Prečo má skoro 4 mesačne bábätko zelenú stolicu? Už včera som si všimla, že je to skôr vodnaté, žiadna "praženica" a dnes už aj zmena farby. Je plne dojčený, nič viac nedávam. Môže to byť z mojej stravy? Začala som piť viac vody lebo ma bolievala hlava, inak som nemenila nič.
Áno je to hlad treba prikrmit umelým mliekom
@brana512
@veronika4495
Hlad? Veď mi vôbec neplače a ani nepýta viac papať, papáme 11 krát za deň
@denkadenisa ak je spokojny tak by to malo byt ok, stolica malého bábätka nemusí byť prazenicova.
@denkadenisa zelena stolica je ak mu niečo vadí s toho čo si ty zjedla
@denkadenisa ziadne umele mlieko boze 🙈🙈🙈 zelena stolica je ked sa prejavuju zubky 🙂 aspon mne tak bolo povedane 🙂
Sice v tomto veku nemusia ist von zato uz sa kludne mozu zacat ozyvat
zelena stolica je normlana. Ziadny hlad, ziadne zubky ani nic.. klud a nohy v teple. Viem to lebo moj hclap tiez vsetko skumal, dokonca s fotkou sme sli k lekarke :D ta sa len smiala. AK babo nic netrapi, nema v stolici krv, je kludne a spokojne.. tak neries :D KEd tak spomen na poradni, ale uvidis, nic to nebude 🙂
Ďakujem vám všetkým za odpovede 🙂
@denkadenisa zelená stolica býva z cukru v mlieku.ak je bábo spokojne nerieš...prípadne zavolaj pediatricke
Zelená stolica býva i zo železa. Nenasadila si si ho?
@denkadenisa vobec neries tu stolicu. Nas mal zelenu stolicu, spenenu stolicu, aj hnacky a nikdy sa nic nezistilo. Robili aj vyter, aj rozbor stolice a nic sa nepotvrdilo. Myslim ze to bolo tym ze maly vela a casto papal. Ked som oddialila kojenie na min. 2 hodiny zlepsilo sa to. Zakym je babo spokojne vobec to neries. Crievka sa im vyvijaju, stolica sa moze rozne menit. A urcite nedavaj umele mlieko len pre to ze ma zelenu stolicu. To je uplna blbost. Napriklad v nasom pripade by to malo uplne opacny efekt.
Ahoj, mne povedala poporodna babica, ktora ma kontrolovala a maleho, ze je to z toho, ze taha predne mliecko (ak castejsie menis prso, z ktoreho kojis alebo mas velmi vela mlieka) a nedostava sa k zadnemu. Nemusis sa bat, len koj dalej, neprikrmuj ziadnym umelym. My sme z toho vyrastli 🙂 a ako to prislo aj to odislo.
@andreatytler dik za obrázok, stolica bola včera svetlo zelená, dnes ešte neviem. Zaujímavé je, že niekde píšu o zadnom a prednom mlieku, niekde, že sa to tak deliť nedá.
Malý je v kľude, nepozorujem na ňom nič. Prikrmovat ho nebudem, MM mám a on si vytiahne, keď potrebuje. Hádam to prejde. Ale v poradni to isto spomeniem pediatrovi.
@denkadenisa no tak svetlejsia zelena moze byt to co povedala @pato88 ze dieta ma privela predneho mlieka a je to aj na tom grafe, ze ked je privela predneho mlieka je stolica penovej konzistencie a svetlo zelena. Menis pri kojeni prsia? Mas vela mlieka? Ak ano, skus dat dva dni len jedno prso alebo si odsaj trosku pred kojenim a uvidis ci bude nejaka zmena.
@andreatytler Pri kojeni prsia nestriedam, vždy na jedno papanie má jedno. dnes poobede to už vyzeralo ok, som rada.
@denkadenisa Ahoj ja som tiez kojila vzdy z jedneho a potom z druheho, ale mala som velmi vela mlieka... skus odsat, alebo dat aspon 2x to iste... ale urcite nie je hladne babatko