Zhoršený nočný spánok 4,5 mesačného dieťaťa

mirka969
19. jan 2020

Ahoj moj syn ma 4,5 mesiaca a posledne tyzdne sa mu velmi zhorsil nocny spanok. Zaspava o 20:00 a my ked medzi 22-23 prideme do izby zrejme ho vyrusime lebo hned sa zacne hmyrit a prehadzovat. Vtedy aj hodinu sedim pri postielke a tapkam ho po riti kym zase tvrdo nezaspi. Skusila som ho aj nechat tak nech sa hmyri pokym ma oci zatvorene ci neprestane ale prebral sa uplne. Mali ste aj vy tento problem ze ste vyrusili spanok dietat? Do vlastnej izby ho este nechcem dat pride mi to skoro.
A druha vec..medzi 2-3 sa zobudi na mlieko ale nie ze by zacal plakat..zacne vrieskat nepomoze ani zobrat ho na ruky ukludni sa az ked dostane flasu...je to len obdobie??? 🙈🙈🙈

evittam
19. jan 2020

@mirka969 Nie je to skoro na vlastnú izbu. Proste ho zobudite. K comu je to dobré?

ladyvi
19. jan 2020

Skus neist do izby a uvidis, ze aj tak sa prebudi 😂 treba vyckat, niektore zacnu spat celu noc v roku a pol, ine v 2 rokoch, ine uz ako 4 mesacne.

nikpa
19. jan 2020

@mirka969 určite je to len obdobie a bude ich ešte niekoľko ktoré sa vystriedaju. Môj malý keď sa v noci budil na mlieko tiež vrieskal ako pavian kým som mu nestrcila fľašu do úst

mirka969
autor
19. jan 2020

@evittam neviem stale rozmyslam ze je este moc malicky aby nebol pri mne vnoci...ale zas ani toto nie je dobre ze ho vecer rusime akokolvek potichu prideme do izby

mirka969
autor
19. jan 2020

@ladyvi to je pravda kazde dieta je ine a bude este vela faz v spanku len mi je luto ze spinka pekne az pokym my neprideme do izby

evittam
19. jan 2020

@mirka969 Dcerka spáva vo vlastnej postieľke v detskej izbe od 3.mesiaca.

ivangeline
19. jan 2020

Ak to je skutočne vami, tam by som porozmyslala, či ho nedať inde...ale tak deti majú viacero období. Ja som čítala, že také závažné sú 3m, 6m, 9m, rok... A popri tom zuby a iné zmeny...Nebrala by som to tragicky. A vlastne on estelen ukazuje, kto je a bude. Možno bude už stále plakat, keď bude chcieť mlieko... Môj tiež postupne zvyšoval v noci hlasitosť. XD Keď sa mrvi a vidim, tak rovno idem pripraviť, lebo potom vie až plakať, že musí čakať.. ale zas môže sa naučiť počkať, nie? Skúsenosťou zistí, že mliečko proste stále príde. 🙃 Možno sa stalo, že nedostal mliečko, keď dával najavo, že potrebuje, preto teraz plače viac? Len taká myšlienka.. 🙃

brezza
19. jan 2020

@mirka969 moj tiez strasne vrieskal ked sa zobudil hladny, ale preslo to. Teraz ma rok a uz davno je to tak, ze sa zobudi raz za noc, vacsinou okolo tretej-stvrtej postavi sa na nohy a usmieva sa, kuka, nieco blaboce alebo krici na mna mama. Dam mu mlieko a on spi dalej. Uz neplace v noci. A inak ja som mala skusenost, ze ked sa tak vkuse hmyril a prevaloval, tak bol hladny. Dala som mu este v spanku mlieko a spal dalej. Skus mu dat mlieko ked sa bude budit a uvidis.

mirka969
autor
19. jan 2020

@nikpa a dokedy to robil??

nikpa
19. jan 2020

@mirka969 mlieko som mu v noci stopla keď mal rok, namiesto toho dostal na veceru niečo sýte, bud z obeda co zostalo alebo volaku kašu z fľaše. No a v noci keď sa zobudil tak už len vodu som mu dala, par dni sa budil častejšie počas noci ale zvykol si a bolo po nočnom jedení. Inak dosť vrieskal tak do pol roka keď sa v noci zobudil, muž musel vstať a pestovať ho kým som nezarobila mlieko lebo by zobudil vsetkych susedov, no niekedy to nezabralo a proste vrieskal.

lenvam
19. jan 2020

Keby mala malá hotovú izbu už je tam lebo máme podobný problém a keďže nekojis a musíš tu fľašu robiť nieje o čom a aspoň keď bude väčší nemusíš ho učiť na svoju izbu

evittam
19. jan 2020

@mirka969 U nas teda nikdy nevrieskali ked sa zobudili na mlieko (mm). A od 5.mesiaca sa nebudili vobec.

evittam
19. jan 2020

@lenvam Ja som dojcila. Žiadny problém mat dieťa vo vlastnej izbe.

lenvam
19. jan 2020

@evittam väčšinou mamičky čo dojčia mávajú deti pri sebe v posteli lebo je to pre ne pohodlnejsie.vykaslat sa na pohodlnosť keď potom nejde človek dieťa naučiť spávať samo

evittam
19. jan 2020

@lenvam Nic nepohodlné na tom, ze som 1x v noci bola väčšinou este skor hore nez dieťa zamrncalo nie je.😉

mirka969
autor
19. jan 2020

@evittam tak kazde dieta je ine...moje vrieska posledne tyzdne

evittam
19. jan 2020

@mirka969 Tak v ktorej posteli vrieska je asi jedno....

mirka969
autor
19. jan 2020

@lenvam no my este tiez nemame hotovu jeho izbu..planovali sme ho premiestnit v 6 mesiacoch ale ak to takto pojde dalej tak to asi bude skor

mirka969
autor
19. jan 2020

@evittam ano to je jedno o to mi nejde krici iba ked sa zobudi na hlad okolo tej 3tej..mne islo skor o to ci ho uz dat do vlastnej izby ked ho vyrusime uz okolo 10tej vecer...ci to nie je prilis skoro ..bola som zvedava na nazory

evittam
19. jan 2020

@mirka969 No ved ako som ti napísala.😉

mirka969
autor
19. jan 2020

@evittam vdaka tak zariadime izbu a vyskusame...za pokus to stoji 🙏😊

evittam
19. jan 2020

@mirka969 Určite.😉 My sme mali malu u nás a boli sme na navsteve a tam zaspala v sesternicinej postieľke na prvý sup tak som hneď volala muzovi ze max.na druhy deň skladame potielku a hotovo.😉

mirka969
autor
19. jan 2020

@evittam 😅😅 no ja to vyskusam a uvidine pretoze ci prideme do izby vecer o 9 tej alebo o 11tej v tom momente sa zacne hmyrit takze je jasne ze my ho rusime tak snad ked bude mat vlastnu izbu tak sa aj on lepsie vyspi 🙏🙏

bajka16
20. jan 2020

Mám 4 mesačného chlapčeka a áno asi to je len obdobie. Môj syn kričí teda skôr vresti hocikedy a tiež namiesto plaču. A v noci doteraz pekne spinkal teraz sa budí dva krát papať. Už skôr to mame tak že menej plače ale zato kričí 🤣 neznesiteľne 😀 asi teraz len zisťujú čo všetko dokážu no je to take prelomové obdobie ten 4-5 mesiac. To prejde 😊

bajka16
20. jan 2020

A to že sa budi je v poriadku začal len viac vnímať určite ho nedávajte to izby samého ešte je malinký 😊 pekne nech si zvykne na zvuky okolo aj počas spánku počase to prestane vnímať