Zlé sny 6 ročného synčeka

kaara1980
3. dec 2012

Ahojte,môj syn (6 rokov),mal za posledné 2 mesiace 4x nočné mory.Naposledy túto noc.Zobudila som sa na to,ako začal strašne plakať.Vzala som ho na ruky,sadla si s ním,držala som ho v náručí a on sa nešiel prebrať.Keď sa ukľudnil,prihovorila som sa mu,on pozeral za mňa a znovu začal plakať,roztiahol ruky,ústa otvoril úplne dokorán a cez plač kričal ,počkaj,počkaj,.Trvalo to cca 10 kým precitol,ale nepamätal si čo sa mu snívalo.Pred pár dňami prišiel s plačom ku mne do postele,že mal zlý sen a plakal.Týždeň na to tiež.Pred mesiacom mal taký des,ako túto noc,len kričal,plakal a nešiel sa prebrať.Nezdá sa mi to normálne,aj keď aj ja ako dieťa som mávala jeden desivý sen,ktorého som sa strašne bála (Videla som nitku,ako sa hompáľa v priestore a ak spomaľovala,mne začalo búšiť srdce a strašne som sa bála).Ako sa správať k dieťaťu v takom stave?Máte niekto s tým skúsenosť?Ď

elika74
30. jan 2015

@kaara1980 presli uz 3 roky od zalozenia temy, ale tiez ma to zaujima, co sa da spravit proti zlym snom a strachu. Moj sa zobudi v noci tiez, trasie sa, place, trapia ho zle sny. Ako pomoct? Prejde to same?

kaara1980
autor
2. feb 2015

@elika74 Ahoj,v podstate to prešlo.Občas sa ešte stane,že má zlé mory,ale veľmi zriedka.

elika74
2. feb 2015

@kaara1980 to je fajn. A bolo nieco, co k tomu pomohlo, alebo len čas?

kaara1980
autor
3. feb 2015

@elika74 v podstate len čas.Ale keďže som ho pri tých morách nikdy nemohla zobudiť,skúšala som kadečo.Nakoniec som to vždy robila tak,že som s ním šla do záchodu,aby sa vycikal,popri tom sa ako tak prebral a už potom bolo ok.Popravde,nad posteľou má mandalu a lapač snov 😀 .Možno len placeboefekt,možno to ozaj kúsok pomohlo.