Ahojte🙂 prosím o skúsenosť rodičov, ktorí museli zavinovat svoje bábätka, lebo sa im budili rukami...
Koľko trvalo kým ste bábo odzavinovavali? A prestalo sa budiť rukami a zvyklo si na ne? Čo vám pritom pomohlo?
My sa snažíme nakoľko malý má 5 m a čoskoro sa začne pretáčať,ale zatiaľ bezúspešne...stále si ide rukou do tváre a zobudí sa ňou:(
Ja mam zavinovačku v štýle "swaddle me". Malá má 6 mesiacov, pretáča sa od troch, lozit začala 3 dni pred 5. Mesiacom ale stále chce spať zavinuta. Vyhovuje jej to tak, rýchlejšie sa upokojí a zaspí 😊 Nevidím dôvod prečo jej to zrušiť keď je taka spokojná 😊
Asi okolo pol roka som postupne úplne rušila zavinovanie. Ja mam doma ušité zavinovačky takže držia ale nie úplne pevné a tým že malý rástol tak si postupne rúčky sám uvoľňoval a nakoniec ho držala len vrchná šnúrka v zavinovačke...keď som videla že je to už neúnosné tak som zobrala a hotovo, mozno3--5 dni bol že si rucickami zavadil a zobudil, kým si zvykol no dal to do týždňa .potom už ok..
@alexyytoo My sme pouzivali ulitky az do 8m, predtym bez sance.
@alexyytoo Ahoj moja rada je taka zavinuj dokym je to potrebne a babatko sa tak citi lepsie a lepsie spi radsej nech spinka , kazde je uplne ine 🙂 rozumiem odporucaniam ze by sa nemalo potom uz ale my sme zavinovali do 7-8 mesiacov a tiez som to cely cas riesila ze uz by sme nemali zavinovat skusala som ale asi raz to tyzdna ho dat spinkat bez a ked zle spal zavinovala som dakej az raz spinkal spokojne aj bez 🙂
@lamonita
@rhodesian
@elisebah91
@marianarem
@sovicka94
Ďakujem dievčatá🙂 práveže začínam mať pocit že to malému začína prekážať tá zavinovačka:( pár x som vyskúšala s jednou rukou von a stále sa ňou budí 😭🙈 a neviem či treba len vydržať alebo ešte potrebuje dozrieť nato a mám ho zavinovat aj keď proti jeho vôli:(
Ide o to že cca mesiac dozadu sa začal budiť každú pol hodinu až hodinu, začal mať velmi nekvalitný spanok, ako keby sa nevedel dostať do takého hlbokého spánku...buď dudel treba dať alebo na ruky zobrať.
A neviem ako mu pomôcť aby lepšie spal....
@alexyytoo Ak spominas dudel aj to moze byt problem, hlavne aj sposob zaspatia vela robi vysvetlim to jednoducho. babatka od 3 mesiacov maju spankovy cyklus co trva 30 min to znamena ze oni sa vzdy po 30 min na chvilku preberu a ked babatko zaspi napr. pri pohybe a dudliku a zrazu sa zobudi a nehybe sa a nema ani dudlik prenho to je ako keby my zaspime v posteli a zrazu sa zobudime v kupelke bez periny. moze to ale aj byt spankova regresia je toho viac moze byt preunavene
@alexyytoo súhlasím s
@sovicka94 . Veľmi mi v tomto pomohla knižka Keď dieťa nechce spať. Je to tam krásne vysvetlené. Tak isto ma napadla 4 mesačná spankova regresia. Ja som od 3 mesiacov začala uspavat výhradne v postieľke, v zavinovačke. Je kľudnejšia, ale spánok aj tak mizerný, som ako matoha 🤣🙈 držím palce ❤
@alexyytoo ahoj, bude to znieť nemožne ale mali sme syna od narodenia do cca 5m vo swaddle me zavinovacke, a tiež som sa desila ze kedy a ako ju dáme preč, a kedy konečne a ci nebude bez nej nespokojný.. Musím poklopat a dúfam ze to bude aj tvoj prípad- zodna na deň sme ju dali preč a bolo dobre, vyspal sa, nebudil sa rukami. Ale bolo to v momente, kedy sa už už začínal pretacat, treba to asi trosku vystihnúť a ono to pôjde. Neboj, bude to dobre a ani nevies ako a bude zavinovačka prec🙂
Ja som tiež tak nejako v 5m začala. Najprv len 1 ruku von. Potom po týždni cca aj druhú. Ale zavinovala som do plienky