Ahojte baby
Chcela by som sa spýtať . Dnes sme dali dcéra nastreliť náušnice keďže mala pred týždňom 6 mesiacov . Zvládla úplne super, ani neplakala . Len ich nemám nastrelene presne . Na ľavom ušku ju ma vyššie ako na pravom a celkom mi to vadí .Chcem to nechať zahojiť . Ak ste mali rovnaký problem dali ste to potom opraviť alebo ste to nechali tak a počkali ako bude vyzerať keď bude rast ?
Asi by som to nechala tak, prestrelovala jej to doktorka? Ono tá usnica sa časom meni, rastie, nejak sa to vykoriguje možno aj same. Netrápila by som tým dieťa znova.
@tramtada31 dávali sme jej to robiť v zlatníctve , všetko vyčistili a až tak nastrelili
Ja mám krivo dierky a nikdy si to nikto nevšimol. Ja som si to všimla až keď som mala cca 20 rokov a to ich mám krivo dosť... Kašli na to
@liilia no lepsie volit vzdy ORL lekara, ten pozna anotomiu ucha, kade idu nervy a nezasiahne vám to, čo nemá a nie je to ani drahe, na sk cca 25 eur aj s termínom aj s dočasnými nausnickami. Nechaj to naozaj tak, v 6 rokoch bude mat úplne iné usnice, potom viete dokorigovat, ak by to bolo zle. Ale napr u nás tiež sú tie nausnice vyššie, lebo tá usnica rástla smerom dole. Už by som nabuduce nechala nausnice na neskor
@minenkak nie, my to mame tiez a u doktorky, proste sa jej tam zle dostavalo s tou pistolou a samozrejme, dieta je pohyblive. To sa posunie raz dva.
@liilia my sme to nechali tak a uz to az tak nie je vidno, ma 1,5 roka. Ja to mam podstatne horsie a prepichovali mi to v roku 83 po starom este v porodnici.
neviem neviem ake dierka po náušníci uz nezarastie ostane dierka nevymyslaj
@dominikamacakova mne to vadi teraz, ked som dostala nove zlate nausnice a jednu dierku mam vysoko, ze to tam neviem narvat.
Tiež mala malá nepresne nastrelené. Pri tých nastrelovacích náušničkách to bolo fakt že dosť vidieť. Ako sme časom zmenili za zlaté, podrástlo uško, vôbec to nevidno.
@liilia Riešili sme to v marci u ročnej dcérky... U doktorky to vyzeralo ok, ale keďže pri druhom uchu už bola uplakaná a mykala sa, doma som si to poriadne pozrela, pomerala a bolo to rozdielne. Tiež som si prečítala kadečo, že nechať mesiac zarásť a podobne... Ešte v ten deň som jej volala, na druhý deň sme prišli, prestrelila, zahojilo sa za pár dní a má to krásne a hlavne úplne súmerné 🙏
@positano my sme si to tam tiež nevšimli , aj keď bola kludna pri nastrelení náušníc , problem bol jej nakresliť bodku , bola ako húsenica a len sa škerila , keď sme boli pri aute tak som si všimla že jedna je pekne na mieste kde mám aj ja náušnice no a ta druha nejako uteká do strany
@kacena4 ja sama mám na jednej strane tri náušnice . Prvýkrát som si dala prepichnut ihlou v štúdiu lenže dierka na jednej strane mi stále hnisala a bolela . Tak som náušnice dala preč . O mesiac nato som si dala prestreliť a bolo to bez problémov . Ani nie je vidno tu prvú dierku . Pred dvomi rokmi som si dala na obe strany prestreliť dierky lebo som chcela mať ďalšie , nemala som s tým žiaden problem , lenže som ich musela vybrať pretože som išla na operáciu a potom soľ už ich nemohla dať späť , dierky nie je vidno .aj keď neviem ako pozriem nedajú sa poriadne nájsť
@nevenka tak to je v poriadku, si dospelá a dala si si to opraviť. Iné je prepichovať uši bábätku, ale už každý ako uzná za vhodné... Ja som nemala na odvahu dávať prepichovať svojím deťom
@liilia mojej dcére hneď v pôrodnici prepichli uška a jedna dierka bola vyššie. Ako rástla tak sa jej to usko už do náušnice nezmestilo (taká typická detská nausnica), tak sme dali napichovacky. Keď bola staršia tak sme jej ich vybrali a tuším v 13tich sme jej dali to jedno ucho opäť prestreliť. Pôvodnú nevidno. Takže by som počkala ,lebo uši rastu a neskôr by som dala prepichnut opäť 🙃
@liilia