už to nie je každú hodinu. Niekedy prespí od siedmej aj do pol noci ale potom sa budí. Začala som ju tiež dávať spať iba raz za deň. Je to niekedy boj, ale myslím, že preto spáva v noci lepšie. Dokonca sa stalo asi 2x že prespala noc. 🙂