Žehlíte oblečenie pre bábätko?

25. júl 2022

Ahojte, je to potrebné ak mám pracie gély určené pre bábetká (lovela/lenor 2v1 aviváž aj gél), a na práčke program detského oblečenia a antialergický program? Bavlnené plienky som žehlila aj perinky, ale co sa týka oblečenia …5bubnov pradla a akosi hľadám možnosť ako si to uľahčiť. Ďakujem za rady 😊

lamonita
25. júl 2022

Ja som zehlila do 4 mesiacov. A teraz v tomto teple by mi ani nenapadlo žehliť.

patka06
25. júl 2022

Pokiaľ nebolo vyslovene pokrčené, tak som nič nežehlila.
Nepoužívala som aviváž a všetko sa 2x pláchalo

dominidi
25. júl 2022

Nezehlila som nic 🤷‍♀️

mamamasama
25. júl 2022

Dávam do sušičky

autor
25. júl 2022

Jedna sa o novorodeniatko, bude to augustové dieta v tých najväčších horúčavách 😂. Keďže ho budem prezliekať často tak mi to príde tiež take no že hľadám možnosť ako sa tomu čo najviac vyhnúť… ale počula som že niektoré mamičky si to žehlenie idu kľudne aj do 2rokov.

amelie2017
25. júl 2022

Ja som zehlila len po prvom prani. Ked bolo nove. Potom uz nie. Aj tak je babatko stale na nas, v nasich perinach, prislo mi to zbytocne. Ak nema naozaj problemy s pokozkou, za mna zbytocne.

autor
25. júl 2022

Ďakujem vám za odpovede baby ani si neviete predstaviť ako ste má teraz ukludnili,mám ani nie 2tyzdne pred pôrodom a bála som sa že to ani nestihnem, lebo som ubolená, unavená posledný mesiac a sú aj dôležitejšie veci ktoré by som chcela doladiť pripraviť a nie stráviť 5dni žehlenim 🙏🏻 ❤️

kris_tin257
25. júl 2022

Do roka som žehlička všetko po roku zehlim iba po prvom praní

nika23t
25. júl 2022

Zehlila som prve tri mesiace, potom už len to, čo bolo naozaj pokrčené.

dominidi
25. júl 2022

Ja ti nechcem kazit iluzie, ale hlavne ked nahodou zacne trapit brusko, budes rada ked sa vycikas nie este aby si zehlila😀
Ja mam trraz mesacneho a periem jeho veci snad kazdy druhy den, co je stale nieco ogrckane, prekakane, ocikane, lebo ved lepsie sa cika hned ako rozbalis plienku atd..

simona20201309
25. júl 2022

Ja žehlim dodnes deťom všetko, okrem ponoziek

barbora0308
25. júl 2022

Tiez som to teraz riesila, mam 7 tyzdnove babatko s refluxom, takze dogrckane vsetko a periem na dennej baze. Uz ma to zehlenie riadne nebavilo, tak som si o tom trochu viacej nastudovala a to zehlenie je naozaj zanedbatelne. Periem veci na 40 stupnoch a myslim, ze to bohato staci.

breznica
25. júl 2022

@simona20201309 aj ja a nielen dieťaťu. Zehlim všetko okrem ponožiek a podprseniek

jaond19
25. júl 2022

Vyzehlila som iba vybavu po prvom praní, odvtedy nezehlim. By som sa zblaznila este aj toto robit. Denne maleho (7tyzdnov) prezleciem aj 5x, bud pogrckane, precikane... do toho dalsie starsie deti, perie sa denne, som rada ze to stiham ukladat do skrine.

ildiko36
25. júl 2022

Tiež som len žehlila do par mes všetko pre babetko, teraz v lete davam všetko na vešiak ,aj detske oblečenia a tak sušim vonku, niektore vyzeraju ako vyžehlene.Nic nežehlim dopredu lebo ked poskladám aj tak sa pokrčí.Tesne pred oblečením prejdem zo žehličkou keď je to potrebne.V zime sušim všetko v sušičke, nič netreba žehliť.

haley7897
25. júl 2022

Nikdy som nezehlila. Namiesto avivaze som zvykla dávať ocot - nie prádlo po ňom nenapachne a 2x vyplachat aby v ňom zostalo minimum pracieho prostriedku. Potom smer sušička.

beata_k
25. júl 2022

Nie, nezehlila. Nemame tu nic tak desivo choroboplodne, co potrebuje tak dezinfikovat.

silvike
25. júl 2022

Ano, ja som poctivo zehlila vsetko babatkovske a aj neskor. Vlastne, stale zehlim vsetko 🙂 (deti 11r, 9r. a 3r.)

elenita
25. júl 2022

Ja mam 11-mesacnu dcerku a stale vsetko zehlim😊

ls56
25. júl 2022

Žehlim všetko na komplet. Aj ponožky. Sebe,mužovi a aj 7 mesačnej od narodenia. Stalo sa pár krát, že som dala neožehlené, ale zrátam to na jednej ruke a väčšinou to bolo preto, lebo napríklad som planovala žehliť, ale malá mala zlý deň, tak som nestihla a nemala už žiadne body, tak som dala neožehlené. Ale pokiaľ stíhaš nevidím dôvod prečo nežehliť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. júl 2022

@haley7897 ocot dávam taktiež automaticky aj keď periem veci pre seba lebo som extrémne náchylná na alergie. A ako píšete nesmrdí z toho prádlo, a vramci možnosti to aj oživí farby 🙂

bestmate
25. júl 2022

Novorodenecké veci by som určite žehlila, aspoň to, ktoré ide priamo na telo. Skúšala som mať skoro všetko ožehlené, potom som prestala, a vrátila som sa opäť k žehleniu, lebo nie je nad ten pocit keď vyťahujem zo skrine poskladané veci, hlavne napr. uteráky, posteľné návliečky, ... Obdobie keď som nežehlila, tak tie veci vyzerali ako keby ich bola krava vypľula. Nežehlím spodné prádlo, ponožky.

hipuska
25. júl 2022

Ja som žehlička všetko, do jedného roka dieťaťa. Ale iba pri prvom. Pri ostatných som už tú istú chybu neurobila 😆

dominikak4
25. júl 2022

Žehlím všetko, malý má 18 m. Ale robím to asi skôr pre seba, pretože ožehlené sa mi to lepšie skladá, ukladá a pripadá mi to vtedy také čistejšie, upratané =D

hipuska
25. júl 2022

@bestmate tak zase, treba vedieť veci správne prať, sušiť a skladať aby neboli tak pokrčené

zuzudrnda
25. júl 2022

Zehlim stále, obom deťom. Beriem to aj ako dezinfekciu a nemám rada ich veci pokrčené. Sebe nie🙂

trinneo
25. júl 2022

Moja dcerka ma 3.5 roka a zehlim jej vsetky veci a takisto aj mne a muzovi, mna zehlenie bavi a aj vtajychto teplach, po veceroch pri telke zehlim...Mne to pride normalne

dominikak4
25. júl 2022

mne sa tie ožehlené veci viac páčia, sú mäkšie, vyzerajú novšie. Žehlím ich aj keď ich zo sušičky vyberiem takmer rovné, proste musím.... Ale zase musím sa priznať, že nie vždy stíham a často na mňa žmurkajú z koša na žehlenie, aj teraz tu mám košík... vidíš idem žehliť, malý spí, treba to využiť.....=D

basska_b
25. júl 2022

Ja tiez zehlim, vsetko a vsetkym a furt, dokonca som taka divna, ze ma to aj bavi. Tu sa pri diskusii o zehleni vzdy ozvú zaprisiahli nežehliči... 😄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz