Zatemňovanie v izbe - závesy, externé žalúzie

avokado28
22. jún 2017

Ahojte, ake su vase skusenosti/co mate doma?
Hladam nejaky sposob, ako co najlepsie spravit zatemnenie v izbe kvoli dennemu spanku syna, bohuzial inak zaspat nevie.
Mame doma vnutorne zaluzie, ale tie su dost o nicom v tomto smere.
Dakujem za vase tipy.

libawet
22. jún 2017

@avokado28 potom skúste dať namontovať aj vonkajšie, tie zatemnia úplne a sú naozaj účinné aj v boji proti slnku a tejto horúčave, keďže najväčšie teplo ide cez okenné sklá.

vroni
22. jún 2017

Existuju zatemnovacie rolety, v izbe zostane absolutna tma. Mali sme (byvaly robieval aj nocne a pri dennom svetle nedokazal spat). Ta tma bola fakt dokladna, to som zase neznasala ja, nedokazem spat v suvislej a nepreniknutelnej tme 😴

lucibka
22. jún 2017

@avokado28 ano, najlepsie su mat aj vonkajsie, ma to tak suseda s malymi detmi. Ja to riesim tak, ze na leto davam prec zaclonu a miesto toho tmavohnedy zaves a rozdiel je to riadny.kupovala som v bonprixe, za dakych 17e boli 2ks v baleni a vybavene.

marikap18
22. jún 2017

my mame klasicke zavesy, kazdy vecer ich zatahujem a teraz cez den tiez kvoli horucavam. V izbe nie je uplna tma, ale mozno vam to pomoze. My sme si ich kupili tu a predavaju aj zavesy, ktore uplne zatemnia izbu. http://www.textil-jimi.sk/zavesy-voaly-c24/

ukulela
22. jún 2017

zaluzie asi hned nezozenies .. tie zatemnovacie zavesy zvaz. maju ich znami, urobia riadne temno az tmu.
kvoli teplu ale urcite aj vonkajsie zaluzie. vnutorne ti teplo neodrazia.

hradnapani
22. jún 2017

@avokado28 zaluzie su naozaj slabucke. zatemnovacie rolety maju aj v ikea a atd, my sme vsak dali externe zaluzie a su super aj kvoli horucavam. Ak sa rozhodnes pre zaves, hladaj s nazvom blackout, najma ak to chces do izby, kde ti priamo svieti slnko. Obycajny zatemnovaci je na take slnko slaby, ale v miestnosti, kde priamo slnko nesvieti, je dostacujuci.

andy03
22. jún 2017

@avokado28 ahoj my mame blacktout zavesy vsade a su iuplne super..hlavne deti v izbach. mame ich z jednej predajne v trencine a mala ma krasnu ruzovucku a maly zeleny..daju sa zohnat aj moc pekne a aj teraz ked ide spinkat skor okolo 20.00 ma maly v izbicke tmu.odporucam

veronicka1901
22. jún 2017

My mame klasické žalúzie plus som kúpila minuly rok v Jysku čierne hrubé závesy a tma je riadna.

mateson
23. jún 2017

máme z jysku blackout /teraz sú tuším v akcii-majú hnedé, šedé a fialové. Zatemnia takmer na úplnú tmu.Je to asi najlacnejšie riešenie.

damoska
22. aug 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

u nás zaberaju vonkajšie žaluzie. V momente ked ich zatiahnem deti lahnu a vedia že maju spinkat

anulienkalenka
24. aug 2018
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

mate ich na dialkove ovladanie, alebo stahujete a vytahujete manualne?

zbruna
24. aug 2018

Mame vonkajsie zaluzie - v detskej na dialkove ovladanie, inde manualne. Uplne super, co sa tyka zatemnenia...

12romi34
18. sep 2018
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

tiež sa viac priklanam k vonkajším žaluziam, aj designovo su lepšie ako rolety, aleo klasicke žaluzie

anulienkalenka
26. sep 2018
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

tak dobra sprava, tiež ich budeme mat a už sa na ne velmi tešim. Interierove hned dame preč, iba sa na to práši. Budeme ich mat od Kruzika