Zaspávanie väčších detičiek po odstavení

13. feb 2023

Čaute mamičky, tie ktoré ste odstavili väčšie deti a zaspávali len s vami a na prsníku ako ste to zvládli? Dojčím 22 mesiace ale uz to psychicky nedávam, vážne... Je to hrozné, ked v noci 200x je hore... Ja som myslela, ze ôk zuby... Bude dobre... Ale zuby vyšli a stále máme noci na prd... Plus dní ani nehovorím ona je hrozný spac ani za pána si nevie spojiť ten blbý cyklus... Spi 40 minúta rev potom taký, takže musím k nej ľahnúť a zas dat prsník ale uz mam toho plne zuby... Uz nevládzem, musím s tým prestať.... Uz to cítim, ze ked neprestanem tak mi preskočí z toho aká som nervózna, unavená a nevyspata.... Najhorsie na tom je, ze som na ňu sama.... Nemám kde ju dat aby ju niekto iný uspal.... Rodicia sú ďaleko, manzel tiež a svokrovci sú tak trochu iná kategória 🤦‍♀️ takže už som z toho na nervy... Poradte mi co vám pomohlo pri odstavení a zaspávani... Uz vážne nevládzem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ona je závislá na mne... Viem áno som jej matka ale tak matka nervózna tak aj dieťa nervózne.... A vazne to odstavenie a spanie inac nám obom len pomôže 😪😪😪 uz chcem s tým skončiť...

jaskolka
13. feb 2023

Nedala som prsník a hotovo. Zostával vtedy s mužom, ja som mala "vstup zakázaný" poreval si dve tri noci a prestal, keď pochopil, že proste cici nebude

autor
13. feb 2023

@jaskolka a ako cez deň zaspal, ako sa naučil zaspávať? Ja som všetko skúsila, spievanky, hojdanie.... Rozprávky ona nedokáže ani 10 sekúnd ležať!!!!

jaskolka
13. feb 2023

Cez deň spal pri mne na gauči,zatiahla som žalúzie, ľahla som si, po chvíli s fľaškou mlieka si ľahol ku mne a zaspal. Samozrejme nie hneď prvý deň, ale tak postupne to šlo, spočiatku v kočíku som ho uhojdala. Ale to asi iba týždeň a potom už na tom gauči zaspal. Vravela som mu, že maminka je unavena, lebo ma v brušku bábätko (bola som tehotná, aj preto som odstavovala) tak musí pri mne pekne ležať.

autor
13. feb 2023

@jaskolka a koľko mal mesiacov...?

simona20201309
13. feb 2023

Ako by som to písala ja pred rokom. Bola som suca na psychiatriu. Najhoršie na tom bolo, že keď som sa jedno krásne ráno definitívne rozhodla ze končím, dcer chodila s plačom a každý na mňa ešte krivo pozeral. Manžel ze ,,ako som jej to mohla urobit" a že chudatko!!! 🤣teraz sa na tom smejem, ale vtedy som bola schopná sa v sekunde s ním preto rozviesť!!!
Všetci vedeli, že.mamka už nemá mliečko. Ujovia na ulici, tety predavačky v potravinách, všetci susedia
..skratka každý kto išiel okolo si vypočul srdcervuci plač, že už nemá mliečko.
Budem úprimná, bolo to veľmi ťažké obdobie. A to, že týždeň poplace a zabudne, u nás neplatilo. Moja pýtala prsník asi pol roka. Prešiel rok, a ešte sa o to občas pokúsi.
Ja som si natrela bradavky kremskou horčicou q povedala som, že sú pokazené. Mliečko už nie je, všetko vypila a už nie je.
Uspavala som ju potom asi pol roka v nosiči. Keď som už prichádzala o chrbát, tak bol znovu plač. Ale naucila sa zaspávať v posteli, na mne. Donedávna zaspavala na mne. Ten kontakt potrebuje doteraz. Teraz jej musím držať nožičky, musí ich mat bosé, inak to neplatí.
Niekedy rozmýšľam, že či nebolo dobre oducit ju len od nočného kojenia, ale ona bola príliš vybita a nedala by sa oklamať, že v noci nie a cez deň áno.
Bohužiaľ, 2r je naozaj dosť. Nám sa neskutočne zlepšil spánok. Zo 6 budíkov cez noc spíme celú noc takmer hneď od ukončenia dojčenia. Zacala krásne jest. Všetko! Vyrástla, keďže dovtedy píla takmer len mliečko, bola taKe malé okrúhle babo.
Môžeš sa čokoľvek pýtať, skúsim poradiť, keďže som mala rovnakú zavislacku. Prajem vám, aby u vás to išlo jednoduchšie.
My síce mame ocka doma, ale zaspat vedela len so mnou
Toto by bol podľa mňa pre ňu ešte väčší šok, keby odrazu nie je ani prsník ani mama.

simona20201309
13. feb 2023

Na fľašku sa mi ju nepodarilo naucit. Dodnes nevypije viac ako 3 hlty z mlieka a to som skúšala asi všetky aké sú na trhu. Ale zas som rada, že zaspáva bez mlieka, bez fľašky, bez cumla.
Ak ešte môžem poradiť (tiež som tu dostala rady, dokonca neviem, či som si práve kvôli tomu nezakladá účet na MK) , aby si ju nenaučili vymeniť jednu závislosť za druhú - cumel, fľaša... toto sa zS bude veľmi ťažko oducat.
Aj nosic bol potom problém, ale.nelutujem. bolo to tiež krásne obdobie, a hlavne rýchlo zaspala.

rk123
13. feb 2023

ja nemam radu k tomuto, len ti chcem povedat, ze som na tom bola podobne, prestala som dceru kojit v noci a aj tak nespi stale sa budi, len ju uz tak lahko neuspim lebo nedavam prso .. tak neviem ci som to nejako vyhrala 😂 aby sa aj tebe toto nestalo. niektore deti su proste take, ze sa budia viac a dlho

mamelka
13. feb 2023

Odstavila som v noci, budiť sa aj tak budí, mrnka, place, zaspavanie je aj na hodinu, ale ak kojit nechceš tak s tým sekni, len keď sa rozhodneš ísť do toho tak už to dotiahnuť dokonca😊☺️

janka_266
13. feb 2023

Nedať, najskôr som začala nedávať v noci, po pár dňoch aj pred spánkom. Povedala som mu, že mliecko už nie je. Že už len to, čo je v chladničke. Pár večerov to ešte skúsil. Nevyšlo. Teraz ss niekedy tvári, že skúša a smeje sa na tom, že už nemôže. Tiež som odsťahovala v 22. Mesiaci. Odvtedy prespí takmer celu noc. Budí sa najskôr o 6. Zaspaval tak, že mi vyhrnul tričko a ležal na bruchu, aby bol kontakt. Teraz už zvykne niekedy aj bez toho, ale predtým musí mat kontakt. Odstavili sme teraz cez Vianoce.

veroonr
13. feb 2023

Zeny ja nechapem preco tie deti odstavujete, obzvlast vo veku cca 2 rokov... Tak si potom rieste tie nareky a majte zo seba dobry pocit ze rozhodla som a je po mojom, nebude mi dieta sefovat! 💪Kazde dieta sa skor ci neskor odstavi ked pride jeho cas

autor
13. feb 2023

@simona20201309 ja už to vážne nedávam, dnes som tak kricala na muža do telefónu, ze jeho brat si myslí isto, ze som j*bnuta 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ na malú kričím, nervózna som... Och...

autor
13. feb 2023

@simona20201309 na cumel je už veľká, ten nevezme od narodenia a pije ako kojenec do leta kravské mlieko každý večer ale tak max 90 ml... Davam jej tam kus ale kus cukru... Takú štipku a hovorím jej od leta, ze to je mliečko ako od mamky 😄😄😄 ale niekdy vypije iba 30....ale to iba v sede a pozerám pri tom TV 🤦‍♀️

autor
13. feb 2023

@mamelka toho sa bojím, ze ja to nedám asi do konca... Len strašne otravné bolo už to, že sadla som. Na gauč a ona hneď mama, cici a dávaj.... Aj 100x za den nie len 200x za noc.... Ja to nedám asi mne je ľúto ju nechať revat.... Max reve 5 minút a uz davam jej....

jazula
13. feb 2023

@veroonr Možno preto, lebo dojčenie má vyhovovať obom. To nie je o šéfovaní, alebo dupnutí si nôžkou.
Dcérka má 21m a minimálne do tých 2 rokov chcem ešte dojčiť, ale už mi to chvíľami začína byť tiež dosť nepríjemné, takže autorku úplne chápem. Bude mi to veľmi ľúto (dcérka je prskový závislák), ale ak ma dojčenie dostane do podobného psychického stavu, tiež to ukončím.

autor
13. feb 2023

@veroonr no a bohužiaľ 2r nie je jeho čas, lebo vtedy je to hrozne obdobie, ze všetko alebo nič.... Moje kamošky v 3r odstavili tak, ze nastúpili do prace 😄😄😄 ale ja zeby som ešte rok potiahla, to vážne skončím s diagnózou F u psychiatra 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ chcela som skôr ale furt dačo do toho vošlo, ked nie choroba, tak očkovanie, ked nie očkovanie tak zuby a nic nepapanie, žiadne pite tak aspon prsník mala....
@veroonr

autor
13. feb 2023

@jazula takže ja to asi ešte nechám do 2r.... Teraz mi príde ešte taka no neviem ako to nazvať.... Rozumie všetko, múdra je, šikovná je... Ale proste prsník je jej a botka... Na prsníku vie zaspať za 3 sekundy.... Ono to v noci je otravné, ze spi na posteli s nami a celú noc sa točím ako taky paragraf.... Práva strana, ľavá strána....a zobudím sa a potom aj 2h neviem zaspať... Ono to nie je až také náročné, to nočné vstavanie keďže ju mam na posteli... Lebo je ťažká, ma asi 15kg a nebavílo ma ju vyberať z postieľky 10x za noc.... Takže je na posteli a točím sa s ňou....

jazula
13. feb 2023

Ja som si tiež povedala, že aspoň do tých 2 rokov to dám (a možno aj dlhšie, moj pôvodný plán bol dojčiť do roka 😅). A to teda má momentálne fázu, že večer zaspáva hodinu aj na prse…bez toho si to vôbec neviem predstaviť.

jaskolka
13. feb 2023

15 mesiacov mal. A to fakt pil možno 3 x denne av noci 1x sa zobudil. Keby v kuse chcel prsník, zrusila by som ešte skôr, lebo to už je závislosť a keď to nevyhovuje obom stranám, tak je to už skôr na škodu. Hlavne na psychiku mamy

autor
13. feb 2023

@jaskolka ona mala obdobia co vážne sa zobudila 3x v noci co bolo super ale teraz???

lamonita
13. feb 2023

Ja sa priznám, ze mam tiež veľkú obavu z toho revu. Je mi jej luto🙁 moja ma 15 mesiacov a teda už nad odstavením premyslam.

simona20201309
13. feb 2023

Nekric na ňu. Chápem ze si vyčerpaná, ale ona za to naozaj nemôže. A chlapi toto nikdy nepochopia. Nečakaj, že sa od neho dočkaš pochopenia. Ja poznám veľa prípadov, že spánok sa potom zlepšil. Naozaj je na čase prestať, lebo nevyspite sa ani jedna. Potom aj mala je počas dňa nervoznejsia.

simona20201309
13. feb 2023

@jazula súhlasím, je to krásne obdobie a tiež mi je za tým občas ľúto. Ja som to inak tiež veľmi ťažko znášala. Naozaj som musela skoncif, lebo noci boli čím ďalej tým horšie, ale bolo to krásne obdobie.

autor
13. feb 2023

@simona20201309 ako to viem... Ja nekricim na nu preto ale niečo urobi zle alebo nechce papať a uz autonaticky z toho nevyspatia kricim po nej 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

simona20201309
13. feb 2023

Daj si magnezko, poriadnu dávku, mne to veľmi pomahalo

simona20201309
13. feb 2023

A áno, pri jedení som chytala infarktove stavy. Teraz si len tukam na čelo, že načo to bolo dobre. Najedena bola z mlieka, naozaj potom začala krásne jest. Tvoja ma 15kg, určite jej nič nechýba 😅
Takže pohov a nerieš keď nechce jest. Toto naozaj neostoji za tie nervy

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veroonr
14. feb 2023

@jazula beriem. Mnohi ale odstavuju uplne zbytocne a potom sa cuduju co sa deje

autor
14. feb 2023

@simona20201309 treba mi kúpiť lebo uz aj oko mi skace, normálne take zasklby.... Z toho nevyspatia...ale dnes v noci som cakala do 2.oo rana a ona spala... A ked som si konecne lahla ta hned uz mama 🤦‍♀️ tak si vravím sakra ona asi nemôže cítiť ma, lebo hned chce asi piť....

simona20201309
14. feb 2023

Anoooo .... 😅 presne si mi pripomenula. Normálne senzor na mlieko. Neboj, naozaj sa to zlepší.

goka22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz