Zelená stolica u 4-mesačného bábätka

denkadenisa
5. aug 2020

Prečo má skoro 4 mesačne bábätko zelenú stolicu? Už včera som si všimla, že je to skôr vodnaté, žiadna "praženica" a dnes už aj zmena farby. Je plne dojčený, nič viac nedávam. Môže to byť z mojej stravy? Začala som piť viac vody lebo ma bolievala hlava, inak som nemenila nič.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brana512
5. aug 2020

Áno je to hlad treba prikrmit umelým mliekom

denkadenisa
autor
5. aug 2020

@brana512
@veronika4495
Hlad? Veď mi vôbec neplače a ani nepýta viac papať, papáme 11 krát za deň

miakey
5. aug 2020

@denkadenisa ak je spokojny tak by to malo byt ok, stolica malého bábätka nemusí byť prazenicova.

evamea
5. aug 2020

@brana512 a na toto si ako prišla? Zelená stolica nemusí byť zrovna "hladová" stolica.

lucylliana
5. aug 2020

@denkadenisa zelena stolica je ak mu niečo vadí s toho čo si ty zjedla

smejko25
5. aug 2020

@denkadenisa ziadne umele mlieko boze 🙈🙈🙈 zelena stolica je ked sa prejavuju zubky 🙂 aspon mne tak bolo povedane 🙂
Sice v tomto veku nemusia ist von zato uz sa kludne mozu zacat ozyvat

simca06022011
5. aug 2020

zelena stolica je normlana. Ziadny hlad, ziadne zubky ani nic.. klud a nohy v teple. Viem to lebo moj hclap tiez vsetko skumal, dokonca s fotkou sme sli k lekarke :D ta sa len smiala. AK babo nic netrapi, nema v stolici krv, je kludne a spokojne.. tak neries :D KEd tak spomen na poradni, ale uvidis, nic to nebude 🙂

denkadenisa
autor
5. aug 2020

Ďakujem vám všetkým za odpovede 🙂

luccija
5. aug 2020

@denkadenisa zelená stolica býva z cukru v mlieku.ak je bábo spokojne nerieš...prípadne zavolaj pediatricke

buzby
5. aug 2020

Zelená stolica býva i zo železa. Nenasadila si si ho?

kataka10
5. aug 2020

@denkadenisa vobec neries tu stolicu. Nas mal zelenu stolicu, spenenu stolicu, aj hnacky a nikdy sa nic nezistilo. Robili aj vyter, aj rozbor stolice a nic sa nepotvrdilo. Myslim ze to bolo tym ze maly vela a casto papal. Ked som oddialila kojenie na min. 2 hodiny zlepsilo sa to. Zakym je babo spokojne vobec to neries. Crievka sa im vyvijaju, stolica sa moze rozne menit. A urcite nedavaj umele mlieko len pre to ze ma zelenu stolicu. To je uplna blbost. Napriklad v nasom pripade by to malo uplne opacny efekt.

pato88
5. aug 2020

Ahoj, mne povedala poporodna babica, ktora ma kontrolovala a maleho, ze je to z toho, ze taha predne mliecko (ak castejsie menis prso, z ktoreho kojis alebo mas velmi vela mlieka) a nedostava sa k zadnemu. Nemusis sa bat, len koj dalej, neprikrmuj ziadnym umelym. My sme z toho vyrastli 🙂 a ako to prislo aj to odislo.

andreatytler
6. aug 2020

Daj sem fotku ze ake zelene to je. Co ja viem zelene je normalne pri kojeni ale zalezi od toho ako velmi zelene. Tento graf je v anglictine... prelozim ak treba.

denkadenisa
autor
6. aug 2020

@andreatytler dik za obrázok, stolica bola včera svetlo zelená, dnes ešte neviem. Zaujímavé je, že niekde píšu o zadnom a prednom mlieku, niekde, že sa to tak deliť nedá.
Malý je v kľude, nepozorujem na ňom nič. Prikrmovat ho nebudem, MM mám a on si vytiahne, keď potrebuje. Hádam to prejde. Ale v poradni to isto spomeniem pediatrovi.

andreatytler
6. aug 2020

@denkadenisa no tak svetlejsia zelena moze byt to co povedala @pato88 ze dieta ma privela predneho mlieka a je to aj na tom grafe, ze ked je privela predneho mlieka je stolica penovej konzistencie a svetlo zelena. Menis pri kojeni prsia? Mas vela mlieka? Ak ano, skus dat dva dni len jedno prso alebo si odsaj trosku pred kojenim a uvidis ci bude nejaka zmena.

denkadenisa
autor
6. aug 2020

@andreatytler Pri kojeni prsia nestriedam, vždy na jedno papanie má jedno. dnes poobede to už vyzeralo ok, som rada.

pato88
7. aug 2020

@denkadenisa Ahoj ja som tiez kojila vzdy z jedneho a potom z druheho, ale mala som velmi vela mlieka... skus odsat, alebo dat aspon 2x to iste... ale urcite nie je hladne babatko