Ahojte maminy. Mám 18mesačného syna a už vyše mesiaca bojujeme so svrbením tela. Počas toho sa mu na krku spravil fláčik pripomínajuc lišaj - suchý fľak raz bledši a raz červený. + Pred troma týždňami mal na tváričke a pliecku pluzgier (ako keby spadol do žihľavy) sprevádzaný teplotou 38+ (na pohotovosti nám povedali že je to žihľavka spôsobená jedlom a s teplotou to nič nemá a odbili nás tým, že mu mám dať fenistil kvapky)... Tento týždeň sa mu to zopakovalo znovu, na chrbatiku a ritke, boli sme u doktora na ten flacik nam dal mastičku imazol a že ten flacik je huboviteho pôvodu a znovu dat fenistil a brať ho 3x denne... Nechapem co je to za zdravotníctvo, ale žijeme v 21 storočí tak sa nečudujem... Mrzí ma že sa môj synček trápi so svrbením tela a stále mu to neprechádza, začne sa škrabať a navrelo mu tam tiež niečo podobne zihlavke.. uz sme skontrolovali bielizeň.. umývam ho len vodou.. začala som prať bez aviváže a pracieho prášku dávam minimum je to hrozné mám o neho strach trápim sa nariekam .. ja viem že mi tu odborne nikto nepomôže, ale aspoň približne, ci má niekto s niečím podobným skúsenosti.. ďakujem.
@natuska87 dnes je také zdravotníctvo typu asi je to toto tamto hento.. nerobili mu žiadne odbery krvi, ani nas na alergologiu neposlali, lebo nejaký krém vyrieši tento problém.. 🙈 už som aj mužovi povedala, že budem chodiť s ním doktorke do kým mu nespravia kompletné vyšetrenia, aby som vedela na čom sme.. mňa skôr desí tá žihľavka sprevádzaná horúčkami, ktorá mama chce pre svoje dieťa zle :( žiadna bojujem aby sa netrápil ale byť stále na fenistile a mastičkách je o čom? Čítala som po interné už toľko toho, zihlavka sa môže prejaviť aj horšie nie len takto :/ asi čakajú keď skončíme v nemocnici, ale osm tehotná tak ja nebudem môcť byť tá, ktorá tam s ním pobudne :(
@klaudia_kaja Súhlasím s Vami...Dnes behať po lekároch je adrenalín.Ja som si vydupala u obvodáka všetky odbery, nakoľko som mala tiež horúčky...Potvrdili ten zápal...nechápem ale, prečo pri malých deťoch neurobia všetko, nechápem.../ česť výnimkám/.A ešte, ked vyslovíte "vlastnú diagnózu", urazia sa! pritom verím, že matka je najlepší indikátor...Ona ho pozná az do špiku...lekár by mal matky počúvať a rešpektovať...Držím Vám palce, nech to čo najskôr pominie!
Ďakujem , modlíme sa za to
@klaudia_kaja Mala mala alergiu na praci prášok, vychádzala sa až po 3 mesiacoch ešte som sa tešila že z noveho prášku nič nemá, tiež som sa zlakla čo to je...lekarka jej dala locoid lipocrem, Pytiol a Fenistil kvapky a do týždňa to zmizlo. A na chvíľu som namiesto avivaže používala ocot, kvôli dezinfekcii a znovu som jej začala vsetko žehliť.
Môj muž mal žihľavku pol roka (horúčku nemal). Prehadzovala si ho kožná a alergologička a na nič neprišli. Ja som vygooglila, že by to mohla byť aj celiakia a bolo to tak. To ti ale zistia len na gastre a tam ho zase nechcela poslať jeho obvodná doktorka. Ale nakoniec sa tam dostal a po nasadení diety žihľavka vymizla. Naliehaj na detskú nech zoberie krv a nech urobí aj test na lepok. Detská doktorka vie urobiť základný test na lepok, podrobnejšie až na gastre.
A boli ste len u pediatra alebo aj na kožnom? Moja staršia dcéra mala už asi od 1. mesiaca presušenu pokožku, riešila som to len u pediatra, neskôr sa jej začali robiť suché fľaky tak pediater mi dal nejaký olejčeky to vody aby som ju v tom vykupala, nepomohlo a uškodilo tak sa zľakol a poslal nás na kožné, samozrejme z toho olejčeka vznikli plesne. To mala tri mesiace, zistili sme, že je exematička a od vtedy keď sa niečo vyskytne tak smer kožné. Inak v 4 rokoch jej zistili celiakiou čo môžete mať súvis, ale nemusí.
@klaudia_kaja ja som mala žihlavku komplet lišaje po celom tele, opuchlo mi hrdlo a nemohla som dýchať a skoncila som na koznom v nemocnici. Nasadili mi 5 liekov denne. Ako tehotna som ich vysadila a uz sa mi to nevratilo.
@klaudia_kaja treba sa vypýtať na kožné
U nás ten istý postup najprv zihlavka, potom jeden suchý fliacik na licku bez teploty začalo to v 3 mes obvodná len parafín do vody a fenistil a po mesiaci trápenia čo mala mala vyskrabane miestami až fo živého sme boli na dermatológii a tam jej potvrdili ťažký atopicky ekzém a trápime sa do dnes 2,5r nikdy som jej však nedala kortikoid a pod čo nám kozna stále tlačila vyskúšali sme mnoho a mame overené ,,veci,,
@naloxon na kožné netreba lístok. Mňa zdzubali na kožnom s dcérou že keď pedina nerozmýšľala mala som prísť, že ku kožným lístok netreba.
@lucia147852 netreba ale je fajn doniesť zdravotnú kartu a ,,zvedavá,,pediatrička bude chcieť vedieť na čo ju potrebujete
@naloxon aviváž nepoužívam a s octom som začala prať, ešte skúsim znovu zmeniť prach na pranie :/ locoid lipocrem to je ten hormonalny na predpis ? Žehlim stále všetko
@rejaa to vážne? No máme v rodine celiakiu, ale dozvedelo sa to až v strednom veku fuuu no určite budem na lekára naliehať, lebo sa zbytočne trápime a celý čas nemôžme byť na fenistile, len preto že ma svrbenie a nemôže kôli tomu dobré spávať...
@veronikasa no to je hrozné.. akurát aj pani nad vami pisala, že to môže byť celiakia, som si všimla na ňom aj zmenu stolice a bolesti v brušku, joj :(
nebudem Vás strašiť...Mňa svrbelo celé telo, nepomáhali mastičky, lieky...Neskôr mi zistili zápal ľadv.panvičiek, dali ATB, problém zmizol...Ale u Vás to môže byť niečo úplne iné...