Žihlavka u 18 mesačného. Už neviem, čo mám robiť.

klaudia_kaja
26. júl 2019

Ahojte maminy. Mám 18mesačného syna a už vyše mesiaca bojujeme so svrbením tela. Počas toho sa mu na krku spravil fláčik pripomínajuc lišaj - suchý fľak raz bledši a raz červený. + Pred troma týždňami mal na tváričke a pliecku pluzgier (ako keby spadol do žihľavy) sprevádzaný teplotou 38+ (na pohotovosti nám povedali že je to žihľavka spôsobená jedlom a s teplotou to nič nemá a odbili nás tým, že mu mám dať fenistil kvapky)... Tento týždeň sa mu to zopakovalo znovu, na chrbatiku a ritke, boli sme u doktora na ten flacik nam dal mastičku imazol a že ten flacik je huboviteho pôvodu a znovu dat fenistil a brať ho 3x denne... Nechapem co je to za zdravotníctvo, ale žijeme v 21 storočí tak sa nečudujem... Mrzí ma že sa môj synček trápi so svrbením tela a stále mu to neprechádza, začne sa škrabať a navrelo mu tam tiež niečo podobne zihlavke.. uz sme skontrolovali bielizeň.. umývam ho len vodou.. začala som prať bez aviváže a pracieho prášku dávam minimum je to hrozné mám o neho strach trápim sa nariekam .. ja viem že mi tu odborne nikto nepomôže, ale aspoň približne, ci má niekto s niečím podobným skúsenosti.. ďakujem.

natuska87
26. júl 2019

nebudem Vás strašiť...Mňa svrbelo celé telo, nepomáhali mastičky, lieky...Neskôr mi zistili zápal ľadv.panvičiek, dali ATB, problém zmizol...Ale u Vás to môže byť niečo úplne iné...

klaudia_kaja
autor
26. júl 2019

@natuska87 dnes je také zdravotníctvo typu asi je to toto tamto hento.. nerobili mu žiadne odbery krvi, ani nas na alergologiu neposlali, lebo nejaký krém vyrieši tento problém.. 🙈 už som aj mužovi povedala, že budem chodiť s ním doktorke do kým mu nespravia kompletné vyšetrenia, aby som vedela na čom sme.. mňa skôr desí tá žihľavka sprevádzaná horúčkami, ktorá mama chce pre svoje dieťa zle :( žiadna bojujem aby sa netrápil ale byť stále na fenistile a mastičkách je o čom? Čítala som po interné už toľko toho, zihlavka sa môže prejaviť aj horšie nie len takto :/ asi čakajú keď skončíme v nemocnici, ale osm tehotná tak ja nebudem môcť byť tá, ktorá tam s ním pobudne :(

natuska87
26. júl 2019

@klaudia_kaja Súhlasím s Vami...Dnes behať po lekároch je adrenalín.Ja som si vydupala u obvodáka všetky odbery, nakoľko som mala tiež horúčky...Potvrdili ten zápal...nechápem ale, prečo pri malých deťoch neurobia všetko, nechápem.../ česť výnimkám/.A ešte, ked vyslovíte "vlastnú diagnózu", urazia sa! pritom verím, že matka je najlepší indikátor...Ona ho pozná az do špiku...lekár by mal matky počúvať a rešpektovať...Držím Vám palce, nech to čo najskôr pominie!

klaudia_kaja
autor
26. júl 2019

Ďakujem , modlíme sa za to

naloxon
26. júl 2019

@klaudia_kaja Mala mala alergiu na praci prášok, vychádzala sa až po 3 mesiacoch ešte som sa tešila že z noveho prášku nič nemá, tiež som sa zlakla čo to je...lekarka jej dala locoid lipocrem, Pytiol a Fenistil kvapky a do týždňa to zmizlo. A na chvíľu som namiesto avivaže používala ocot, kvôli dezinfekcii a znovu som jej začala vsetko žehliť.

majafemo
26. júl 2019

@naloxon Skúsila by som Betadine roztok(nám pomohol aj pri kiahniach),vysúša.Alebo možno aj Sudocrem na zvlhčenie,je dobrá aj modrá Indulona 🙂 Podľa toho či je treba vysušiť alebo zvlhčiť 🙂

naloxon
26. júl 2019

@majafemo Ja neviem Betadine by som nedávala bála by som sa alergie na jód...moc by som neexperimentovala a povedala by som pediatrovi nech mi da listok na kožné. Sa čudujem že tomu malému ani moč nevyšetrili.

rejaa
26. júl 2019

Môj muž mal žihľavku pol roka (horúčku nemal). Prehadzovala si ho kožná a alergologička a na nič neprišli. Ja som vygooglila, že by to mohla byť aj celiakia a bolo to tak. To ti ale zistia len na gastre a tam ho zase nechcela poslať jeho obvodná doktorka. Ale nakoniec sa tam dostal a po nasadení diety žihľavka vymizla. Naliehaj na detskú nech zoberie krv a nech urobí aj test na lepok. Detská doktorka vie urobiť základný test na lepok, podrobnejšie až na gastre.

veronikasa
26. júl 2019

A boli ste len u pediatra alebo aj na kožnom? Moja staršia dcéra mala už asi od 1. mesiaca presušenu pokožku, riešila som to len u pediatra, neskôr sa jej začali robiť suché fľaky tak pediater mi dal nejaký olejčeky to vody aby som ju v tom vykupala, nepomohlo a uškodilo tak sa zľakol a poslal nás na kožné, samozrejme z toho olejčeka vznikli plesne. To mala tri mesiace, zistili sme, že je exematička a od vtedy keď sa niečo vyskytne tak smer kožné. Inak v 4 rokoch jej zistili celiakiou čo môžete mať súvis, ale nemusí.

ddenisa123
26. júl 2019

@klaudia_kaja ja som mala žihlavku komplet lišaje po celom tele, opuchlo mi hrdlo a nemohla som dýchať a skoncila som na koznom v nemocnici. Nasadili mi 5 liekov denne. Ako tehotna som ich vysadila a uz sa mi to nevratilo.

ydnew
26. júl 2019

@klaudia_kaja treba sa vypýtať na kožné
U nás ten istý postup najprv zihlavka, potom jeden suchý fliacik na licku bez teploty začalo to v 3 mes obvodná len parafín do vody a fenistil a po mesiaci trápenia čo mala mala vyskrabane miestami až fo živého sme boli na dermatológii a tam jej potvrdili ťažký atopicky ekzém a trápime sa do dnes 2,5r nikdy som jej však nedala kortikoid a pod čo nám kozna stále tlačila vyskúšali sme mnoho a mame overené ,,veci,,

lucia147852
26. júl 2019

@naloxon na kožné netreba lístok. Mňa zdzubali na kožnom s dcérou že keď pedina nerozmýšľala mala som prísť, že ku kožným lístok netreba.

ydnew
26. júl 2019

@lucia147852 netreba ale je fajn doniesť zdravotnú kartu a ,,zvedavá,,pediatrička bude chcieť vedieť na čo ju potrebujete

klaudia_kaja
autor
26. júl 2019

@naloxon aviváž nepoužívam a s octom som začala prať, ešte skúsim znovu zmeniť prach na pranie :/ locoid lipocrem to je ten hormonalny na predpis ? Žehlim stále všetko
@rejaa to vážne? No máme v rodine celiakiu, ale dozvedelo sa to až v strednom veku fuuu no určite budem na lekára naliehať, lebo sa zbytočne trápime a celý čas nemôžme byť na fenistile, len preto že ma svrbenie a nemôže kôli tomu dobré spávať...
@veronikasa no to je hrozné.. akurát aj pani nad vami pisala, že to môže byť celiakia, som si všimla na ňom aj zmenu stolice a bolesti v brušku, joj :(

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz