Zavinujete dieťatko na nočný spánok?

michaela101212
6. apr 2019

Dobrý večer, chcem sa spýtať. Zavinujete aj vy vaše dieťatko do zavinovacej deky alebo tzv. ulitky na nočný spánok?
Ak áno ako dlho ste zavinovali? Vôbec neviem, ako dlho môžem tak zavinovať aby to malému neublížilo alebo čo.
Za každé rady budem veľmi vďačná 😇

compra
6. apr 2019

@michaela101212 Ja som zavinovala. Prve dva tri mesiace urcite. Lepšie spal malý. Porom už si z toho vedel vytiahnuť ruky a vybaliť sa. Ulitku odporúčam.

biela_sova
6. apr 2019

@michaela101212 Ahoj, ja som mala taku ulitku kupenu ako dar, ale pediatricka aj sestricky v porodnici mi ju vrelo neodporucili. Nas maly strasne plakal, ked sme ho tak dali, prisla sestra, rozviazala ho a bol pokoj. Ja mam klaustrofobiu, neviem si predstavit, ze by mi niekto poviazal ruky. Ale hlavne, a teda k veci: my sme nasho nedavali ani do perinky, krasne si kopkal nozickami, prdkal si cely noc, prezili sme vdaka tomu koliky. Ma krasne vyvinute svaly, v piatich mesiacoch sa pretaca a lozi. Ked Ti mozem poradit, radsej kup spaci vak, kde ma rucky volne a nozicky maju priestor na pohyb. My sme mu tovno dali detsky paplonik do postielky. 🙂

michaela101212
autor
6. apr 2019

@compra ďakujem veľmi pekne za odpoveď 😇Malinký má 16-teho 3 mesiace. Niekedy sa mu ručičky podarí vybrať ale určite o dosť lepšie spinká keď je v tej ulitke.

biela_sova
6. apr 2019

@michaela101212 Asi naozaj zavisi od babatka, nase uz na ultrazvuku aj citelne rozhadzovalo ruckami a, kopalo vela nozickami. Ked ma zaspatx ukludni sa a ponovom si pise plienockou po tvaricke, vramci zaspavania. Tak ked ste spokojni, pouzivajte 🙂

michaela101212
autor
6. apr 2019

@biela_sova v tejto ulitke má nožičky úplne voľné môže kopkať. Len sa nebudí ručičkami. Dosť sa aj škrabal v noci a budil sa na to keď zavinutý nebol. Je mu to práveže vyhovuje, že je zavinutý len, či to je zo zdravotné hľadiska pre neho dobré. A dokedy je dobré ho takto dávať spinkať 😊

biela_sova
6. apr 2019

@michaela101212 Ako napisala kocka vyssie, ked bude vacsi, bude dost silny a sam si rucky vytiahnex ked sa mu v tej polohe uz nebude pacit 🙂

michaela101212
autor
6. apr 2019

@biela_sova cez deň mi nezaspinká bez toho aby sa nešúchal hlavičkou o plienočku alebo maznáča. Ale v noci rozhadzuje so sebou a ulitka ho ukľudní 😊

diewcatqoo
6. apr 2019

@michaela101212 ahoj, ja som zavinovala snad do 5m, mozno aj viac. Maly mal ekzem a strasne sa skrabal po tvari, ked sme nezavinuli, do rana bol cely matrac od krvi. Tiez som sa bala, ci mu to nemoze nejako uskodit vo vyvine, ale nic sa nestalo.
Ked bol starsi, sam dal najavo, ze uz sa zavinovat nechce. Takze pokial sa babo citi lepsie v zavinovacke, tak kludne zavinuj. Ked nebude chciet, sam ti da najavo, ze nechce 🙂

denisa54231
6. apr 2019

Ja ju zabalujem do normálnej perinky stále na noc na pevno už 4 mesiace a chcela by som aspoň do 6 m babetko má ešte slabú chrbticu a tak tiež bude kludnejsie spat 😊😊

michaela101212
autor
7. apr 2019

@diewcatqoo ďakujem veľmi pekne za radu 😇

nini1010
7. apr 2019

Kazde dieta je ine a netreba tu posudzovat ci je alebo nie je zavinovanie dobre.To hadam ani nie je otazka!Su deti ktore sa citia pevne zavinute v bezpeci a pokojne takto prespia,vyslovene to ku kludnemu spanku potrebuju.Poznam viacero mamiciek ktore uz boli hystericke z placov a nespavosti dietata,skusili ulitku a akobybutal,bol pokoj.A potom su deti,ktorym to je jedno,alebo im to vadi a nechcu byt zviazane.No tak zistim ake dieta mam a co mu robi dobre a podla toho sa zariadim a nevypisujem tu svoje osobne subjektivne nazory odmerane akurat vlastnom dietati ci to vhodne je alebo nie je.Ked zistim,ze mi nezviazane dieta reve ako o zivot a ked ho zviazem tak pokojne spi,tak mi moze aj 300 ludi napisat o tom ako to nie je vhodne,aj tak ho pre jeho a svoj pokoj zaviazem.

michaela101212
autor
7. apr 2019

@nini1010 ďakujem za názor ale nemuseli ste byť taká odmeraná 😑samozrejme, že to mám odskúšané. Ulitku používam od narodenia a malý ide mať už 3 mesiace. Mne šlo skôr o to, či to je vhodné zo zdravotného hľadiska. Lebo názory pediatrov a fyzioterapeutov sa odlišujú. Preto som chcela názor maminiek, ktoré ulitku používali ako to bolo u nich.
Ak ste nemali záujem o túto diskusiu nemuseli ste sa zapájať 🤷🏻‍♀️🙄

nini1010
7. apr 2019

@michaela101212 Nechcela som byt odmerana,ak to tak vypalilo,ospravedlnujem sa.

simcika
7. apr 2019

@biela_sova ja som syna davala do troch mesiacov do perinky a pretacal sa už ako tri a pol mesačny, dvihal za na ruky...

simcika
7. apr 2019

@michaela101212 dcéru dávam niekedy do perinky a niekedy do ulitky. Tiež budeme mať tri mesiace. Striedam to podľa toho, čo chce ona..niekedy pekne v ulitke spi a niekedy sa mrvi, tak perinku.

nikusa45
7. apr 2019

Ja som davala perinku do 3 mesiacoch a potom do pol roka ulitku az kym jej nebola mala väčšiu som nekupovala už si zvykla aj bez nej

biela_sova
7. apr 2019

@simcika Tak to je super, sikulko. Hovorim, neskusali sme, len co nam v porodnico
i povedali (tiez nie su vsevediaci...) 🙂

janulik2008
7. apr 2019

Suseda davala dceru do roka do perinky ... ruky zviazane a nohy vonku ... 😁 a to bolo pred viax ako 25 rokmi. A napr neter tiez do 5tich mesiaxov perinka a najradsej mala tu najhrubsiu 😁

sofiia87
7. apr 2019

Ja som balila malinkubdo ulitky na noc asi do tretieho mesiaca, vymenila som ju za spaci vak ked uz som videla, ze sa jej v tom prestava pacit. Ale na prve mesiace u nas neskutocny pomocnik, vdaka nej spavala velmi dobre v noci

michaela101212
autor
8. apr 2019

@sofiia87 ďakujem veľmi pekne za vaše skúsenosti 😇

michaela101212
autor
8. apr 2019

Všetkým

ivka_iva
17. júl 2020

Ahojte, prosim vas prave pozeram tiez tie ulitky, alezda sa mi to tenke, kedze sa babo (prve) narodi na konci septembra. Viazali ste do ulitky a potom do zavinovacky, alebo ako to funguje? Vdaka za odpoved

simcika
17. júl 2020

@ivka_iva nie.... takto ulitka je proste tenká s je ti alternatíva sama o sebe. Zavinivavka je hrubšia ale nie je pevná ako perinka. Perinka je zase tepla a pevná. Musíš vyskúšať či sa bude páčiť tvojmu bábätku. Nemala by mu byt zima ak mu dáš dupky a úlitku... môžeš jo poprípade zakryť