Čaute maminy 🙂 Som tu prvý raz, lebo už si neviem sama rady... Dcérka sa narodila malinká a kvôli žltačke bola aj spavá, takže sme mali problémy s (roz)kojením - laktačná poradkyňa nám "zakázala" cumlík, ale odporučila, že keď bude mať bábätko potrebu sať, mám jej dať svoj prst. Lenže vieme, ako si novorodenec na dobré rýchlo zvykne 😅 Takže teraz máma naše zlatíčko už 3,5 mesiaca, ale stále dokáže zaspať len s mojím prstom v puse. Nechce cumlík, ani svoje pršteky (tie sú v puse len na hranie). Nič iné ju väčšinou neupokojí, aby dokázala zaspať, nech je akokoľvek unavená. Niekedy zaspí dosť tvrdo, takže jej po chvíľke prst vyberiem a spí ďalej. Ale často sa o chvíľku zobudí a hľadá prst nanovo. Nepohla by som sa od nej, ani keď spí 😢 Keď som skúšala upokojiť ju inak, nič nezaberalo. Plače stále viac a viac, až je nadobro prebudená a vytočená do biela - lepšie povedané do fialova. Máte niektorá podobnú skúsenosť, alebo aspoň tip, ako ju to odučiť - resp. naučiť ju zaspinkávať a spinkať aj samu?
Ďakujem za nás obe 😅
ahoj bubitko.ako pises-ze dcere vyberies prst z pusy ked zaspi tak jej hned nato skus dat cumlik do pusy😨 moja dcera sa na cumlik naucila az ako dvojmesacna-dovtedy ju z neho bud napinalo alebo ho hned vyplula 😅
Moje malá taky neusla jinak než u prsa, ale mě to nijak nevadilo, byla jsem ráda že spí. Trpěla ale dost na bolení bříška takže se jí někdy nepodařilo usnout, byla nevrlá a já pořád střídala prsa jen abych jí uspala a když už se stalo že mě vyždímala jak houbu a prsa akorát tak bolely a pořád nespala tak musel nastoupit tatínek a uspat v náručí. Za čas si na to zvykla a nedělá jí problém usnout u táty. Takže momentálně je jí 3,5 měs. a usne tak půl na půl, někdy u prsa, někdy u táty. Nám oboum ale vyhovuje když usne u prsa, je totiž klidnější, pak jí akorát přeneseme do postýlky.
A dudlíky taky plive, prostě prso je asi lepší 🙂
dievcata aj ja to tak robievam niekedy ked uz neviem ako ho mam uspat,tak mu dam svoj prstek 😢 ale niekto mi hovoril ze bude mat potom kazove zubky alebo ze dokonca az tak ze bude musiet nosit strojcek..uz ste nieco take poculi? moze to byt pravda? 😕
evena: bubitkova dcérka zaspáva s maminým prstom nie prsom 😀
miska nie je pravda ze bude mat kazove zubky 😖 a uz vobec nie ze bude nosit strojcek-je to blbost 🙄 ak mas ten prst cisty tak sa mu nic nemoze stat 🙂 mna svokra strasila ked som dala malej cumlik ze bude mat krive zubky-myslela si ze som blba 😠 mam dvoch bratov s ktorymi sme 24hod denne zuzlali cumliky do siestich rokov a ani jeden z nás nema krive zuby 😎
Bubitko - u nás to bylo to stejné. Ale já jsem tak dlouho nevydržela 😀 Když měla necelé 2 měsíce tak jsem ji ten prst prostě přestala dávat. Ze začátku to byl horor, manžel musel spát v obyvaků, protože Editka nemohla usnou, ale za 3 noci to bylo OK.
Teď máme novej problém, večer usne jen u nás v lůžku 😀
Myslím, že je lepší prst než prs... 😅
Edith, jak dlouho vydržela řvát, než usnula?
Ona naštěstí neřvala, jen tak pobrekávala a vydržela to i 2 hodiny. Kdyby řvala tak tam má ten můj prst ještě dnes, protože jsem matka měkouš 😀
ahoj bubitko no s tym prstom budes mat tazke moj maly je dost placlive dieta este som si poriadne neodychla ani manzel stale ho nosime na rukach a to ho este aj uspavam na rukach a ma uz 8m mam to tazke ked ho mam po14r
nějak mě to "t" vypadlo 😅 😅 prst je možná lepší než prs, aspoň se můžeš střídat s manželem 😀 jinak je to asi obdobný "problém" 😀
Hmm, skúšala som Kamilke nedať prst a uspať ju inak, ale bola nervózna, že je unavená, a nemože zaspať, potom už kričala ako na lesy a nakoniec som ju musela zložito upokojovať, aby prestala plakať a zaspala - samozrejme aj s prstom 😒 Počula som ľudí, ktorí nechali deti 2 noci preplakať a potom si vraj zvykli na nové podmienky (napr. spať sami v postieľke), ale to sa mi nezdá. Bála by som sa, že bude mať pocit, že tento svet nie je až také bezpečné a príjemné miesto, ako si povodne myslela 😨
Aj keď ju uspáva muž, musí jej dať prst - aj keď je pravda, že ten jeho jej až tak nechutí, ale končí to tak, že kričí ako na lesy... no proste nakoniec ju zasa uspávam ja a oveľa zložitejšie než len prstom.
Keď zaspí a prst jej vyberiem, tak zavrei ústa, takže cumlík-necumlík... 😀 A keď ho aj ochutná, vypadáva jej, takže by som musela byť celú dobu pri nej a pridržiavať jej ho v puse 😝
Nechcem ju naučiť nosiť sa na rukách - to už tu bolo a ja som šťastná, že sa mi podarilo naučit ju zaspávať na posteli. Lebo ja by som nemala toľko sily ako Drahusa, aby som ju celé dni nosila na rukách - v tom kklobúk dolu, Drahusa! Kamča mala ešte len 5kg a už som myslela, že mi po celom dni vypadnú ruky z kĺbov a musela som si nechať naprávať bloky v chrbtici 😖 Lebo ja sama nemám ani 50kg, takže to by nešlo, ani keby som chcela 😅
No, zatiaľ ju skúšam nechávať zaspať bez prsta, keď sa zobudí a hľadá ho, aby znova zaspala. Niekedy je taká ospalá, že zaspí aj sama. Budem to asi skúšať stále častejšie. Ale obávam sa, že nakoniec aj tak skúsime horor ako Editah, aj keď s poriadnym krikom. Snáď nám bude všetkým odmenou (s)pokojný spánok 😔 a mne aj všetko, čo v čase Kamilkinho spánku stihnem 😉
Bubitko - kdybych věděla jak si mimčo rychle na všechno zvykne (co je příjemné) tak bych ji ten zatracenej prst nikdy nedala a rovnou bych ji nacpala dudel 🙂 Ten totiž, stejně jak píšeš ty, sice vezme, ale musim ji ho tam držet já, takže to žádná extrapomoc nebyla.
Já jsem sice psala, že to byl horor, ale dalo se to přežít a neřvala. Dnes usíná sama, ale v našem lůžku a dumlá si látkovou plenu, našla si náhradu za můj prst.
Držím ti palce, aby se vám taky povedlo.
bubitko nejaku radu neviem lebo ja osm malemu prst do ust nikdy nedavla dodam len k tomu že jej vypadava dudlik.aj patrikovi dudlik kedysi vypadaval alebo lepšie povedane že ho naschval vyplul aby mohol kričat.aj sa to niekde tu na konikovi rozoberalo nejaka mamičku to dietatku dala na gumičku 😅 .neskor si ho už vedel udržat aj sam a po čase aj vo zvislej polohe.tak že by si možno zvykla len musiš najist taky ktory je podobny tvojmu prstu.už je vela variant.či gulaty alebo zrezany alebo plochy nejaky sa jej možno zapači.
Ahoj, na to, aby si ju naučila spinkať samú je podľa mňa ešte skoro (keďže ste tak nerobli od narodenia), a s tým tvojím prstom to bude tiež ťažké -keďže je ešte veľmi maličká. Na tvojom mmieste by som však skúsila zapojiť tatinka - a to buď s dudlom alebo úplne bez. Nech ju skúsi uspávať on- nedať jej inú možnosť- ty sa musíš vzdialiť úplne z miestnosti- jeho prst jej asi tak veľmi chutiť nebude 😉 , snáď.