Ahojte baby 😊 Mali ste niektora problem s odstavenim od prsnika?pripadne prosim poradte volaco,ako nato...maly ma 1,5r. a na prsniku mi zaspava.potrebuje ho vylucne len na spanie,inak ho nevyhladava.spapa vsetko,okrem inych mliek.myslim,ze to uz ani nepotrebuje.neviem ako ho uspat.nezaberaju rozpravky,spievanie,hladkanie,prosto nic.maly je dost aktivny.zaspava az okolo pol desiatej.bojim sa toho odstavenia normalne.dakujem
@kvetinka100 odporucam knihu - Kazde dieta sa vie naucit spat
@kvetinka100 bez plaču to nepôjde to ti hovorím hneď ale skús si obviazat prsia s tým že povec že máš tam bobo že nemôže.....On musí sám prestať chcieť mala som to doma dva krát malého som idstavovala v 3 rokoch a malú v roku a pol...Malý doteraz v noci zo spánku hľadá prso ale len keď spí keď sa nevníma čo robí...A to má 7 rokov....Držím palce
Ja som odstavila v 2,5 r
musíš byť rozhodnutá ty, dieťa sa prisposobi
Jednoducho nedaj a hotovo, týždeň si mala poplakala a bolo to. Hnevala sa ale čo už, treba vydržať , nevedela čo s rukami, tak som jej dala dečku nech si prituli , držím palce 👍
Môj sa rozhodol ked mal skoro tri roky, že už nechce mlieko. Z jedného dňa na druhý, snažila som ho odstaviť skôr, ale bolo mi ho ľúto. Aj mna Mamka kojila do troch rokov
No ved aj mne je to luto.ale budem to musiet volajako vyskusat.jasne,ze rev bude-citala som si uz velakrat otom...prveho som kojila kratko,ale so spankom nebol problem-deka rozpravky-a bol tvrdy-tento je fakt ze uplne iny...ale ako sa vravi,kazde dieta je ine-svata pravda👍Dakujem vam aj tak za rady 😊
u nas to iste... ked spi v posteli, tak ju uspim len na prsniku... uz mala obdobie, ze zaspala aj s manzelom, ale zase sa to potom pokazilo... a dokonca aj cez obednajsi spanok, ak nie je v kociku, sa zobudi a musi si cecnut... ked som skusala nedat, tak uz proste nezaspala a bolo to velmi zle do vecera.... je tvrdohlavejsia ako ja... takze ja som momentalne kapitulovala... a verim v zazrak, ze sa odstavi sama 😀
Ahoj ja mam rovnaky problem...maly ma uz 19mesiacov..nic nezabera ozaj nic ani spievanie hojdanie v kociku nosenie na rukach nic...a posledne dni nezaspi ani na prsniku dopapa zakrici neee a sadne si ospaly uplne..a este ani teraz nespi prave som ho dokojila a hadze sa po posteli(nevie sa ulozit) ☹ ☹
Ja som v jeden a pol roku odstavila tak, ze dostala flasku a pri jej vypiti zaspala
@silvinkakrajcirova treba par noci nechat tak, aby sa ukludnil sam... bez prsnika.. aj ked si poplace, treba ho ukludnovat, nedat uz prsnik a dookola. pevne nervy, ale inak to nepojde asi...
vacsinou vraj stacia 3 dni a dieta sa nauci zaspať bez prsnika len rodicia to nevydrzia
DAj mu do ruky plienku, do ust dudlik.. a dookola. nech sa nauci hrat s tou plienkou.. tu si vie najst v postielke aj vnoci kede sa zobudi... a ukludnit sa tak...
no bude to asi aj trochu narocne ael vsetky deti to zvladli .. skus tu flasku 🙂
@kvetinka100 tak metodu musis najst ty. Prve dieta - po odstaveni cca 2mesiace flaska s UM a inak ten isty sposob akurat bez prsa. Potom si nasiel ritualy,ale tiez zaspaval tak medzi 21-21:30,to bol jeho obvykly cas a doteraz aj v podstate je. Prosto skor zaspi malokedy. Tiez velmi aktivne dieta s mensou potrebou spanku.
Druhe dieta - odstavene octovanim.prsnikov,ale tu stacilo spievat a hladkat chrbatik.