Ahojte od ktoreho mesiaca je vhodne prestat so zavinovanim, nas maly bol v zavinovacke od 2 mesiaca nakolko sa budil kazdych 10 minut lebo stale si rucickami pretieral tvaricku a tym sa budil od kedy sme zaviedli zavinovacku tak pekne spinka.Bude mat coskoro 5 mesiacov. Do kedy ste svoje dietatka balili do zavinovacky? Citala som ze do 4 -5 mesiaca.
@tiezjedna 😀 moj pocit je ho este nechat v zavinovacke nakolko naozaj krasne pospi a je potom spokojny a aj ja 😀 len sa bojim ci je to vhodne este... potom nebol problem spinkat bez nej?
Riaď sa tým, čo dieťaťu vyhovuje. Moja dcéra nebola v zavinovačke vôbec - iné deti sú v nej, kým sa tam zmestia.
@patka06 tak tak. U nás z troch deti dve zavinovacie, jedno ani za boha😂 Najmladšia bola zo zavinovačky úplne nepríčetná... A to som jej nechala ušiť krásnu novú🙈 Som bola presvedčená, že keď starší súrodenci zavinovanie milovali, tak ona bude určite tiež... Omyl 😀 Čo kus to originál proste...
U nás z troch detí, tri bez zavinovacky...spali super .Nam odporučil doktor nezavinovat, ale je to na každom..riaďte sa bábätkom..ak je mu tak lepšie, tak zavinuj
Bezpečné je spať v zavinovačke dovtedy, kým sa dieťatko samo nezačne pretáčať na bruško. Dcéra spala v zavinovačke dobre, ale keď sa začala pretáčať, v noci to skúšala aj 100x a zavinovačka už bola pasé 🙂
Nasa bola do polroka tiez jej nohy trcali😁 skoncili sme ked sa zacala pretacat na brusko, uz si to chcela trenovat aj v postielke a perinka jej zavadzala
Syna som prestala keď mal 4mesiace a dcéra to neznášala. Tá od mesiaca spala bez. Kamoška zavinovala dcéru do 7meho mesiaca
Starsiu som zavinovala asi do 5-6 mesiacov, tiez nevedela spat inak, lebo ju ruky budili. Mladsia zas od narodenia spala len na brusku tak tam som nezavinovala vobec.
Toto je veľmi individuálne, ja som tam malého dávala do troch mesiacov, vtedy sa začal otáčať na bruško. Asi 3-4 noci boli ťažšie, budil sa rukami ale potom to vymyzlo.
Ja osobne si neviem predstaviť detičky co sú v nej do 8 mesiacov a pretacaju sa, že ako tam sú 🤔😁
radím nič nečítať a riadiť sa vlastným pocitom... Náš prostredný zavinovačku miloval a bol v nej ešte v 6 mesiacoch, už mu nohy trčali😂