Zaspávanie mesačného bábätka

misickaa4
13. dec 2019

Ahojte, idem si po radu ohladne zaspavanie nasho mesacneho babatka.
V prvom rade- cez den mi toho vela nepospi. Na jednej strane mi pediatricka vravi, ze je to v poriadku, ma druhej strane vsade na nete citam, ako male babatka maju spat aj 20h denne. Moj spava v ramci 24h tak 13-14h. No uspavame ho najcastejsie na rukach, lebo vsetky ine moznosti- kocik, hniezdocko a pod nie su efektivne. Uz aj ked zaspi, velmi lahko sa prebudi sam od seba. Viete cim to moze byt? Alebo sa zobudi na to, ze mu vypadne dudel. Chcem ho odnaucit od spania na rukach. Viete mi poradit? Niekedy ked zaspi, vidim ze ten spanok nie je taky hlboky, je nepokojny

zuzuliennka1
13. dec 2019

je to uplne normalne v tomto veku 🙂 pediatricka ma pravdu.. hlboky spanok taketo malicke babatka este nemaju, a minimalne prvy rok ani mat nebudu.. spanok babatiek sa meni kazdu chvilu a nie vzdy k lepsiemu 🙂 na nejake oducanie je este priskoro, mesiac je nic, ja som syna kojenim uspavala jedena pol roka a potom odrazu zacal proste zaspavat aj sam, ako zacal chodit a viac sa unavil..... spanok a vsetko, co s nim suvisi - zaspavanie, spanok, zobudzanie - sa meni pocas prvych 2rokov dost casto

dadka36
13. dec 2019

Môjmu pomahalo balenie do perinky zaspaval pri kojeni na posteli. A ze spi len tolko? Je to úplne v poriadku. Niektoré deti prespia tých 18 hodín denne, iné sotva 8. Po 3 mesiacoch sa to xacne pomaličky upravovať

siska53
13. dec 2019

@misickaa4 to je blbost, ze maju spat 20hodin! Ani moji nikdy toho toľko nenaspali, najma.starsi nie..
A zasadne zaspali na rukach pri dojceni. Neboj, vecne to trvat nebude. Ten dudel..no.. deti sa zvacsa budia na to, ked im.vypadne, robili to aj moje rocne au-pairca.. nastastie moji dudel nechceli, takze jedine, ze sa prebudili na vytiahnutie bradavky.. ci presun do postieľky, ale zas, ked som.cakala, nez zaspia tak, ze ich mizem presunut, som.si oddychla aspon aj ja ;).

pracujucazienka
13. dec 2019

Ak mám byt úprimná buď rada že ma ľahký spánok lebo syndróm náhleho úmrtia je spôsobený aj tým že tvrdo zaspia a zabudnú dýchať..teda a ja osobne nepoznám bábätko ktoré by bolo hore iba 4 hodiny z dňa len keď si zoberieme že mu dávaš každé 3 hodinky papať následne prebalujes takze keď len 8x za deň dávaš jesť po pól hodine prirátaj si prebaľovanie kúpanie takze za mna nereálne.Maly keď bol bábätko tak sme s ním málokedy boli doma ono si neuvedomuje či je v kocari alebo postieľke jedine čo podľa mna cíti je to či je pri ňom mamina..takze hor sa aj s kočiarom von(alebo nosičom)von odreagovať a nerátat koľko hodín spi ale užívať si volnost..keď bude staršie treba mat režim a už sa tak často nedostanete hocikde a hocikedy

nickpick
13. dec 2019

@misickaa4 tvoje babatko s tebou bolo 9 mesiacov v brusku a ty ho chces odnaucit spavat na rukach, ono tak skoro po porode naozaj najlepsie spi v tvojom naruci, v tvojej tesnej blizkosti, kup si nosic ako ti tu radia dievcata, ak ho nechces nosit na rukach, tym ze sa do roka vsetko co sa tyka starostlivosti o dieta meni nemusis mat strach ze sa nauci na ruky a bude ti tak spavat do puberty 😊, moju malu som do 2 mesiacov uspavala hojdanim na fitke v naruci (potom som ju vlozila do postielky) a teraz 3 mesiac uz zaspava so mnou na prse v posteli, zmenila si to uplne sama, mozno za 2 mesiace to bude zase inak... ja si osobne myslim ze ked prijmes prve tri mesiace fakt ze dieta bude na teba visiet nonstop (este aj na wc) o to lahsie a pokojnejsie sa od teba postupne zacne osamostatnovat (zacne spat same v postielke), nebude uzkostne a revat zakazdym ked si odbehnes, su samozrejme vynimky, deticky ktore uz od narodenia spia bez placu same a netreba ich nosit, alebo naopak take co budu chciet citit maminu pritomnost aj do 5 rokov, to uz suvisi s ich naturelom...skus si povedat, ze tieto prve 3 mesiace sa budes prisposobovat bezvyhradne rezimu tvojho maleho a s nejakym vytvaranim rezimu zacni az po tych 3 mesiacoch, zatial sa stale len spoznavate, ty zistujes co
ma rad a co na neho funguje, po 3 mesiacoch uz budes mudrejsia a zistis ako sa to vyvinie s jeho spankom....za mna radim vyskusat nosic, nevzdavaj to s kocikom ani hniezdom, skus zacat uvazovat do perinky, niektore maminy na to nedaju dopustit hlavne ak prilis mava ruckami a budi sa tak, super vec je aj hojdacie a vibracne kresielko, biely sum - digestor, fen tiez uspavaju, potom fitlopta, inak ked si v profile zadas mesiac narodenia dietata malo by ta automaticky hodit do skupiny Novembrovky, tam mozes riesit s maminami s rovnako starymi babatkami vsetko co ta trapi.....

zuzuliennka1
13. dec 2019

@nickpick aj 3 mesiace su podla mna skoro, cely prvy rok je taky turbulentny - dieta sa vyvija rychlostou, akou sa uz nebude - za jediny rok sa vyvinie z malickeho babatka, ktore je 110% zavisle od mamy, v samostatne chodiace a semtam uz aj hovoriace dieta... a kazdy milnik zmeni spanok - po 3m sa to moze ukludnit a zacnu prikrmy, nove veci, zacne sa otacat, plazit, stvornozkovat,.. zas sa to ukludni - a zacne sediet, chodit,... vzdy bude nieco 😊 @misickaa4

ludmilka2407
13. dec 2019

Mesacne nechces uspavat na rukach? Nie kazde dieta je take ze polozis a je kludne, zaspi samo. Nemusis sa bat ze budes uspavat na rukach do 3 rokov 🙂

misickaa4
autor
13. dec 2019

@ludmilka2407 nejde o to, ze nechcem. Len ked ho potom polozim niekde inde, je hore...

scorpionflower1
13. dec 2019

@misickaa4 zavinovacka, dudel, biely šum a hojdat na rukach. Nam toto zabralo, ale dcera spavala prvych 10 tyzdnov iba na rukach a to aj v noci.

misickaa4
autor
13. dec 2019

@nickpick a ked si ju uspala na fitlopte a polozila do postielky, zostala spinkat? Lebo ja mam teraz najvacsi problem s tym, ze sa prebudi...pred tym taky problem nebol

nickpick
13. dec 2019

@misickaa4 ako kedy, zavisi v akej faze spanku ju prelozim, nie vzdy to odhadnem a prebudi sa mi aj 2-3x, takze si to kolecko zopakujeme dovtedy kym konecne nezaspi...

malfea
13. dec 2019

@misickaa4 ahoj, tiež sme mali problém položiť malého bez toho, aby sa zobudil. Veľmi nám pomohla ulitka alebo môžeš použiť aj inú zavinovačku, no ide o to, aby to malo spevnený spodok. Takže keď bábo položíš, nebude cítiť, ako spod neho vyberáš ruky. Zároveň bude obopnuté perinkou, čo mu dodá pocit, že je stále v náručí.

scorpionflower1
13. dec 2019

@misickaa4 my sme uspavali ba fitlopte 7 mesiacov, dcera bola cez den neprelozitelna, tak sme ju uz ani neskusali davat do postielky, lebo ona sa vzdy po 20-30 minutach zobudila a bolo po spanku. Vecer to uz bolo ine, to od 10 tyzdna spala v postielke al. v mojej posteli, ten nocny spanok mala taky tuhsi. Teraz ma rok a cez den spi 2x- na chvilku ju vezmem na ruky a potom prelozim, ona sa uz aj vypyta do postele a vecer ju uz ani nehojdame na rukach, polozime do postele a zaspi tam, manzel je ale pri nej ked zaspava. V noci je tak 2-3× hore na mlieko. S tym spankom je to morda, ja viem co zazivas, ja som myslela, ze ma z toho porazi. Teraz je to uz ovela lepsie. aj ked dcera mava take noci, ked je hore aj 5x, alebo sa zobudi o 2.00 a nechce spat, aleeeebo vstava o 5.00. No furt nieco. Ale take neznesitelne ako tie prve tyzdne to urcite nie je.

evka258
13. dec 2019

Priberá dobre? Nie je hladný?

misickaa4
autor
13. dec 2019

@evka258 pribera pekne

blontimka
14. dec 2019

@misickaa4 ja som práve so slzami v očiach založila rovnakú tému. Moje dieťa je absolútne neodložiteľné. Zajtra má 3m a naozaj krásne spí celý den v nosiči. ALE MNA UZ BOLI CELA KOSTRA. Spí sama len v noci.

misickaa4
autor
14. dec 2019

@blontimka ahoj, ano citala som tvoju temu pred chvilou. A ty to tak mas od zaciatku? Lebo ja rozmyslam, ze si kupim nosic, len potom aby fakt nespal len v nosici. Zo zacoatku spavala ako? V noci?

blontimka
14. dec 2019

@misickaa4 nie. Zo začiatku zaspala aj sama v posteli.. Potom prišli koliky. Keď bola takto v nosiči tak si mohla hocikedy grgnut, bolo to výrazne lepšie keď spala v kociku rovno bola to katastrofa. Koliky boli možno 6 týždňov a teda nato nosic naozaj veľmi pomohol. No žiaľ inak mi už spať nechce.

blontimka
14. dec 2019

Ale nikdy nevola ten typ že s nou môžeš hocičo kým spí.

blontimka
14. dec 2019

Inak ja som skúšala všetky metódy. Okrem tréningov a vyplakamia. Všetko od zavinovamis, cez hacku, kočík, kolísku, kresielko, cumle, prsnik... ..A keď som skúšala tak potom bol vždy problém potom uz aj v nosiči

misickaa4
autor
15. dec 2019

@blontimka ake treningy myslis? Ja si urcite idem volat tu spankovu poradkynu. No obavam sa toho, ze ked ho zacnem nosit v nosici, inak uz spat nebude. My teraz robime tak, ze uspavame na rukach-co chcem zmenit, ale ako pisali baby, asi je este moc malicky na to- a ked uz priviera oci, manzel mu hladi ten stred medzi ocami..od nosa az k hlavke. Nuti ho to zatvarat oci , az ich uz neotvori. Potom prelozime do hniezdocka a pokracujeme este chvilu v hladeni. Viac menej nam toto zatial funguje...ale s tym spankom je to fakt stale inak. Nerozmyslala si tiez nad tou spankovou poradkynou?

blontimka
15. dec 2019

@misickaa4 To kto je? A kde ju zoženiem?

blontimka
15. dec 2019

Ja co som našla poradkynu robí len tréningy.... A to ja nechcem...myslím, že spankovy treningvje docasna pomoc

zuzuliennka1
15. dec 2019

urcite nie 🙂 mesiac je fakt nic, neboj sa ze ti v nosici bude zaspavat este 3rocny... uspavaj tak, ako je to teraz najidealnejsie - ak je to nosic, tak nosic. Poznam maminy, ktore takto uspavali, a teraz maju 2r deti a chodia spat s rozpravkou, alebo same. Mesiac je fakt nic na vynasanie nejakych zaverov, ze sa teraz na nieco “nauci” a neoduci sa to az do skolky. Zaspavanie sa vam bude menit kazdu chvilu a bude platit nieco ine.

misickaa4
autor
15. dec 2019

@blontimka ktoru si nasla? Ja priznam sa, ani neviem co su to tie treningy

scorpionflower1
15. dec 2019

@misickaa4 ak chcete spankovu poradkynu pozrite si stranku lepsispanokbabatiek.sk,, je to stranka Zuzany Guzmickej, ona je spankova poradkyna. V zahranici (najmä USA a Britania, kde vyzaduju od deti, aby zaspavali a spali same velmi skoro, od 3 mes.) su tieto treningy modnou zalezitostou, citala som o tom aj v slovencine aj v anglictine, no mala som vzdy dojem, ze to konci pri tom istom - metode kontrolovaneho placu, ktora jje prinajmensom kontroverzna. Cielom spankoveho treningu je naucit dieta zaspavat same v postielke a tym zlepsit jeho spanok. Spankova poradkyna vam poradi aj s rezimom. Podla mojho nazoru je to vsak z velkej casti len biznis, ale kazdy si musi urobit nazor sam. Spankove treningy su vraj ucinne, ale u tak malych babatiek (3 mes., 5 mes.) by podla mna boli vysledky len docasne ak vobec nejake, lebo minim. ten prvy rok je velmi turbulentny. Nevyskusala som to, takze nechcem vynasat sudy, skuste pozriet.

scorpionflower1
15. dec 2019

@zuzuliennka1 uplne suhlasim, my sme malu nosili ci uz na rukach alebo v nosici do 7-8 mesiacov a teraz ma rok a zaspava v posteli. Budi sa sice celkom casto, ale ona je intenzivne kojeny "ceckomil" 😀 takze sa stale budi na mlieko. Tie prve mesiace a to neustale nosenie je namahave aj ja som si vravela kazdy den niekolkokrat, ze to uz nedam,.lebo ona ani v kociku nechcela byt, no nejako sme to zvladli. A stale sme si vraveli, ze sme ju naucili na ruky a pod., ze je to nasa vina atd., ale ked sa na to pozriem spätne, tak uz viem, ze to nebola pravda. Dcera je jednoducho narocna na obsluhu, ona sa stale šmoti okolo mna a rada sa nosi na rukach a tuli sa, je citliva, ale ziva a sikovna, vela vymysla, vela rozumie a ma rada interakciu s druhymi ludmi.

zuzuliennka1
15. dec 2019

@scorpionflower1 tak 🙂 su jednoducho kontaktne deti, ktore potrebuju naruc, zaspia pri dojceni (mimochodom , to bolo najuzasnejsie obdobie, len my dvaja, dojcenie a syn pri tom zaspal), nedojcim, zaspava sam 🙂 alebo ho manzel "ukocikuje" 🙂 ale to tiez nebude trvat vecnost :D a neviem si predstavit, ze by som v obdobi dojcenia uspavala inak... aj momentalna situacia nam nijak zvlast nevadi, funguje to, tak to bude, kym to bude fungovat 🙂

scorpionflower1
15. dec 2019

@zuzuliennka1 moja mala ma dneska uplny zly den, co sa tyka spanku, stale sa budi s placom a hlada ma, ja si vôbec neviem predstavit, ze by som ju nechala samu plakat a neprisla by som, mne je to uplne neprirodzene. Chapem, ked su maminy zufale z toho nespania a, hlavne, by mali pomahat aj tatinkovia. Mne moj priatel pomaha, striiedame sa v noci pri malej a normalne ide rano do prace. Je velmi obetavy a preto to ako-tak zvladame.