Maminy,pozdravujem vás a zároveň prosím o radu,nápady a skúsenosti. Nedávno sme sa presťahovali do nového bytu,dcérka mi prvé 3 noci spala úplne super,skoro celú noc.Ale po 3 dňoch sa jej spánok zhoršil.Do polnoci spí ako drevo /zaspáva okolo 20.30/,ale pravidelne okolo druhej sa mi budí,pýta čaj,alebo kakao,mrví sa, mrnčí,rozhadzuje nohami,rukami.odkopáva sa,prose ten spánok je sekaný až do rána. V izbe máme otvorené okno,nakoľko nemá rada teplo,takže vzduch je super,v postieľke spať odmieta,ešte dojčím.Ale dnes napr.cez deň vôbec nechcela cicať,odmietala!!! Neviem,čo sa deje.Čo mi radíte?Už som zúfalá,ani sa mi nechce ísť spať,keď si predstavím,aká bude noc.
@zuzkaremiaska - no ja by som z fleku povedala, ze jej idu zuby... aj kvoli tomu, ze nechce prso...nasmu idu posledne 4 naraz - teda jeden uz je slava prerezany trocha - a mame to vesele.. papa minimalne, horsie spi.
@zuzkaremiaska mne to pripomina mojich..a..na vine bola tazka vecera a vela mlieka na zaspatie..prozte bolelo ich brucho..dalej ci vela nespi cez den.skontroluj si kolko ma spat v tvojom veku..ja musim cey den budit do cca 3 hodin cez den a vtedy dobre spai aj v noci..toho je viac..
@zuzkaremiaska moze to byt aj reakcia na prestahovanie..daj jej cas, skus s nou spinkat, tulkat sa
pre nu to bola velka zmena..prve dni si myslela, ze sa domov vrati a teraz zistila ze je to natrvalo, chyba jej mozno stary domov..ma na to ptravo, ona to este nevie rozumom spracovat tak ako dospelaci
davaj jej co najviac najavo ze ste stal pri nej a pre nu
ale mozu ist zubky
ty menzes nemas dostat? tehu?
@zuzkaremiaska my sme sa stahovali ked mal rok a pol, nebol vôbec ziadny problém, dokonca zaspával sám do 5 min, trvalo to takto polroka čo sme prechode byvali, potom dalsie stahovanie uz do novostavby, rovno do vlastnej izby, na velku postel, nebol ziadny problém, ale stále pil v noci mlieko - kazdé 2 hod. povedala som si dost, nedala, poplakali sme si , a od vtedy prespal celu noc - 12 hod, potom nastal zlom, čakáme 2 dieta, krok spat, zase pytal flasu naspat, budil sa , zaspával vylučne len so mnou, čo trvalo aj vyse hodiny, cez obed spal mozno 45min. po čase sa to zase upravilo.
takze u vas môzu byt tiez rôzne príčiny, ako písu uz baby, mozno idu zubky, mozno si musí zvyknut na nové prostredie, mozno jej je teplo, x faktorov, mne pomohlo len to ze som zatala zuby a musela to vydrzat. napr tuto noc spal ako drevo - bol hore asi 4x na mlieko - nedostal, nemal ani oko otvorené, to len zo sna chcel flasu, len som pohladkala zakryla, odisla, drzím palce
No u nás sa posledné dni tiez zhorsilo spanie, zaspavanie (syn má 22mes)...aj denne aj nočné. Ale syn začal intenzívne opakovať slova a rozprávať tak sa upokojujem, že toto je len ďalšie obdobie v zivote deti, ktore prejde a utrasie sa do normálu 🙂 v noci mu pri precitnuti hned dávam prsnik takze sa nepreberie úplne a spíme ďalej.
a moj dojceny krpec tiez uz nechce tak často mliecko cez den - ponúkam ale odmietne 😀 spolieham sa, že vie čo robi 🙂
@zuzkaremiaska